iphone 13 uvegfolia01-iglass-iphone-uvegfolia

Az iPhone 13 ugyanannyira ellenálló, mint az iPhone 12 – Ezért nélkülözhetetlen az iPhone 13 üvegfólia

Az Allstate Protection Plans nevű cég nevéhez számos drop teszt kapcsolódik – a tudomány nevében rendszerint egy sor próbának vetik alá „szerencsétlen” iPhone-okat. Az iPhone 13 – és szerencsére, mivel látjuk, hogy óvatosak vagytok, az iPhone 13 üvegfólia is – jelenleg a legnépszerűbb termékek közé tartozik, ezért most ezen modell teljesítményét osztjuk meg Veletek, már ami a tartósságot illeti. Maradj velünk és az is kiderül, valójában mennyire van létjogosultsága az iPhone 13 üvegfólia használatának!

 

Az iPhone 13 kijelzője papíron erős és tartós. A kijelző Ceramic Shield technológiával van ellátva, amely növelni hivatott a kijelző védelmét az esések során. A Ceramic Shield technológia a kijelző alatt található speciális réteget jelenti, amely növeli a kijelző ütésállóságát és csökkenti az esések során keletkező sérüléseket.

Az iPhone 13 emellett IP68-as védettségi osztályú, ami azt jelenti, hogy a készülék ellenáll a víz- és porálló. Azonban ez a védelem nem jelenti azt, hogy a készüléket bármilyen módon szabadon „nyúzhatjuk”, az esések vagy a karcok ugyanis rendszerint nem kímélik az iPhone-okat.

Kezdjük is az igencsak meglepőnek hangzó – később rájöhetünk, hogy azért annyira mégsem – megállapításukkal: a gyakori baleseti sérülési forgatókönyveket szimuláló tesztkör után megállapították, hogy az iPhone 13 és az iPhone 13 Pro tartóssága közel azonos az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro tartósságával.

A cég egy speciális berendezéssel meglehetősen konzisztens eredményeket ért el, amikor az iPhone-t egy beton járdára ejtették.

Az Apple iPhone 13 túlélte az első, arccal lefelé történő esést hat láb magasból, de a Ceramic Shield védelemmel ellátott képernyője a második ejtésnél megrepedt a sarkoknál. A készülék alumíniumkeretén a becsapódási terület közelében karcolások látszódtak. Az iPhone 13 Pro készülékkel végzett ugyanezen teszt során a nehezebb készülék kijelzője az első ejtésnél megrepedt, és a sérülés az üveg egyes részeit megemelte. Azonos eredményeket jegyeztek fel mindkét iPhone 13 változat bőr védőbőr tokban történő használatakor.

Összehasonlításképpen egy régebbi teszt során egyetlen ejtés hatására az iPhone 12-nél megrepedt a képernyő, az iPhone 12 Pro-nál pedig súlyos kijelzősérülések keletkeztek. A vállalat nem értékelte a tokok hatékonyságát 2020-ban.

Továbblépve a hátulról lefelé irányuló ejtési tesztekre, az iPhone 13 két ejtést túlélt, egy harmadiknál pedig kamerasérülést és sarokrepedéseket mutatott. Az iPhone 13 Pro széles látószögű és teleobjektíves kamera lencséi és a hátlapi üveg az első ejtésnél összetört. Érdekes módon a tokkal védett iPhone 13 két esést is túlélt, mielőtt megrepedt volna a kamera, míg a tokkal védett iPhone 13 Pro három egymást követő esés során nem sérült meg.

 

Akkor kell az iPhone 13 üvegfólia?

 

Összességében a népszerű iPhone 13 készülékek ugyanolyan tartósnak bizonyultak, mint az előző széria, ám ha újra belegondolunk, ez nem is annyira meglepő, tekintve, hogy a dizájn nagyrészt változatlan maradt, kivéve az iPhone 13 Pro nagyobb kamerasorozatát és a súly enyhe növekedését.

Megjegyeznénk, hogy mint a legtöbb hasonló teszt esetében, az Allstate Protection Plans eredményei is inkább színháziak, mint tudományosak. A valós teljesítmény számos változótól függ, az esési magasságtól kezdve az ütközés szögén át a felszín anyagáig. Ennek ellenére egy jól megtervezett iPhone 13 üvegfólia és tok használata mindenképp egy plusz védőréteget jelent, amely segíthet elkerülni a költséges javításokat és a költséges kijelzőcserét – melynek költségét ráadásul át is vállaljuk, ha az iGlass Pro iPhone 13 üvegfólia alatt mégis betörne a kijelződ!

 

Ha iPhone 13 tulajdonos vagy és nem szeretnéd kockára tenni értékes telefonod, akkor IDE kattintva beszerezheted prémium iGlass Pro iPhone 13 üvegfólia kiegészítőnket.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük