0C77264D 4512 4F14 BD37 D45C71B171C6-iglass-iphone-uvegfolia

Igaz, hogy néha jó, ha bezárjuk az alkalmazásainkat az iPhone-on? Ezt teszi a telefonoddal!

Újabb iPhone-felhasználó kérdést feszegetünk: vajon tényleg szükséges időnként bezárnunk a háttérben futó alkalmazásokat – egyáltalán, jót tesz ez a telefonunknak?

Sok felhasználónál már szinte automatikussá vált, hogy időről-időre a képernyőn felfelé huzogatva bezárja a korábban megnyitott alkalmazásait. Egyesek minden megnyitott app után, míg mások csak naponta, hetente vagy havonta végzik el a műveletet, de egy a közös: van ebben egyfajta mindenki számára megnyugtató érzés. Olyan, akár egy nagytakarítás, egy újrakezdés. És ami a legjobb az egészben: ha egy alkalmazás sem fut, akkor az akksink biztosan remek formában van, nem igaz?!

Nem.

Az Apple maga erősítette meg, hogy az alkalmazások bezárásának semmi köze az akkumulátor élettartamához.

Az iPhone-on megnyitott alkalmazások különböző állapotokban üzemelnek a megnyitásuk után. Ezekk közül az egyik a “Lefagyott”, amikor egyáltalán nem használjuk az appot, csak ott van a háttérben, miközben az egyáltalán nem csinál semmit – és nem, nem meríti az akksit sem. A telefon ezt mind magától kezeli, és ha kell, be is zárja a rég nem használt vagy túl sok energiát fogyasztó alkalmazásokat, azonban megtartja őket a memóriában, hogy amikor ismét szükség van rájuk, ne kelljen teljesen újraindulniuk. Olyasmi ez, mint amikor alvó állapotból kapcsoljuk vissza a számítógépet beindítás helyett.

Ha bezárod és újra megnyitod az appot, azzal gyakorlatilag kényszeríted az újraindulásra.

79570C47 F75C 4F41 AA77 1BE9B8D50456 large-iglass-iphone-uvegfolia

A lényeg tehát, hogy úgy tehetjük a lehető legjobbat az iPhone-unkkal, ha hagyjuk a rendszert dolgozni, ahelyett, hogy kényszerítenénk a dolgok leállítására. Ezalól az egyetlen kivétel, amikor az alkalmazás lefagy vagy összeomlik. Ebben az esetben az egyetlen megoldás a bezárás kényszerítése, tehát a felfelé húzós módszer.

Ha pedig meghosszabbítanánk az akkumulátorunk élettartamát, arra ott van rengeteg más lehetőség. Vegyük le a fényerőt, kapcsoljuk ki a háttérben futó alkalmazások frissítését, kapcsoljuk be az Alacsony töltöttségű módot és kapcsoljuk ki a helymeghatározást, ahol az nem szükséges. Sőt, ha nagy a baj, még a Repülő üzemmód is segíthet. Az alkalmazások felhuzogatását azonban ideje elfelejteni, hiszen összességében nemhogy jót, de még rosszat is teszünk vele az iPhone-unknak.

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, ITT megtalálod prémium iPhone üvegfólia és más iPhone kiegészítő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük