404304DA 09D6 4E4E BAA5 95E44F0260C2-iglass-iphone-uvegfolia

Ezt soha NE tedd az iPhone-oddal – Végleg tönkretesz egy fontos funkciót ez a hiba!

Egy biztonsági szakértő nemrégiben figyelt fel egy olyan Wi-Fi hibára, mellyel örökre eltilthatjuk az iPhone-unkat a Wi-Fi használattól. Hívd fel a családod és barátaid figyelmét is rá, nehogy így járjanak – mutatjuk, mire figyelj oda!

6E9A5D76 F1B4 4D47 9370 949749DA84A8-iglass-iphone-uvegfolia

A biztonsági rés a következő: ha bárki a közeledben létrehoz egy “%p%s%s%s%s%n” nevű Wi-Fi-t és Te rácsatlakozol, úgy tűnhet, soha többé nem tudsz majd másik vezeték nélküli hálózatot használni, még akkor sem, ha újratelepíted és visszaállítod az iPhone-odat.

Később ugyan felfedezték, hogy a hálózati beállítások visszaállítása megoldja a problémát, de azért mi nem kísérleteznénk.

A hiba nemcsak az iOS 14.7-ben, de az iOS 15 bétáiban is jelen van.

Kell-e pánikolnod? A jó hír az, hogy attól még, hogy megjelenik Neked egy ilyen Wi-Fi név, nem lesz baj, csak akkor, ha ténylegesen rá is csatlakozol. Reméljük, a Te közeledben sem unatkozik senki annyira, hogy létrehozzon egy ilyen hálózatot, de nem árt óvatosnak lenni!

S bár a legtöbben tudjuk, hogy nem jó ötlet egy ilyen gyanús Wi-Fi-t kiválasztani, a hiba arra biztosan jó, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy minden más, ingyenes nyilvános Wi-Fi hasonló, vagy még rosszabb veszélyeket hordoz magában: rengeteg ilyen ugyanis valójában ún. “pineapple” – ananász, melyet a rosszindulatú hackerek arra használnak fel, hogy megfigyeljék a telefonodon zajló eseményeket és forgalmat. Ha nyilvános Wi-Fi-re csatlakoznál, épp ezért jó ötlet VPN-t használni, még az olyan megbízhatónak gondolt helyeken is, mint a helyi Starbucks.

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük