mágneses telefon töltő

A legjobb mágneses telefon töltő a MagSafe kompatibilis iPhone-odhoz

 

Avagy az Apple kusza MagSafe töltési ökoszisztémájának értelmezése, ahol az első féltől származó mágneses telefon töltő lehetőségek messze nem a legjobbak…

 

Kezdjük az igazsággal: a vezeték nélküli töltés sok szempontból még nem hatékony. Sokak szerint a mágneses telefon töltő lassabban tölti fel a telefont, mintha kábelt használnánk, több energiát fogyaszt, és a töltőpadon való közel tökéletes igazítás szükséges ahhoz, hogy egyáltalán működjön. De a hiányosságoktól eltekintve, egyszerűen annyira, de annyira kényelmes! Így amikor az Apple egy mágnesgyűrűvel egészítette ki az iPhone 12 készüléket, és a “MagSafe” elnevezést adta neki, a dolgok sokkal izgalmasabbá váltak. A mágnesek nem csak azt garantálják, hogy minden alkalommal tökéletesen igazodnak egymáshoz, de egy MagSafe-tanúsított töltővel az iPhone akár 15 W-os töltési teljesítményre is képes – ez a duplája annak a 7,5 W-nak, amit más vezeték nélküli töltőkkel kapnak.

Az iPhone 14 a MagSafe telefonok harmadik generációja, de az ökoszisztéma még mindig kissé kusza. De szerencsére vannak már igencsak jó mágneses telefon töltő lehetőségek – mutatjuk is, mit ajánlunk mi!

 

A legpraktikusabb mágneses telefon töltő opció a letöbbek számára

 

Az iGlass MagSafe mágneses telefon töltő támogatja a gyors vezeték nélküli töltést a MagSafe-kompatibilis iPhone-okkal. Ez azt jelenti, hogy az iPhone-odat már igen magas töltöttségi szintre is fel tudod tölteni mindössze fél óra alatt. A gyors töltés funkciója kiváló megoldás, ha gyorsan szeretnéd feltölteni a telefonodat, például sietős találkozó előtt vagy utazás közben. Kiváló minőségű anyagokból készül, amelyek tartósságot és hosszú élettartamot biztosítanak. Az alapos tervezés és a gondos gyártás garantálja, hogy ez a töltő hosszú távon is kitűnően fog működni.

A mágneses telefon töltő olyan innovatív technológia, amelyet az Apple az iPhone és a Mac eszközeinek töltésére használ. A MagSafe név univerzálisan alkalmazható mindkét eszközkategóriában, azonban az iPhone-hoz és a Mac-hez tartozó MagSafe funkciók különállóak egymástól. Az iPhone-ok esetében a MagSafe töltőpakkok és a Mac-ek esetében a MagSafe 3 töltőportok és kábelek jellemzik ezt a technológiát, amelyek kiemelkedően praktikus és hatékony töltési élményt kínálnak.

Az iPhone-ok esetében az Apple a Qi-alapú vezeték nélküli töltőtekercsek mellé egy mágneses gyűrűt helyezett, amely fokozott illeszkedést és gyorsabb töltést tesz lehetővé. Az iPhone 12 és az újabb modellek ezt a mágneses gyűrűt olyan kiegészítőkkel kombinálják, amelyek szintén mágneseket tartalmaznak, így a MagSafe nem csak a töltésre, hanem más hasznos funkciókra is kiterjed.

A MagSafe-kompatibilis tokok ugyanúgy működnek, hiszen azok is a telefont átalakító mágneses gyűrűre illeszkednek. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy az iPhone 12 és a későbbi modellek számos mágneses alapú kiegészítővel kompatibilisek legyenek, legyen szó töltőkről, tartókról vagy éppen tokokról.

 

De hogyan használhatod ki a mágneses telefon töltő előnyeit?

 

Először is, fontos megjegyezni, hogy a MagSafe töltőt csak olyan készülékekkel használhatod, amelyek támogatják ezt a technológiát, például az iPhone 12 vagy újabb modellekkel. Az iPhone 12, iPhone 13 és iPhone 14 modellek mindegyikén megtalálható egy kör alakú gyűrű, amely 18 négyszögletes mágnesből áll, és az iPhone töltőtekercse alatt helyezkedik el. Ez a mágneses gyűrű lehetővé teszi a MagSafe töltő varázslatát. Fontos megjegyezni, hogy a régebbi iPhone modellek nem rendelkeznek ilyen mágneses gyűrűvel, így nem képesek használni a mágneses csatlakozást.

A MagSafe töltővel egy iPhone 12 töltése nulláról 50 százalékra körülbelül egy órát vesz igénybe, ami majdnem kétszer annyi idő, mint egy USB-C-Lightning kábel és egy 20W+ USB-C hálózati adapter használatával. Azonban fontos megjegyezni, hogy a MagSafe töltés gyorsabb, mint a Qi-alapú töltővel történő töltés, amely maximum 7,5 W-os teljesítményt nyújt. Ha azonban a leggyorsabb töltést szeretnéd elérni, továbbra is javasolt a vezetékes töltési kapcsolat használata egy Lightning-USB-C kábellel.

Amennyiben Lightning-alapú tartozékokat, például EarPods fülhallgatót csatlakoztatsz egy iPhone 12 vagy újabb modellhez, a MagSafe töltő teljesítménye 7,5 W-ra korlátozódik. Érdemes figyelembe venni ezt a korlátozást.

A MagSafe töltő használata lehetséges régebbi iPhone modellekkel is, azonban nem ajánlott, mivel a töltés lassabb lesz, mint a 7,5 W-os Qi-alapú töltőkkel. A tesztek kimutatták, hogy a MagSafe töltővel a töltés sebessége körülbelül 5 W-ra korlátozódik, amikor régebbi készülékekkel használják.

Fontos tehát, hogy a MagSafe töltőt elsősorban az iPhone 12 és újabb modellekhez ajánljuk, mivel ezeken a készülékeken érhető el a legjobb töltési teljesítmény és a leggyorsabb töltés. Az új generációs MagSafe technológia valódi előnyöket nyújt az Apple eszközeinek töltése során, amelyek még kényelmesebb és hatékonyabb használatot tesznek lehetővé.

 

A mágneses kapcsolat és a pontos illeszkedés révén a mágneses töltő egyszerű és praktikus megoldást nyújt a vezeték nélküli töltéshez. Ezzel a kiegészítővel biztos lehetsz abban, hogy iPhone-odat hatékonyan és megbízhatóan töltheted, miközben kényelmesen használhatod a készüléket – szerezd be IDE kattintva Te is!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük