iphone 13 magsafe tok

A 6,1-es iPhone még mindig az arany középút a legtöbb felhasználók számára (ha Neked is, akkor itt egy iPhone 13 MagSafe tok tipp)

Ha ezzel Te is így vagy, akkor mindenek előtt győződj meg arról, hogy megfelelően védelmezed is a készüléked egy iPhone 13 MagSafe tok beszerzésével:

 

Nem számít, hogy az Apple a nagyobb vagy a kisebb iPhone-ok irányába megy-e; úgy tűnik, hogy a legtöbb vásárló, aki a standard iPhone-modellt vásárolja, nem új méreteket keres, hanem inkább a jól bevált, “arany középút” formai tényezőt. Spoiler: úgy tűnik, ez a 6,1-es (ha például Neked is ilyened van, akkor a cikk végén mutatunk hozzá egy iPhone 13 MagSafe tok kiegészítőt is).

 

A mini iPhone-ok sorsa

 

Közel három évvel ezelőtt az Apple kiadta az 5,4 hüvelykes iPhone 12 mini készüléket a zsebrevágható iPhone-ok rajongóinak nagy lelkesedésére. Sokan úgy gondolták, hogy az iPhone 5s és a 2016-os iPhone SE sokkal zsebretehetőbb méretéhez való visszatéréssel az új iPhone mini úgy fog fogyni, mint a cukros kalács.

Nyilván az Apple is hitt ebben, de a valóság lényegesen kiábrándítóbbnak bizonyult. Az eredeti 5,4 hüvelykes iPhone 12 mini az összes iPhone-eladás alig hat százalékát tette ki. Még a 2020-as ünnepi okostelefon-vásárlások top tízes listájára sem került fel – és ez annak ellenére igaz, hogy az Apple uralta a karácsonyi aktiválásokat. A tíz legkelendőbb okostelefonból kilenc abban az évben iPhone volt, de az iPhone 12 mini nem volt köztük.

A probléma kimondottan a 12 minit érintette. Az Apple iPhone 12 termékcsaládjának többi tagja eladási rekordokat döntött, és mindössze két héttel a megjelenés után a világ legkelendőbb 5G-s okostelefonjává emelkedtek. Ez még élesebb kontrasztot jelentett a kisebb telefon siralmas eladási teljesítményével. Egyesek azt feltételezték, hogy ez csak a rossz időzítés eredménye volt. Az iPhone 12 mini csak közel egy hónappal a normál 6,1 hüvelykes iPhone 12 értékesítésének megkezdése után érkezett meg, és néhány olyan ügyfél, aki egyébként ezt választotta volna, még mindig hosszú távú szolgáltatói szerződésekhez lenne kötve. Amikor azonban megjelentek a hírek az Apple iPhone mini törlésére vonatkozó terveiről, egyértelműnek tűnt, hogy a vállalat látta az igazi gondot…

 

Az iPhone 14 Plus

 

Az Apple idő előtt leállította az iPhone 12 mini gyártását kevesebb mint egy évvel a megjelenése után. Bár 2021 őszén a sikeres iPhone 13 mellé (ugye van már hozzá iPhone 13 MagSafe tok kiegészítőd?) érkezett egy iPhone 13 mini, a legtöbben úgy vélik, hogy ez egyszerűen azért történt, mert az Apple már dolgozott ezen a modellen, és nem akart az utolsó pillanatban irányt váltani. Ugyanakkor az 5,4 hüvelykes iPhone-nak is adott egy utolsó esélyt a sikerre – de nem sikerült.

Valójában a történelem megismételte önmagát. Így később az Apple az iPhone 14 mini helyett – amire amúgy sem számított senki – egy nagyobb, 6,7 hüvelykes iPhone 14 Plus-t adott ki, amely egy megfizethetőbb, standard alternatívát nyújtott az Apple zászlóshajójának, az iPhone 14 Pro Maxnak.

Érdekes módon a dolgok ismét nem alakultak túl fényesen. Alig néhány héttel a tavaly őszi megjelenés után elkezdtek érkezni a jelentések arról, hogy az iPhone 14 Plus közel sem fogyott olyan jól, mint a többi készülék, ami egy kellemetlen déjà vu érzést keltett azok számára, akik követték a két iPhone mini szomorú történetét. Az iPhone 14 Plus eladási adatait az elemzők az összes iPhone-eladás mindössze 7%-ára becsülték. Minden jel szerint azonban az Apple még idén tervezi az iPhone 15 Plus kiadását.

 

Az arany középút

 

Lehetséges viszont, hogy az iPhone 14 Plus elmaradása nem a méretnek, inkább az árképzésnek tudható be. Olyan kínos középmezőnyben helyezkedik el – 100 dollárral több, mint a 6,1 hüvelykes iPhone 14 és 100 dollárral kevesebb, mint a 6,1 hüvelykes iPhone 14 Pro -, hogy tényleg 6,7 hüvelykes képernyőt kell akarnod, hogy ne ugorj le a megfizethetőbb iPhone-ra vagy fel a nagyobb teljesítményűre. Ráadásul mindössze 200 dollárral többért megkapod a nagyobb képernyőt és a jelenleg a piacon kapható legerősebb iPhone-t.

Végső soron lehet, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy azok, akik elég komolyan veszik az iPhone-t ahhoz, hogy törődjenek a nagyobb képernyővel, inkább az iPhone 14 Pro Max-ot akarják. Az iPhone 13, 14 viszont azoknak szólnak, akik “csak” egy iPhone-t akarnak (az iPhone 13 Magsafe tok kiegészítőnk pedig azoknak, akik meg is akarják védeni), és míg egy 6,1 hüvelykes képernyő egykor óriásinak számított, ma ez az okostelefonok új normája.

 

Szerinted mi a tökéletes iPhone-méret?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha Te is 6,1-es iPhone-os vagy, IDE kattintva körülnézhetsz a webshopon, hogy beszerezd népszerű iPhone kiegészítőinket, mint például az iPhone 13 MagSafe tok és sok más.

 

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük