5 jó ok, hogy még NE cseréld le a régebbi iPhone-odat

Minden ősszel fontos döntés elé kerülünk mi, iPhone-osok – megtartsam a régebbi iPhone-omat, vagy eladjam és az árából vásároljam meg a legújabb, legjobb modellt? Természetesen sokan továbbadnak régi telefonjukon, de egyre több felhasználó dönt úgy, hogy inkább megtartja őket.

Az okok, amik miatt pedig ragaszkodnak például az “öregedő” iPhone 6S-ükhöz és nem ugranak egyből a csábító új iPhone-ra, meglepőek lehetnek. Ha gondolkozol, hogy még Te is megtartsd régi iPhone-odat, akkor ez az 5 ok most Neked szól!

A régebbi funkciók szerelmeseinek

Nem mindenki ért egyet azokkal a változtatásokkal, amelyeket az Apple eszközölt az évek során. Sokan a Touch ID-t részesítik előnyben a Face ID-val szemben, még akkor is, ha ez vastagabb kerettel jár együtt.

A méret egy újabb kérdés: az iPhone fokozatosan egyre nagyobb lett az évek során, és nem mindenki szereti a “túlméretezett”telefonokat. Vannak, akik az iPhone 6, 7 vagy 8 kisebb formáját érzik kényelmesebbnek. Ha Te is így érzed, miért váltanál?

Olcsóbb kicserélni

Ha még mindig nem tudod, mennyire fontos az iPhone üvegfólia és hajlamos vagy a készülékeid tönkretételére, akkor inkább maradj a régebbi  iPhone-oknál – egy olcsóbb iPhone X esetében kevésbé fog fájni a csere, mint egy 1000 dolláros iPhone 13 esetében.

Egyszerűbb javítani

A harmadik féltől származó akkumulátorok és  képernyők elterjedésével minden eddiginél könnyebbé vált megjavítani egy régebbi telefont, és csúcsformában tartani azt. Ha nem riadsz vissza az ilyesmitől, akár még az iFixit és hasonló YouTube csatornák segítségével magad is elvégezheted a munkát – persze a kár mértékétől függően.

Szolgáltató? Válassz Te!

Kevesen fizetik ki egyben vadiúj iPhone-jukat. A legtöbben szerződéssel és/vagy részletfizetéssel vásárolják meg azt.

Ez a stratégia jól jön a pénztárcának, de két-három éves elkötelezettséggel jár – vagy a szolgáltatónál kell maradnod vagy egy összegben ki kell fizetned a telefont. Ha nincs jelentős változás az életedben, akkor ez persze nem nagy dolog, ha azonban költözöl vagy szolgáltatót szeretnél váltani, akkor érdemes egy régebbi, szerződésen kívüli telefonnál maradnod, amit magaddal vihetsz, függetlenül attól, hogy melyik szolgáltatót használod.

Környezeti hatások


Sokakat aggaszt a telefonok környezetre gyakorolt hatása, mind a régebbi telefonok által keletkezett hulladék, mind az új telefon gyártásához szükséges anyagok tekintetében.

Azok az emberek, akik a környezeti lábnyomuk minimalizálására törekszenek, úgy tűnik, hogy a telefonjukat a lehető legtovább megtartják.  Amíg működik és javítható, nem akarnak hozzájárulni a globális elektronikai hulladék növeléséhez.

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, ITT megtalálod prémium iPhone üvegfólia és más iPhone kiegészítő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük