A kedvenc új iOS 15 funkcióink, amiket az Apple a WWDC-n nem említett

Azt már tudjuk, hogy elég menő lesz az iOS 15, de tudtad, hogy nem minden az, ami a WWDC-n elhangzott? A szeptembertől tölthető frissítés még számos aprónak tűnő, mégis nagyon hasznos újítást tartogat – mutatjuk is az iGlass titkos kedvenceit!


Még testreszabhatóbb Memoji

Az iOS 15-tel még sokszínűbbé válik a Memoji: karaktered több mint 40 szettből és mindegyikhez további 3 színváltozatból válogathat, sőt, még a két szeme színe is különböző lehet. Hogy még jobban kifejezhesd önmagad, a Memojid olyan kisegítő kiegészítőket is hordhat, mint például az oxigénpalack.

Használd a Find My appot akkor is, ha az iPhone-od kikapcsolt állapotban van

Ez az egyik legjobb dolog, ami a Find My hálózattal csak történhet! Ha valaki ellopja az iPhone-od és kikapcsolja, vagy ha az akksija egyszerűen lemerül, és nem tudod, hol hagytad, akkor is megtalálhatod a Find My alkalmazás segítségével.

Ráadásul, ha valaki visszaállítja a gyári beállításokra, akkor is megtaláljod a Find My hálózaton. Ha pedig bekapcsolják, a képernyő le lesz zárva, biztosítva, hogy akkor is csak Te férhess hozzá.  Így senkit nem fognak tudni belecsalni egy ellopott iPhone vásárlásába sem.

Akkor is kaphatsz biztonsági frissítéseket, ha nem frissítesz iOS 15-re

Ha valamilyen okból fogva maradnál az iOS 14-nél, akkor sem kell aggódnod a privát szférád miatt: a szoftver- és az adatvédelmi frissítések innentől külön működnek és frissítheted akár csak az utóbbit is.

Otthon hagytál valamit? Jön róla értesítés!

Az új leválasztási riasztás funkció is a Find My app része – ezentúl értesítést kapsz az iPhone-odra, ha otthon hagyod az AirTags-eidet vagy más eszközödet. Na de mi van akkor, ha az iPhone-odat felejted el? Ha van Apple Watch-od, akkor a watchOS 8-cal ez is szól majd Neked! (És oda-vissza.)

5G > Wi-Fi

Ha iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro vagy iPhone 12 Pro Max készüléked van, az 5G-t fogja előnyben részesíteni a Wi-Fi-vel szemben. Ez persze nem minden alkalommal lesz így: az iPhone tudni fogja, hogy az adott Wi-Fi hálózat jól vagy túl lassan működik-e és az erősebb kapcsolat fenntartása érdekében 5G-re vált. Sőt, ha az iPhone felismeri, hogy nem biztonságos hálózatot használsz, akkor is 5G-re kapcsol.

Természetesen az iOS 15 még számos más szuper újdonságot tartogat, amiért megéri majd frissíteni! Te mit vársz a legjobban?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük