iPhone 16 Pro Max üvegfólia

Törésteszt VS. iPhone 16 Pro Max – Még mindig a beton jött ki győztesként, hiába a Ceramic Shield (igen, kelleni fog az az iPhone 16 Pro Max üvegfólia)

Még mielőtt pontosan ismertetnénk az eredményt, egy kis spoiler: a 16 Pro Max mellé kell az iPhone 16 Pro Max üvegfólia, és minden más védelmező kiegészítő, ha csak nem akarod, hogy befektetésed rövid életű legyen… szerencsére nálunk már elő is rendelheted:

 

Négy évvel ezelőtt az Apple bemutatta a Ceramic Shield üveget az iPhone 12-nél, amit azért terveztek, hogy sokkal strapabíróbbá tegye a készülékeket. Azóta ez az egyik kulcsfontosságú elem, ami megvédi az iPhone-ok kijelzőjét. Most, néhány év elteltével az Apple tovább lép az iPhone 16 szériával, és azt állítja, hogy az új Ceramic Shield kétszer olyan erős és 50%-kal strapabíróbb, mint az eredeti. De nézzük, vajon a töréstesztek is így bizonyították-e… (Spoiler: inkább rendeld elő még most az iPhone 16 Pro Max üvegfólia kiegészítődet.)

Amikor először kijött a Ceramic Shield, a tech rajongók és szakértők izgatottan tesztelték az Apple állításait. A leesés tesztek szinte már standard eljárássá váltak, hogy lássák, mennyire bírja a terhelést az új üveg. Akkoriban mindenki egyetértett abban, hogy a Ceramic Shield tényleg nagy különbséget jelentett, de persze nem tette teljesen elpusztíthatatlanná az iPhone-t. Fontos megjegyezni, hogy a Ceramic Shield hatalmas előrelépés volt a tartósságban, de a súlyos ütéseket még ez sem tudta teljesen megakadályozni.

Idén az Apple még merészebb kijelentéseket tett az iPhone 16 új Ceramic Shield üvegének strapabíróságával kapcsolatban. Nem meglepő, hogy ismét figyelmet kapott a tech bloggerek, tesztelők és biztosítók részéről, akik szeretnek extrém körülmények között is próbára tenni készülékeket. Az egyik legismertebb ilyen tesztelő az Allstate Protection Plans, akik minden évben elvégzik a töréstesztet. Ezek a tesztek azért fontosak, hogy lássák, mennyire bírják a telefonok a keményebb megpróbáltatásokat, és ennek megfelelően állapítják meg a biztosítási díjakat is.

 

Hogyan teszteli az Allstate az iPhone-okat?

 

Az Allstate tesztelési módszere egyszerű, de brutális. Robotokat használnak arra, hogy folyamatosan ejtsék, hajlítsák, és víz alá merítsék a telefonokat, amíg teljesen el nem törnek. A cél itt nem az, hogy bebizonyítsák, a készülék törhetetlen, hanem hogy megtalálják a töréspontját. Ezért használják a “DropBot” nevű gépet, ami szimulálja a valós életben előforduló eséseket, például amikor a telefonod betonra zuhan, vagy meggörbül a zsebedben.

Az elmúlt években az Allstate víz alá merítéses tesztjei, a DunkBot, kevésbé váltak relevánssá az iPhone-ok esetében. Azóta, hogy az iPhone 11 simán átvészelte a víztesztet 2019-ben, az Apple készülékei folyamatosan jól teljesítenek ezen a téren. Idén például az Allstate már nem is foglalkozott az iPhone 16 vízállóságának tesztelésével. Az Apple IP68 por- és vízállósági minősítése alapján az iPhone 16 akár 6 méter mély vízbe is meríthető 30 percre. Ez már évek óta így van, és a tesztek gyakran kimutatták, hogy az iPhone-ok gyakran túl is teljesítik ezeket az elvárásokat.

 

Az iPhone 16 és a leesés tesztek

iPhone 16 Pro Max üvegfólia

 

Sajnos a telefonok igazi kihívása mindig a drop-teszt. Akármilyen erős is legyen az üveg, ha a telefon 6 láb (kb. 1,8 méter) magasságból betonra esik, szinte biztosan megsérül. És, ahogy az előző modelleknél is, az iPhone 16 Pro Max sem élte túl az Allstate DropBot tesztjét repedés nélkül. (ITT videón is megnézheted)

Mind az elölről, mind a hátulról ejtett tesztek során az iPhone 16 Pro Max összetört már egyetlen hatlábas esés után is. Az elölről ejtett tesztnél a kijelző használhatatlanná vált, bár a belső alkatrészek valószínűleg még működtek, mivel a gombok lenyomásakor haptikus visszajelzések voltak érezhetők. Ennek ellenére a kijelző rövid ideig villogott, mielőtt teljesen fekete maradt, így a képernyő cseréje elkerülhetetlen lett volna. Az iPhone 16 Pro Max esetében ez a javítás 369 dollárba kerülhet, ha nincs AppleCare+ biztosításod, de csak 29 dollár, ha van.

A hátulról ejtett teszt jobb eredményeket hozott. A hátlap üvege betört, de a készülék teljesen működőképes maradt, és még a kamera sem sérült meg. Az Allstate azonban figyelmeztetett, hogy a telefont kesztyű nélkül nem szabad kezelni, mivel a törött üveg veszélyes lehet. A hátlap javítása, bár olcsóbb, mint a kijelző javítása, még mindig 199 dollárba kerül, ha nincs AppleCare+, ami ismét csak rávilágít arra, mennyire fontos, hogy valamilyen védelemmel lássuk el a telefonunkat.

 

Érdemes extra védelemmel ellátni a készüléket?

 

Az eddigi teszteredmények alapján egyértelmű, hogy bár az iPhone 16 valóban strapabíróbb lett, nem elpusztíthatatlan. Még az Apple továbbfejlesztett Ceramic Shield üvege sem képes teljesen megakadályozni a komolyabb esések okozta sérüléseket, ami gyakran drága javításokhoz vezethet. Ezért elengedhetetlen befektetni AppleCare+-ba vagy egy jó minőségű üvegfóliába és tokba, ha szeretnénk megvédeni a telefonunkat.

Akik még tovább szeretnék fokozni a védelmet, előrendelhetik az iGlass iPhone 16 Pro Max üvegfólia kiegészítőt, ami egy extra réteget ad a készülék kijelzőjének védelméhez. Annak ellenére, hogy az Apple Ceramic Shield technológiája javult, a tesztek szerint az üvegfólia továbbra is ajánlott, mivel segít megelőzni a kisebb esések és karcolások okozta károkat. A mi iPhone 16 Pro Max üvegfólia termékünk nemcsak a kijelzőt védi, hanem megőrzi annak vizuális tisztaságát és érintésérzékenységét is, így a felhasználói élmény sem romlik.

 

Záró gondolatok

 

Az Apple jelentős fejlesztéseket hajtott végre az iPhone 16-on, különösen a továbbfejlesztett Ceramic Shield üveg tekintetében. Egyértelmű, hogy az iPhone 16 sokkal strapabíróbb, mint az elődei, de az Allstate tesztjei azt mutatják, hogy egyetlen okostelefon sem teljesen ellenálló a sérülésekkel szemben. Ha hat láb magasról kemény felületre ejtjük a készüléket, komoly károk keletkezhetnek a kijelzőn és a hátlapon is.

Azoknak, akik hosszú távon szeretnék megőrizni készülékük élettartamát, érdemes befektetni valamilyen védelembe, legyen az AppleCare+ vagy egy extra kiegészítő, például az iGlass iPhone 16 Pro Max üvegfólia. A javítások költsége gyorsan összeadódhat, különösen a legújabb és legfejlettebb modellek, mint az iPhone 16 Pro Max esetében.

Összefoglalva, bár az Apple komoly előrelépést tett a tartósság terén, a balesetek előfordulnak. Mindig jobb elővigyázatosnak lenni, és egy kis plusz védelem hosszú távon segíthet abban, hogy telefonod sokáig tökéletesen működjön.

 

Köszönjük a figyelmed! A webshopon már elérhető az iPhone 16 Pro Max üvegfólia és más kiegészítőink, hogy megvédd új készülékedet.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© Copyright | iGlass Minden jog fenntartva.