iPhone 16 üvegfólia

Itt van, milyen újítások érkeznek ma az iOS 18-cal (És mire kell még várnunk az iOS 18.1-ig)

Már előrendelhető az iPhone 16 üvegfólia a ma bemutatásra kerülő új szériához! Ha már tudod, hogy ilyen telefonod lesz, itt tudod előrendelni az iPhone 16 üvegfólia kiegészítődet:

 

Az Apple ma kiadja az iPhone 16-ot és vele együtt az iOS 18-at a nagyközönségnek. Bár a legtöbb új funkció azonnal elérhető lesz, néhány csak az iOS 18.1 frissítéssel érkezik majd meg. Ez megszokott az Apple-nél: az első kiadás után gyakran csak később jelennek meg a legfontosabb funkciók. Nézzük, mi az ami azonnal elérhető lesz a bemutatás után – ha pedig már tudod is, hogy Te tuti lecsapsz a 16-os szériára, akkor a jó hír, hogy már elő is rendelheted az iPhone 16 üvegfólia kiegészítőinket.

Mi jön az iOS 18-ban?

Az új funkciók többsége az iOS 18 fő kiadásában lesz elérhető, ezek többek között a testreszabási lehetőségektől kezdve az Üzenetek, a Fotók, a Safari és egyéb alkalmazások újításaiig terjednek.

Testreszabás

Az iPhone felhasználók mostantól nagyobb szabadságot kapnak a kezdőképernyő személyre szabásában. Például az alkalmazás ikonokat és widgeteket szabadabban lehet átrendezni, akár lyukakat is hagyva a rácsban, hogy a háttérképek jobban láthatóak legyenek. Új Sötét mód is érkezik, amely automatikusan igazodik a rendszer többi sötét felületéhez. Az ikonokat is bármilyen színnel be lehet majd állítani, így egységes színvilágot lehet kialakítani.

Az alkalmazások biztonsága is javul, mivel egyes alkalmazásokat Face ID-val lehet majd lezárni. Ráadásul lehetőség lesz az alkalmazások elrejtésére is, hogy mások ne láthassák őket, így védve a privát információkat. Az irányítóközpont (Control Center) is teljesen személyre szabható lesz, lehetőséged lesz mozgatni és méretezni az ikonokat.

Fotók

 

iPhone 16 üvegfólia

 

A Fotók app teljesen új dizájnt kap. A felhasználók egy nagy képrácsot látnak majd, amikor megnyitják az alkalmazást, alatta pedig a könyvtárukból válogatott gyűjtemények jelennek meg, amelyek idővel változnak.

Üzenetek

Az Üzenetek új szöveges effektekkel és animációkkal bővül, amelyek segítenek kiemelni a mondanivalót. A Tapback funkció, amellyel gyors válaszokat küldhetünk, mostantól bármilyen emojival vagy matricával működik, beleértve az egyéni élő matricákat is. Az iOS 18-ban érkezik a Műholdas üzenetküldés is, ami lehetővé teszi, hogy akkor is küldjünk SMS-eket és iMessage-eket, ha nincs mobil- vagy Wi-Fi kapcsolatunk. Ezek az üzenetek titkosítottak lesznek, és támogatják a Tapbackeket és emojikat is.

Az egyik legnagyobb újítás az RCS (Rich Communication Services) támogatása lesz, amely javítja az üzenetküldési élményt olyan funkciókkal, mint a visszaigazolások és a nagy felbontású média megosztása.

Safari és Jelszavak

A Safari automatikusan felismeri majd a fontos információkat egy oldalon, például az üzlethez vezető útvonalakat vagy a kapcsolati adatokat, és kiemeli őket a felhasználónak. Az Olvasó módot (Reader) is fejlesztik egy tartalomjegyzékkel és szövegösszefoglalóval.

A Jelszavak alkalmazás felváltja a kulcstartó rendszert, és sokkal egyszerűbbé teszi a hitelesítő adatok kezelését. Az app az összes Apple platformon és Windows-on is működni fog.

Térképek

A túrázók számára az iOS 18 térképeken elérhető lesznek a topográfiai térképek, amelyek tartalmazzák a túraútvonalakat és hálózatokat az Egyesült Államokban, különös tekintettel a nemzeti parkokra. A túrák offline is elmenthetők és módosíthatók, így akár körtúrává is átalakíthatók.

Játék mód és AirPods

Az iOS 18 új Játék módot vezet be, amely automatikusan bekapcsol, ha játékot indítasz. Ezzel csökkenti a háttérfolyamatokat, így a játék a lehető legtöbb erőforrást kapja. Az AirPods használata közben a Játék mód csökkenti az audió késleltetését, miközben a vezeték nélküli kontroller válaszideje is javul.

Az AirPods Pro 2. generációja új Siri interakciókat kap, ahol a felhasználó bólintással vagy fejrázással adhat választ a Siri kérdéseire anélkül, hogy beszélnie kellene. A Voice Isolation funkció is érkezik, amely a háttérzajt minimalizálja és a beszédhang tisztaságát javítja hívások során.

Jegyzetek és Napló

A Jegyzetek app összehajtható fejezetcímeket kap, így könnyebb lesz a hosszú jegyzetek között navigálni. A felhasználók kiemelő eszközt is használhatnak, hogy rendezetten jelölhessenek meg részeket, és a Jegyzetek akár matematikai kifejezéseket is megoldanak helyettük.

Az új Napló app segít nyomon követni a mentális állapotodat, és különböző kérdésekkel ösztönöz arra, hogy reflektálj az érzéseidre. A statisztikák, mint például az írási szériák és naptári bejegyzések, szintén megjelennek, és integrálódnak az Egészség appba.

Apple TV és Otthon app

Az Apple TV alkalmazás az InSight nevű új funkciót vezeti be, amely hasonló az Amazon X-Ray-jéhez, és részleteket jelenít meg a színészekről és a zenéről a műsorokban. Az Otthon app pedig lehetővé teszi, hogy a háztulajdonosok vendégeknek hozzáférést biztosítsanak az okos otthoni hálózathoz, például az okoszárak vagy riasztók irányításához. Új funkcióként megjelenik a kéz nélküli ajtónyitás is, amely automatikusan kinyitja az okoszárat, ha az iPhone vagy Apple Watch a közelben van.

Adatvédelem

Az Apple új Adatvédelem és Biztonság menüje könnyebbé teszi az adatmegosztás kezelését az alkalmazásokkal. Ha egy alkalmazás kéri a kontaktlistát, a felhasználók mostantól konkrét személyeket is megoszthatnak, nem csak az egész listát. Egy új Bluetooth párosítási folyamat is elérhető lesz, amely korlátozza, hogy egy alkalmazás mennyi információt kap a közeli Bluetooth-eszközökről.

 

Az iOS 18.1-re tolódó funkciók

Bár az iOS 18 sok izgalmas újítást hoz, néhány kulcsfontosságú funkció csak az iOS 18.1 frissítéssel érkezik. Ezek közül sok az Apple Intelligence-hez kapcsolódik, ami az Apple generatív mesterséges intelligencia és gépi tanulási rendszere.

Apple Intelligence

Az Apple Intelligence különböző eszközöket fog tartalmazni, például a Szövegírás eszközt, amely segít a felhasználóknak a szöveg korrektúrázásában és összefoglalásában. A Siri is okosabb lesz, és jobban megérti majd az üzenetek és kapcsolatok kontextusát.

Az Image Playground nevű új funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy generatív AI segítségével képeket hozzanak létre. A Genmoji pedig fotók alapján készít majd Memoji-kat és emojikat.

A Fotók appban az Apple Intelligence segít majd könnyebben megtalálni a keresett képeket, és emlékfilmeket is készít majd a felhasználók számára.

Hívásrögzítés és E-mail

Új hívásrögzítő funkció menti a beszélgetéseket a Jegyzetek alkalmazásba, ahol az Apple Intelligence átiratot és összefoglalót készít. Az e-maileket pedig kategóriákba sorolja, hogy könnyebb legyen a kezelése.

Végszó

Bár az iOS 18 rengeteg újítást hoz, néhány funkcióra még várni kell az iOS 18.1 frissítésig. Ettől függetlenül az új testreszabási, adatvédelmi, Fotók és Üzenetek funkciókkal az új verzió jelentős javulást hoz az iPhone használatában.

 

Te mit vársz a legjobban? Tervezel majd frissíteni azonnal vagy 16-os iPhone-ra váltani?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha Neked már biztos, hogy iPhone 16-od lesz, akkor a webshopunkon már elő is rendelheted az iPhone 16 üvegfólia kiegészítődet.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© Copyright | iGlass Minden jog fenntartva.