c kabel02-iglass-iphone-uvegfolia

Ezért szakadnak el valójában az Apple töltők – Létezik olyan C kábel, amely megoldja az iPhone-osok ezen örök problémáját?

Imádjuk az Apple eszközeinket, magas minőségük pedig vitathatatlan. Egy dolog azonban – szinte hihetetlen, de… – még 2023-ban is problémás az iPhone-osok számára: az iPhone töltőkábelek. Biztosak vagyunk abban, hogy aki már évek óta hű a márka termékeihez, már jó párat „elfogyasztott” a gyári változatokból, pedig nem is feltétlenül hibás benne. De vajon miért van ez a mai napig így és létezik olyan alternatív USB – C kábel, amely megbízható megoldást nyújt erre az örökösnek tűnő problémára? Most eláruljuk!

 

Az Apple Community fórumain olvasottak és személyes tapasztalataik alapján is úgy tűnik, hogy a kábelek Lightning-csatlakozós vége a legérzékenyebb, és ez törik el a leggyakrabban. Úgy gondoljuk, hogy ennek oka az enyhe perem, amely könnyen elszakadhat, valamint az a tény, hogy a töltőnek ez a vége csatlakozik a telefonhoz, és gyakran mozog a töltés közben. A C kábel USB-s vége sokkal masszívabbnak tűnik, és kevésbé hajlamos a törésre – szerintünk ez megint csak annak tudható be, hogy a kábel ezen vége általában magára marad, amíg az iPhone töltődik.

 

Miért nem tette az Apple tartósabbá a töltőkábeleit?

 

Számos elmélet létezik arra vonatkozóan, hogy miért tűnnek az Apple kábelek olyan törékenynek, sokan úgy vélik, hogy az Apple szándékosan törékennyé teszi a tartozékait, például a kábeleket, hogy az embereket arra ösztönözze, hogy gyakrabban vásárolják meg őket. Számunkra ez túlzásnak tűnik, de még a legelszántabb Apple-rajongónak is el kell ismernie, hogy az olyan termékek, mint a Macbookok rugalmassága és a töltőkábelek gyengesége közötti különbség elég furcsa.

A sok, az Apple látszólagos hozzá nem értését magyarázó elmélet közül egy tűnik a legvalószínűbbnek: Greenpeace. A környezetvédelmi szervezet 2009-ben a “Green My Apple” (Legyen zöld az Apple-m!) nevű kampánnyal elérte, hogy az Apple eltávolítsa a PVC-t az összes kábeléből.

Mit ért el mindezzel az Apple? Hát, nem azt, hogy nagy környezetvédőknek tekintik őket, inkább csupán rossz hírnevet. Ráadásul a sok eldobott szakadt, törött töltő sem biztos, hogy hozzájárul a környezet védelméhez.

Steve Jobs 2007-ben egyenesen meg is támadta a Greenpeace-t a kampány miatt:

“A szervezetük túlságosan az elvekre támaszkodik, nem pedig a tényekre… túl nagy hangsúlyt fektetnek a dicsőített elvekre és túl keveset a mérnöki tudományra. Sokat segítene, ha a szervezetük felvenne néhány mérnököt és elbeszélgetnének a vállalatokkal, hogy mi az, amire valójában törekszenek, ahelyett, hogy a virágnyelvre hallgatnak, a valóságban pedig nem tesznek semmit.”

 

Van olyan USB – C kábel Lightning-csatlakozóval, ami megbízható és mégsem szakad el?

 

c kábel

 

Hamar felismertük, hogy amióta az Apple az iPhone-okat a Lightning-csatlakozóra cserélte, egyre nehezebb lett ilyen csatlakozóval rendelkező kábeleket találni. Talán az Apple tudja ezt, és tudja, hogy a felhasználók nagy valószínűséggel kénytelenek lesznek megvenni a hivatalos kábeleket közvetlenül az Apple-től, ezért nem törődnek annyira a minőség biztosításával? Egy dolog biztos, a kábeleik úgy tűnik, hogy a forma és nem a funkció alapján készültek…

Éppen erre a problémára hoztuk létre a szuper tartós iGlass USB – C kábel kiegészítőnket, mely nejlonfonatos bevonata révén ellenáll az elhasználódásnak, és tapintásra is kellemes érzést nyújt. Sokan félnek a nem gyári töltők használatától, ezért is volt fontos számunkra, hogy termékeink esetében szigorú ellenőrzések biztosítják a zökkenőmentes kompatibilitást az iPhone-nal és az iPaddel. A gyorstöltési funkciót támogató töltő- és szinkronizálókábellel minden eddiginél gyorsabban tölthetők a Lightning portos iPhone-ok és iPadek.

Ez az extra erős C kábel gyakorlatilag szakadásmentes, ráadásul a csomósodástól és a koszolódástól sem kell tartanod. A speciális Nylon anyaghasználat nemcsak a prémium kinézetről és tapintásról, hanem az egyedülálló strapabíróságról is gondoskodik. Rendeltetésszerű használat mellett ez a kábel biztosan nem fog megtörni. Ebben olyan biztosak vagyunk, hogy természetesen az iGlass USB – C kábel kiegészítőnkre is 1 év garanciát vállalunk.

 

Veled is előfordult már, hogy elszakadt az eredeti Apple töltőd? Milyen gyakran kellett újat venned? Írd meg kommentben a tapasztalataid!

 

Ha unod a töltökért való szaladgálást, nézd meg az iGlass USB – C kábel kiegészítőnket Lightning csatlakozóval IDE kattintva.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük