77C7B36D D68F 4845 B26A 1D985269409C-iglass-iphone-uvegfolia

Mégsem lesz hajlítható iPhone? Az Apple inkább a teljesen újragondolt SE-re fókuszálhat

A korábbi visszajelzésekből ítélve sokaknak jó, kevesebbeknek rossz hír a következő: még mindig jöhet a hajlékony iPhone, de már egyre kevésbé valószínű. Ami viszont egyre inkább igen, az az, hogy a 2023-as iPhone SE teljesen újratervezve, XR-re hajazó dizájnnal, Home gomb és notch nélkül, bekapcsoló gombba épített Touch ID-val érkezik.

A 2022/23 nagy dobásának jósolt összehajtható iPhone-okat ugyan tesztelik, de jelenleg “nem valószínű”, hogy egyáltalán megjelennek. Az Apple általában későn száll be a játékba, amikor új termékkategóriákról van szó. A Samsung még 2019-ben mutatta be nekünk a Galaxy Foldot, ami nem volt éppen problémamentes. Később előrukkoltak a ma Z Flipnek hívott modellel, melyet a Galaxy Fold olcsóbb, kompaktabb változataként pozicionáltak.

Az Apple most úgy tűnik, úgy döntött: az iPhone “játékos” verziója nem egy ilyen hajlítható modell lesz, hanem az új iPhone SE különkiadás.

Milyen lesz a 2023-mas SE?

468F800B 9D2D 4392 926B 3D65C18484C0-iglass-iphone-uvegfolia

Kezdjük talán azzal, hogy 2023-ban az iPhone SE Plus is belép a kínálatba, valamint tudhatjuk azt is, hogy ez lesz az utolsó LCD-kijelzős iPhone – ezután már az SE-generációk is OLED-et kapnak majd.

2023-ban az iPhone SE olyan új színeket kap, mint az iMac, az iPad Air, az AirPods Max és a HomePod mini. A teljesen notch nélküli, XR-mintára készült telefont Face ID helyett Touch ID-vel oldhatjuk majd fel, mely a bekapcsoló gombba építve fog elhelyezkedni.

Érdemes még megjegyezni, hogy a 2023-mas SE később jelenhet meg, mint az iPhone 14 széria, és a pletykák szerint a sima iPhone 14 modelleken még lesz notch. Ha az SE-ről tényleg sikerül ezt eltüntetni (egyes prototípusok például kameralyukkal készültek), akkor elképzelhető, hogy az újratervezett SE kiütné a nyeregből az iPhone 14 eladásait. Ez pedig nem lenne túl meggondolt döntés az Apple részéről – Te mit gondolsz?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, ITT megtalálod prémium iPhone üvegfólia és más iPhone kiegészítő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük