iphone404-iglass-iphone-uvegfolia

10 éves lett az iPhone 4 – Így született az ikonikus utolsó, Steve Jobs által bemutatott iPhone

Tegnap, azaz vasárnap volt éppen 10 éve, hogy Steve Jobs bemutatta az iPhone 4-et és a FaceTime-ot a 2010-es, San Franciscoban megrendezett WWDC-n. Az iGlass csapata most elmeséli az ikonikus iPhone történetét!

Néhány hónappal a keynote előtt kiszivárgott az iPhone 4 prototípusa, miután az Apple egyik mérnöke véletlenül egy kaliforniai bárban felejtette azt. Innen származik Steve Jobs híres, a bemutatón tett csípős megjegyzése: “Állítsatok le, ha már láttátok ezt.”

iphone401-iglass-iphone-uvegfolia

Az iPhone 4 vadiúj dizájnt teremtett üveg hátlapjával, rozsdamentes acél testével és szögletes széleivel, mely akkoriban a létező legvékonyabb iPhone volt. Ez volt az első Apple termék, mely magasabb felbontású Retina kijelzővel jelent meg, így ezen már átlagos távolságból az emberi szemnek láthatatlanok voltak a pixelek.

Bár a dizájn nagy sikert aratott, hamarosan kiderült, hogy az iPhone 4 gyakran elvesztette a jelerősséget, ha kézbevételkor kitakartuk az antennát. Jobs egy sajtókonferencián ismerte el a hibát, és az Apple ingyenes tokot kínált a felhasználóknak, mely kiküszöbölte a problémát. A következő évben pedig megjelent az iPhone 4S, ahol már sikerült kijavítani az antennát.

iphone402-iglass-iphone-uvegfolia

A keynote következő részében Steve Jobs bemutatta a FaceTime-ot, méghozzá úgy, hogy az Apple egyik korábbi dizájnosával, Jony Ive-vel folytatott videóbeszélgetést. Érdekesség, hogy az Apple eleinte “nyíltra” tervezte a FaceTime-ot, ám végül – állítólag részben jogi kérdések miatt – csak az Apple-felhasználóké maradt.

A legfrissebb pletykák szerint idén, az iPhone 12-ben visszatérnek a szögletes szélek – mely nem hangzik ésszerűtlenül az iPhone 4 10. évfordulójára való tekintettel.

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más prémium iGlass termékeinket!

 

 

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük