reels03-iglass-iphone-uvegfolia

Itt az Instagram saját TikTok koppintása – Ezt tudja a Reels!

Mi iPhone-osok nagyrészt jelen vagyunk az Instagramon, sokan pedig a TikTok-ot is görgetjük – vagy akár mi magunk is videókat gyártunk. Ezért is érdekes számunkra az Instagram mai bejelentése, miszerint jön a Reels, vagyis az Instagram saját, TikTok-ra hajazó funkciója! Az iGlass most elmeséli, mi is ez pontosan!

A Reels egy új, rövid videós szolgáltatás, mely nem titkoltan a TikTok versenytársaként robbant be a mai napon több mint 50 országba. Ez már csak azért is nagy hír, mert nemrégiben derült ki, hogy Amerikában betilthatják a TikTokot – vajon sikerül átcsábítani a felhasználókat?

reels02-iglass-iphone-uvegfolia

A Reels lehetővé teszi, hogy 15 másodperces, több klipből álló videókat rögzítsünk az Instagram könyvtárában található zenékre, ezeket pedig különböző AR effektekkel és kreatív szerkesztő-eszközökkel dobjuk fel. A Reels új fület kapott a “Felfedezés” menüben, de a felhasználók akár az Instagram “feedjükre” is kiposztolhatják az elkészült videókat.

Múlt hónapban látott napvilágot egy jelentés, miszerint az Instagram jelentős összegeket ajánlott a TikTok-osoknak azért, hogy átköltözzenek a Reels-re, a legjobban pedig azok jártak, akik hajlandóak voltak kizárólag a Reels-re posztolni. Ha idáig nem lett volna egyértelmű, ez a lépés teljesen világossá tette, hogy az Instagram célja a TikTok trónról való letaszítása.

Nem ez az első, hogy egy applikáció egy másik funkcióit veszi alapul: korábban 2016-ban az Instagram Stories is a Snapchat mintájára jött létre, áprilisban pedig a YouTube bejelentette a “Shorts”-t, egy új szolgáltatást, mely szintén a TikTok rövid videós formátumával kívánt versenyre kelni.

Az Instagram Storiesnak rövid idő alatt jóval több aktív használója lett, mint a Snapchat ugyanezen funkciójának – vajon most mi lesz a helyzet? Te mit gondolsz?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük