iphone 11 üvegfólia

iOS 16 újítások, amiket még idénre várunk – Tartsd naprakészen kívül-belül a régebbi iPhone-odat is, frissíts és ne feledkezz el az iPhone 11 üvegfólia beszerzéséről sem

Bár az iOS 17 spekuláció már javában zajlik, még mindig van egy maroknyi olyan funkció, amelyet az Apple bejelentett, de még nem adott ki az iPhone és iPad felhasználók számára. Úton vannak az új Apple Pay és Apple Card funkciók, a Safari frissítései és még sok más. Az alábbiakban összegyűjtjük a már említett funkciókat, amelyek a terv szerint még idén érkeznek – bár egy részük sajnos csak az Egyesült Államokba. Ne feledd, hogy az iOS 16-ot akkor is bátran frissítheted, ha régebbi iPhone modellt, például iPhone 11-et használsz. Miközben az iOS 16 izgalmas új frissítéseire készülünk, fontos, hogy ne feledkezzünk meg arról, hogy minél tovább kívül-belül megvédjük készülékünket a rá leselkedő veszélyektől. Egy iPhone 11 üvegfólia beszerzésével biztosíthatod, hogy készüléked készen álljon arra, hogy teljes mértékben élvezhesd az év folyamán érkező új funkciókat és ha egyébként még jól szuperál a régebbi iPhone-od, ne kelljen cserélned.

 

Fontos a kiváló minőségű iPhone 11 üvegfólia vagy más készülékre való képernyővédő használata, amely optimális védelmet nyújt és segít majd az új funkciók kimaxolásában.

 

Na de térjünk is az újításokra!

 

Webes push értesítések

 

Ez az újdonság, ami a hivatalos bejelentés óta nagyrészt a radar alatt maradt: a webes push-értesítések támogatása a Safari számára iOS és iPadOS rendszereken. Még a tavalyi WWDC-n jelentették be, hogy a Safari az iPaden és az iPhone-on először támogatja majd a weboldalakról érkező push-értesítéseket.

A webes értesítések támogatása a Safariban már évek óta elérhető a Mac számítógépeken, de az iPhone és az iPhone készülékről hiányzott. Ami felfrissítette az emlékezetünket erről a funkcióról, az Jen Simmonsnak a Mastodonon megjelent bejegyzése volt: ebben Simmons arra kérte a felhasználókat, hogy osszák meg “kedvenc webes alkalmazásaikat”, amelyeket az iPhone-juk kezdőképernyőjéhez adtak hozzá. Ez azt jelezheti, hogy az Apple tovább dolgozik az iPhone és iPad webes push-értesítéseken, valamint talán más fejlesztéseket is eszközöl a progresszív webes alkalmazások Apple platformokon való működéséhez.

Az Apple szerint a webes értesítések támogatása az iPhone és iPadOS rendszereken valamikor 2023-ban lesz elérhető. A funkció még nem valósult meg az iOS 16 bétáiban.

 

Apple Pay Later

 

iphone 11 üvegfólia

 

Az Apple fokozza kezdeményezéseit a személyes pénzügyek terén, és az egyik legjobban várt új funkció ebben a kategóriában az Apple Pay Later. A 2022-es WWDC-n bejelentett Apple Pay Later lehetővé teszi, hogy az Apple Pay vásárlásainkat négy egyenlő, nulla százalékos kamatozású részletre osszuk fel, hat hétre elosztva.

Az Apple Pay Later funkció hasonló az olyan versenytársakhoz, mint az Affirm és a Klarna, két olyan vállalathoz, amelyek a “vásárolj most, fizess később” platformok modern hullámát vezetik. Az Apple azonban azt hirdeti, hogy platformja “zökkenőmentes és biztonságos” lesz, az Apple Wallet alkalmazásba való integrációval, plusz költségek nélkül.

Amikor az Apple Pay Later-t a 2022-es WWDC-n bejelentették, nem volt egyértelmű ütemterv arra vonatkozóan, hogy mikor lesz elérhető a nagyközönség számára. A funkció nem szerepelt az iOS 16 eredeti kiadásában, és a későbbi szoftverfrissítések egyikével sem került bele. A Bloomberg arról számolt be, hogy a funkció “meglehetősen jelentős technikai és mérnöki kihívásokkal” nézett szembe.

A bevezetést követően az Apple Pay Later “mindenhol elérhető lesz, ahol az Apple Pay online vagy alkalmazáson belüli fizetést elfogadnak” a “jogosult kérelmezők számára az Egyesült Államokban”. Hát, hogy ezt itthon mikor élvezhetjük majd, az egyelőre kérdéses, mindenesetre mi izgatottan várjuk az újítást.

 

Új generációs CarPlay

 

A WWDC-n az Apple bemutatta az általa “a CarPlay következő generációjaként” jellemzett rendszert. Hamarosan azonban elismerték, hogy a WWDC 2022-es eredeti bejelentése ellenére ez még jó ideig nem lesz elérhető.

Az új CarPlay kezelőfelület ugyanis drámai átalakítást hozna a jelenleg kínáltakhoz képest. Több képernyő támogatását kínálja majd az autón belül, és képes lesz mélyen kapcsolódni az autó hardverével. Ez egy nagy vállalkozás az Apple részéről, és szoros együttműködést fog igényelni az új CarPlay-felület bevezetésére törekvő autógyártókkal.

 

iMessage Contact Key Verification ellenőrzés

 

Végül itt van egy biztonságra és adatvédelemre összpontosító funkció, amely idei érkezését az Apple már bejelentette. Az iMessage Contact Key Verification “olyan felhasználók számára készült, akik rendkívüli digitális fenyegetésekkel néznek szembe”, beleértve az újságírókat, emberi jogi aktivistákat és kormánytagokat.

A funkció úgy működik, hogy ezeknek a felhasználóknak módot ad arra, hogy még jobban ellenőrizzék, hogy valóban azokkal az emberekkel üzengetnek-e, akikkel szándékoznak. Az Apple így magyarázza:

A felhasználók túlnyomó többsége soha nem lesz célpontja rendkívül kifinomult kibertámadásoknak, de a funkció fontos további biztonsági szintet jelent azok számára, akiket esetleg mégis érintene. Az iMessage Contact Key Verification funkciót engedélyező felhasználók közötti beszélgetések automatikus riasztást kapnak, ha egy kivételesen fejlett ellenfélnek, például egy államilag támogatott támadónak valaha is sikerülne feltörnie a felhőszervereket, és saját eszközzel behatolva lehallgatni a titkosított kommunikációt. És a még nagyobb biztonság érdekében az iMessage Contact Key Verification felhasználói személyesen, FaceTime-on vagy más biztonságos híváson keresztül is összehasonlíthatják a megerősítő kódot.

Az iMessage Contact Key Verification az Apple szerint valamikor 2023-ban lesz elérhető világszerte.

 

Az iOS 16.4 valószínűleg hamarosan érkezik…

 

Az iOS 16.3 a múlt héten jelent meg számos funkcióval és változtatással, amelyek kifejezetten a HomePodot célozták meg. Most, hogy ez a frissítés megjelent, arra számítunk, hogy a vállalat hamarosan – valószínűleg a következő napokban – megkezdi az iOS 16.4 bétatesztelését.

Hogy az iOS 16.4 tartalmazza-e ezeket a funkciókat, azt még nem tudjuk, de úgy tippeljük, hogy már nem kell sokat várni.

Amíg izgatottan várjuk az iOS 16 megjelenését, fontos, hogy iPhone készülékeinket teljesen felkészítsük az új frissítésekre. Ennek a felkészülésnek egyik fontos szempontja a készülék képernyőjének védelme az esetleges sérülésektől. Az iOS 16 hozzáadott funkcióival és izgalmas újdonságaival a készüléked biztosan sokat lesz használatban. Ezért kulcsfontosságú, hogy egy jó minőségű iPhone 11 üvegfólia vagy újabb készülékre tervezett kijelzővédő használata. Ez nem csak a karcolások, repedések és más típusú sérülések ellen védi meg a készüléket, hanem azt is biztosítja, hogy az új funkciókat teljes mértékben, akadályok nélkül élvezhesd majd.

 

Te frissítettél iOS 16-ra akkor is, ha régebbi iPhone-od van? Mi a tapasztalatod például egy iPhone 11 esetén? Írd meg kommentben!

 

Ha nemcsak belülről, hanem kívülről is szeretnéd mindig frissen és új formában tartani régebbi iPhone készülékedet is, akkor IDE kattintva megnézheted prémium iPhone 11 üvegfólia és más kiegészítőinket is.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük