iPhone 16 Pro Max üvegfólia

Ennyi ideig bírja az egyes iPhone 16 modellek akksija (Ha Te váltasz, rendeld meg iPhone 16 Pro Max üvegfólia vagy más új kiegészítőinket is)

Az iPhone 16 Pro Max üvegfólia és a más iPhone 16 szériához készült kiegészítőink már elő is rendelhetőek az iGlass webshopon! Ha már tudod, hogy ilyen telefonod lesz, ne kockáztass – indítsd azonnal tökéletes, láthatatlan védelemmel felszerelve! Itt előrendelheted például az iPhone 16 Pro Max üvegfólia kiegészítőinket:

 

Az Apple nemrég mutatta be a várva várt iPhone 16 sorozatát, amely magában foglalja az iPhone 16-ot, az iPhone 16 Plus-t, az iPhone 16 Pro-t és az iPhone 16 Pro Max-ot. Az új modellek egyik legkiemelkedőbb újdonsága a megnövelt akkumulátoridő, amely minden modellnél legalább egy órával hosszabb üzemidőt biztosít, mint az iPhone 15 elődjeik. Ez egy nagy előrelépés, mivel az Apple komolyan ráfeküdt az akkumulátor élettartamának növelésére (amire ugye a leggyakorabban panaszkodnak az iPhone-osok) ebben az évben, amit az is jól mutat, hogy a termékoldalakon részletes összehasonlításokat találhatunk a korábbi modellekkel, például az iPhone 12-vel és a tavalyi iPhone 15-tel. Elöljáróban annyit elárulunk, hogy a Pro Max papíron az eddigi legjobb iPhone-üzemidővel bír – ha már erre pályázol, rendeld elő most iPhone 16 Pro Max üvegfólia kiegészítőnket.

Akik odavannak a videókért, különösen örülni fognak, hiszen az új iPhone-okkal a videóstreaming időtartama jelentősen megnövekedett, akár két-négy órával is, modelltől függően. Emellett az iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max esetében az audiólejátszás időtartama is hosszabb lett, így még tovább élvezheted a zenéket vagy podcastokat anélkül, hogy töltened kéne a telefont.

 

Az Apple termékoldalain részletes lebontást találhatunk az iPhone 16 modellek akkumulátor teljesítményéről, és ezek az adatok az iPhone 15-tel való összehasonlításban a következőképpen alakulnak:

  • iPhone 16: 22 óra tárolt videó, 18 óra streaming videó, 80 óra audiólejátszás.
  • iPhone 15: 20 óra tárolt videó, 16 óra streaming videó, 80 óra audiólejátszás.
  • iPhone 16 Plus: 27 óra tárolt videó, 24 óra streaming videó, 100 óra audiólejátszás.
  • iPhone 15 Plus: 26 óra tárolt videó, 20 óra streaming videó, 100 óra audiólejátszás.
  • iPhone 16 Pro: 27 óra tárolt videó, 22 óra streaming videó, 85 óra audiólejátszás.
  • iPhone 15 Pro: 26 óra tárolt videó, 20 óra streaming videó, 75 óra audiólejátszás.
  • iPhone 16 Pro Max: 33 óra tárolt videó, 29 óra streaming videó, 105 óra audiólejátszás.
  • iPhone 15 Pro Max: 29 óra tárolt videó, 25 óra streaming videó, 95 óra audiólejátszás.

Ahogy a fenti adatok is mutatják, az újabb iPhone modellek szinte minden kategóriában jobban teljesítenek, különösen a streaming videók és az audiólejátszás terén. Fontos megjegyezni, hogy az Apple „akár” akkumulátor-élettartamot ad meg, mivel a valós használat során ez nagyban függhet attól, ki hogyan használja a telefont a mindennapokban.

 

Gyorsabb MagSafe vezeték nélküli töltés

 

Az akkumulátor élettartamának növekedése mellett az iPhone 16 modellek gyorsabb vezeték nélküli töltési lehetőséget is kínálnak, különösen az Apple MagSafe technológiáján keresztül. Először fordul elő, hogy az Apple kínál 25W-os MagSafe töltést, ami jelentős előrelépés az előző generáció 15W-os vezeték nélküli töltési sebességeihez képest. Ahhoz, hogy kihasználd ezt a gyorsabb töltési sebességet, szükséged lesz egy új MagSafe töltőre és egy legalább 30W-os teljesítményű adapterre.

Az új 25W-os MagSafe töltési sebességnek köszönhetően az iPhone 16-od körülbelül 30 perc alatt 50%-ra tölthető, ami megegyezik a vezetékes töltési sebességekkel. Azonban a vezetékes töltés sebessége nem változott az előző modellekhez képest, így a MagSafe vezeték nélküli töltés jelentős újítás ebben a kategóriában.

Ha valaki inkább Qi2 töltőt használna, ami szélesebb körben elérhető és nem igényel licencdíjat, mint a MagSafe, a töltési sebesség továbbra is 15W-ra korlátozódik. A Qi2 technológia, amely az iPhone 8 és iPhone X idején került bevezetésre, már javított a standard Qi töltésen és megegyezett a MagSafe előző sebességeivel, de az Apple új 25W-os MagSafe töltése ismét különbséget teremtett a két technológia között. Ez azt jelenti, hogy azok a kiegészítőgyártók, akik a leggyorsabb vezeték nélküli töltést akarják kínálni az iPhone 16 sorozathoz, kénytelenek lesznek MagSafe-et használni, és licencdíjat fizetni az Apple-nek.

 

A vezeték nélküli töltés jövője

 

A MagSafe először az iPhone 12-vel jelent meg, és 15W-os vezeték nélküli töltést kínált, ami gyorsabb volt, mint a korábbi Qi töltési sebesség, amely az Apple készülékek esetében 7,5W-ra volt korlátozva. A Qi2 bevezetésével a töltési sebesség 15W-ra növekedett, így a felhasználók korábban választhattak a Qi2 és a MagSafe között anélkül, hogy feláldozták volna a töltési sebességet. Azonban a 25W-os MagSafe töltés megjelenésével az Apple ismét kiemelkedővé tette saját technológiáját.

Bár az új MagSafe töltő kompatibilis az olyan korábbi iPhone-okkal is, amelyek támogatják a MagSafe-et, mint például az iPhone 12 vagy újabb, a töltési sebesség ezeknél a modelleknél 15W-ra lesz korlátozva. Csak az iPhone 16 sorozat tudja teljes mértékben kihasználni a gyorsabb 25W-os töltést.

Összefoglalva, az iPhone 16 sorozat jelentős fejlesztéseket hoz az akkumulátor élettartamában és a vezeték nélküli töltési sebességekben. Legyen szó videók streameléséről, utazás közben hosszabb akkumulátor üzemidőről, vagy a vezeték nélküli töltés kényelméről, az új iPhone 16 modellek kézzelfogható javulásokat nyújtanak. Bár a vezetékes töltés nem változott, a 25W-os MagSafe vezeték nélküli töltés nagy előrelépést jelent azoknak, akik inkább a vezeték nélküli töltést választják. Ha új iPhone-t keresel, ezek az újítások mindenképpen vonzóvá teszik az iPhone 16 sorozatot.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha Te már tudod, hogy idén frissítesz erre a lenyűgőző új szériára, akkor ne felejtsd el előrendelni iPhone 16 Pro Max üvegfólia és más új kiegészítőinket sem, amit már megtehetsz az iGlass webshopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© Copyright | iGlass Minden jog fenntartva.