iphone 13 mini kameravédő

Élet az iPhone 13 minivel – A kis telefon, ami valóban jó (és egy iPhone 13 mini kameravédő tok ajánlás, ha Neked is ilyened van)

Ha Te is ezt az apró és szeretett, mégis ellentmondásos készüléket használod, akkor először is mindenképp gondoskodj egy iPhone 13 mini kameravédő funkciós tok vagy iPhone 13 mini kameravédő fólia beszerzéséről, hogy a Te készüléked jövője legalább biztos legyen:

 

Megjelenésekor az iPhone 13 mini tisztességes teljesítményével, kiváló képminőségével és egyedi formavilágával nyűgözött le – de vajon 2023-ban még mindig jó vétel-e a kis iPhone? Az iGlass újra megnézte a 2021-es mini modellt, és kiderül, hogy érdemes-e még megvenni vagy megtartani. És persze egy iPhone 13 mini kameravédő tokot is ajánlunk, ha már ilyened van és csak a védelme a kérdés.

 

Az iPhone 13 mini úgy állta ki az idő próbáját, mint egyetlen más iPhone sem, mert majdnem két évvel később még nincs utódja – és valószínűleg így is marad. Mivel az Apple a nagyméretű okostelefonokra összpontosít, az iPhone 13 mini igazi vétel a kis telefonok rajongói számára. A telefon ára azonban nagyon stabil maradt a 2021-es androidos zászlóshajókhoz képest. A 600 dollár körüli árával az iPhone 13 mini még 2023-ban is nagy teljesítményű telefon. A legújabb vezeték nélküli szabványokkal, például az 5G-vel, a játékra alkalmas teljesítménnyel és a nagyon jó operációs rendszerrel az okostelefon még mindig csúcskategóriás élményt nyújt a mindennapi használatban. A 60 hertzes, túl lassú kijelző azonban még mindig elavulttá teszi az iPhone 13 minit. A dupla kamerával ellátott okostelefon pedig képminőség tekintetében sem tud lépést tartani a 2023-as újdonságokkal.

 

Dizájn: Praktikus és kompakt

Az 5,4 hüvelykes kijelzőnek köszönhetően az iPhone 13 mini mindössze 131,5 x 64,2 x 7,65 milliméteres, és mindössze 140 grammot nyom a mérleg nyelve. Az okostelefon az IP68-as minősítésnek megfelelően vízálló is, rendelkezik az iPhone-ra jellemző némítógombbal, és üveg hátlappal.

 

Előnyök:

Praktikus és helytakarékos a mini formának köszönhetően.
Kényelmesen, egy kézzel is használható.
A némító kapcsolóval jó “babrálni”.

Hátrányok:

Tok nélkül nagyon csúszós.
A mikrofonok könnyen eltakarják a kihangosított hívások során.
Számtalan véletlen képernyőfotó a gombok elhelyezkedése miatt.

Nemrég már írtunk egy meglehetősen ellentmondásos bejegyzést a kis okostelefonokról. Még mindig úgy gondoljuk, hogy a kis méretű mobilok kevésbé elterjedtek a mindennapokban. Az iPhone alig észrevehető a zsebekben, mindig szilárdan a markodban marad, és kényelmesen, egy kézzel is kezelhető. Ráadásul a készülék 140 grammjával ultrakönnyű. 140 grammal az Apple az IP68-as tanúsítvány szerint víz és por ellen tömíti a telefonját. Vagyis az okostelefon akár 30 percig is kibírja a 6 méter mélységig érő vízben.

 

Kijelző: felső kategóriás, alacsony frissítési frekvenciával

Az Apple az alap iPhone 13-hoz hasonlóan egy Super Retina XDR kijelzőt épített be, amely pontosan 5,4 hüvelykes, teljes képernyős OLED-kijelzőként. A 476 PPI felbontás a 2340 x 1080 pixeles felbontás jóvoltából magasabb, mint az összes többi iPhone-ban. A képfrissítési frekvencia azonban 60 hertzre korlátozódik.

Előnyök:

Jó egykezes kezelés.
A legélesebb iPhone-kijelző.
Nagy színhűség a TrueTone-nak köszönhetően.

Hátrányok:

Csak 60 Hertz képkockasebesség.
Notch design.
…és még mindig nem szoftveresen optimalizált.

Az iPhone 13 mini kijelzője igazi csúcskategóriás minitévé. A HDR-támogatásnak köszönhetően 1200 nits maximális fényerőt ér el, az OLED-nek köszönhetően szinte végtelen kontrasztszintet kínál, és 476 PPI-vel a legélesebb iPhone-kijelző a piacon.  Fotózáshoz és videózáshoz jól jön a TrueTone támogatás, ami automatikusan beállítja a színeket a környezet alapján. Az egykezes kezelés hibátlan. Ugyanakkor nehéz pontosan eltalálni bizonyos tartalmakat, például amikor szöveget másolunk. Hiszen a kis kijelzőkön automatikusan több tartalmat fedünk le az ujjainkkal.

 

Szoftver: Jövőbiztos és jól integrált

Az eredetileg iOS 15-tel kiadott iPhone 13 mini 2022-ben kapta meg az iOS 16-ot. Az operációs rendszer nagyon jól teljesít a mindennapi használatban az iPhone 13 minin. A kisebb kijelző ellenére sem észleltem megjelenítési vagy méretezési hibákat. A szoftvertámogatás valószínűleg hat-hét évig tart, és ez fenntarthatóbbá teszi a telefont, a meglehetősen drága vételárat hosszú távú befektetésnek tekintve.

Azok, akik más Apple-eszközöket is használnak, a piac legjobb integrációját élvezhetik a változatos eszközök között. A MacBookon zökkenőmentesen megnyithatók a Google Chrome böngészőfülek, amikor azok az okostelefonon is nyitva vannak, az iPhone kameráján keresztül kényelmesen beolvashatunk dokumentumokat az asztalon egy egyszerű jobb kattintással, és a macOS-en is fogadhatunk hívásokat. Az integrált ökoszisztéma az Apple egyik legnagyobb erőssége és egyben nagy hátránya is, de ezutóbbi most más téma.

 

Teljesítmény: Egy mini erőmű

Az iPhone 13 mini meghajtásáról az A15 Bionic gondoskodik, amelyet az Apple 2021-ben mutatott be. Utódját, az A16 Bionic-ot csak az új iPhone-sorozat Pro modelljeiben használták 2022-ben. Az iPhone 14 csak frissítésként kínál két további grafikus magot. A mini modell tehát szinte ugyanazt a teljesítményt kínálja, mint a legújabb alapmodell.

Az Apple a teljesítményfrissítést a 2022-es Pro modellek számára tartotta fenn. Ezért a 13 mininél alig vannak funkcionális hátrányok, csak néhány kamerafunkciót tartogatnak a grafikailag erősebb, 2022-es modellek számára. Ez nemcsak a benchmark-teszteken okoz boldogító érzéseket, hanem a mindennapi életben és a munkában szükséges teljesítménynövekedéshez is hozzájárul. Az iPhone 13 mini készülékben lévő A15 Bionic segítségével zökkenőmentesen szerkeszthetsz 4K videókat 60 képkocka/másodperc sebességgel, szerkesztheted a rögzített RAW képeket, és az összes legújabb mobiljátékot maximális minőségben élvezheted a kikapcsolódáshoz.

 

Fotók és videók: Egy álom a videó rajongóknak

Az Apple szerint a legújabb kamerafunkciókat nem tudja a régebbi készülékekre hozni további grafikus processzorok nélkül. Így a mozimód csak Full HD-ben érhető el, az akciómód pedig teljesen hiányzik a régebbi modellekről. A képminőség sem tud már lépést tartani a jelenlegi zászlóshajókkal.

Bár az Apple kamerabeállítása nem látványos, ha megnézzük a specifikációkat, észreveszünk néhány igen érdekes részletet. A fő kamera nem csak egy különösen gyors f/1,6-os objektívvel rendelkezik, hanem képstabilizálással is büszkélkedhet a szenzoreltolásos technológián keresztül. Ez egy olyan funkció volt, amely az iPhone 12-es generációban kizárólag a Pro Max modellben volt megtalálható. Az iPhone 13 mini egy nagyon jó minőséget kínáló videokameraként is teljesít, a hátoldalon pedig mindkét kamera képes 4K-s képek rögzítésére 60 képkocka/másodperc sebességgel.

 

Megéri most megvenni?

 

A 2023-as vásárlás jobban megéri, mint bármely más modellé ugyanebből a 2021-es sorozatból, mivel 2022 szeptemberében nem érkezett utódja. Ha tehát egy kompakt okostelefont keresel az Apple-től, akkor a 13 minivel nem tévedhetsz. Az egyetlen alternatíva az elődje és az iPhone SE 2022. Mindkét modell olcsóbb, de kevesebb funkcióval rendelkeznek. Az iPhone 13 minihez képest különösen az SE 2022 tűnik elavultnak.

 

Köszönjük a figyelmed. Csekkold prémium iPhone 13 mini kameravédő termékeinket kis méretű iPhone-od nagy mértékű védelméhez:

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük