IMG 6478-iglass-iphone-uvegfolia

6 funkció, ami bizonyítja, hogy a Siri tényleg hasznos

Te sem használtad túl gyakran a Sirit, hiszen soha nem tartottad igazán praktikusnak? A zsebasszisztenst eddig Mi is legfeljebb szórakozásból hívtuk elő, de az iGlass csapata most utánanézett néhány meglepően hasznos funkciónak!

IMG 6479-iglass-iphone-uvegfolia

1. Tudja, melyik járatok repülnek feletted

IMG 6475-iglass-iphone-uvegfolia

A Siri egyik újdonsága, hogy a tartózkodási helyünk alapján képes megállapítani, melyik repülőjáratok és milyen magasságban haladnak el éppen a fejünk felett. Ha Te is azok közé tartozol, akik mindig is kíváncsian figyelték az eget, egyszerűen kérdezd meg a Siritől “What flights are above me?”, így megtudhatod, milyen járatok vannak a közeledben.

2. Megmutatja az adott helyen/időben készült képeket

IMG 6476-iglass-iphone-uvegfolia

Szerintünk igencsak hasznos funkció, hogy a Siri képes az egy adott helyen vagy egy adott időben készült fotók megjelenítésére. Ha nincs kedved egyesével végiglapozni a filmtekercsed, hogy megkeresd például a júliusi nyaraláson készült fotókat, kérd meg a zsebasszisztenst a “Show me my photos taken in July” mondattal, azaz utasítsd, hogy mutassa meg a júliusban készült képeidet. A hónap helyett természetesen a helyszínt is megadhatod, sőt, egyszerre akár több feltételt is beállíthatsz. Érdemes odafigyelni, hogy ez a funkció csak abban az esetben működik, ha a Siri és az iPhone-od nyelve megegyezik.

IMG 6483-iglass-iphone-uvegfolia

3. Feldob egy érmét

IMG 6474-iglass-iphone-uvegfolia

Nehéz döntés előtt állsz? Ne is fáradj a szokásos módszerekkel, hiszen elég megkérned a Sirit, hogy “Flip a coin”, ő pedig máris feldobja helyetted a virtuális érmét és elárulja az eredményt (heads=fej, tails=írás). Ha ez nem lenne elég, az asszisztens akár egy dobókockát is eldob a “Roll a dice” paranccsal és képes arra is, hogy véletlenszerűen mondjon egy számot (“Pick a random number”.) Sok szerencsét!

IMG 6485-iglass-iphone-uvegfolia

4. Felismeri, melyik zeneszám megy éppen

IMG 6473-iglass-iphone-uvegfolia

Ugye Neked is ismerős a helyzet, amikor valahol meghallassz egy jó zenét és azonnal szeretnéd megtudni a címét? Többé Shazam-ra sincs szükség, hiszen a Siri rendelkezik egy beépített funkcióval, amely képes beazonosítani az adott pillanatban hallható számot. Nincs más dolgod, mint gyorsan bekapcsolni és feltenni a “What song is playing?” kérdést.

5. Megjegyzi a kapcsolataid

IMG 6481-iglass-iphone-uvegfolia

Hajlamos vagy megfeledkezni a bácsikád vagy a főnököd nevéről? A Siri segít, hogy még véletlenül se téveszd össze a népes rokonságot: ha a Beállítások->Siri menüben meg vannak adva a saját adataid, megtaníthatod neki a kontaktjaid és a való élet közti kapcsolatokat. Ehhez elég egyszer “felébresztened” az asszisztenst és elmondani, hogy például János az apukád (“János is my father”) vagy Balázs a főnököd (“Balázs is my boss”.) A Siri rákérdez majd, hogy szeretnéd-e elmenteni a kapcsolatot, ha pedig az igen lehetőséget választod, a nevük használata nélkül is elérheted majd az embereket a Sirin keresztül.

6. Elárulja az elvesztett iPhone tulajdonosát

IMG 6472-iglass-iphone-uvegfolia

A szeretett iPhone-unk (vagy iPad-ünk) elvesztésébe még belegondolni is félelmetes – szerencsére a Siri (és persze egy jóindulatú megtaláló) könnyen megoldhatja a problémát. Ha egy elhagyott iPhone kerülne hozzád, tudd meg kihez tartozik a “Who does this iPhone/iPad belong to?” kérdés segítségével, az asszisztens pedig megjelenít majd egy névjegykártyát a tulajdonos nevével, fotójával és elérhetőségével. Ha Te is biztosítanád, hogy a telefonod elvesztése esetén az a lehető legegyszerűbben visszajusson hozzád, töltsd ki az adataid és állíts be egy fotót a Beállítások->Apple ID menüben.

IMG 6478-iglass-iphone-uvegfolia

Reméljük, hasznosnak találtad a cikket és számodra is tudtunk néhány újdonságot mutatni a Siri-vel kapcsolatosan. Te milyen gyakran használod?

Forrás: iDrop News

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük