Ha iPhone-od van, 76%-kal vonzóbb vagy a randi-appokon – Kutatási eredmények!

Bár a hardcore iPhone-rajongók – mint amilyenek mi is vagyunk az iGlass-nél – már tudják, hogy az Apple hívei sokkal menőbbek, népszerűbbek és egyébként is kedvesebbek a többieknél, erre immár tudományos bizonyíték is van: az Apple kütyük ugyanis több esélyt jelentenek a randi-appokon.

A Comparemymobile.com új kutatása szerint azok, akiknek valamilyen látható Apple eszköz szerepel a fotóikon, 76%-kal több “match”-et szereznek, mint azok, akik más márkát használnak.

A Comparemymobile.com vette a fáradságot, hogy azonos randevúprofilokat hozzon létre különböző társkereső alkalmazásokon, a világ különbözö városaiban.  A kutatás hitelességének érdekében ügyeltek arra, hogy minden esetben ugyanazokat a fotókat használják, az egyetlen különbség a látható kütyük és logók között van.

Több mint 50.000 csúsztatás eredményeinek elemzése után megállapították, hogy azok a fotók, amelyeken látható egy Apple termék, folyamatosan jobb elbírálásban részesültek, mint azok, amelyeken az illető más, vagy semmilyen hardvert nem szerepeltetett.

A tesztből kiderült az is, hogy a Google, a Sony, a Huawei, a OnePlus vagy a BlackBerry eszközzel rendelkezők azoknál is kevesebb találatot kaptak, mint azok a felhasználók, akiknek fényképein nem volt semmilyen azonosítható telefon-, vagy kütyümárka. Az Apple-n kívül csak a Samsung rendelkezett enyhén pozitív hatással, 19%-kal növelve a párok számát.

Minden más márka megjelenítésének negatív hatása volt, BlackBerry-t pedig végképp nem érdemes használni, ugyanis az 74%(!)-kal rontja az esélyeket.

Az Apple Watch és az AirPods is számít

Nem csak a telefonok számítanak: akik láthatóan Apple Watch-ot hordtak, 61%-kal jobban teljesítettek, azok pedig, akiknek a profilfotóikon egy AirPods látható, 41%-kal szereztek több matchet.

Ami a nemeket és az életkort illeti: bár a férfiak sem voltak teljesen semlegesek, a nőket nagyobb valószínűséggel mozgatták meg az Apple termékek – ez különösen a 35 év alatti korosztályra volt igaz.

Az eredmények korántsem annyira meglepőek, ha belegondolunk, hogy az emberek nagy része mit vehet figyelembe társkereső oldalon. Az Apple az évek alatt remek marketinget épített, összekapcsolva az iPhone-t a magas társadalmi státusszal és a gazdagsággal, különösen a fiatalabb felhasználók körében.

Ahogy a Rob Ballie a Comparemymobile-től nyilatkozott a 9to5Mac-nek:

“A fiatalabb, 35 év alatti korosztályt jobban befolyásolja a telefon, mint a vezetett autó.

A nem megfelelő technológia használata rossz hatással lehet szerelmi életre is. […] Ha valaki új készüléket és új partnert egyaránt keres a piacon, az Apple lehet a legbiztonságosabb választás.”

Bármi is legyen a valódi ok, egyértelmű, hogy az Apple felhasználóknak nagyobb előnyük van másokhoz képest – erre csak annyit mondhatunk: nem mi hozzuk a szabályokat, mi csak élvezzük őket.

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük