iphone 14 plus átlátszó tok

Néhány hét és bemutatkozik az iOS 17 – Minden, amit eddig tudunk

Ha Neked valamelyik tavalyi modelled van, akkor először is csapj le a tökéletes iPhone 14 Plus átlátszó tok kiegészítőre, hogy tökéletes és stílusos biztonságban iOS 17-ezhess majd rajta:

 

Akár hiszed, akár nem, az iOS 17 kevesebb mint egy hónap múlva, a WWDC-n, június 5-én érkezik. Ez jelenti az Apple legnagyobb szoftverfrissítését az iPhone-felhasználók számára, és általában tele van új funkciókkal és változásokkal – az egyik legérdekesebb például az lehet, hogy a telefonunk a hangulatunkat is tudja majd érzékelni, és nyomon követni. Olvass tovább, mert összeszedtük, mit mondanak jelenleg a pletykák az iOS 17 új funkcióiról és egyebekről, és görgess lejjebb egy iPhone 14 Plus átlátszó tok ajánlásért is, mert a biztonságos iOS 17-ezésről fontos már előre gondoskodni.

 

Mikor mutatja be az Apple az iOS 17-et?

Az Apple a júniusi WWDC-n fogja bejelenteni az iOS 17-et. A WWDC az Apple éves fejlesztői konferenciája, ahol az Apple rendszerint bemutatja az iPhone, iPad, Mac, Apple TV és Apple Watch operációs rendszerek legújabb verzióit. Az Apple hivatalosan bejelentette, hogy a WWDC 2023 június 5-én kezdődik egy különleges, a legújabb bejelentésekre összpontosító keynote-beszéddel.

Miután az Apple a júniusi WWDC-n bejelenti az iOS 17-et, azonnal kiadja a frissítés béta verzióját a fejlesztők számára. Majd valamikor júliusban kiadja a nyilvános bétaverziót, amelyet minden iPhone-felhasználó kipróbálhat. Ezután az Apple valamikor szeptemberben fogja kiadni az iOS 17-et mindenki számára, valószínűleg az új iPhone 15 és iPhone 15 Pro termékcsaláddal együtt.

 

Az iOS 17 várható újításai

 

Míg az Apple hardvertermékei hónapokkal – vagy akár évekkel – előre kiszivárognak, a szoftveres kiszivárogtatások ritkábbak. Ennek oka, hogy a legtöbb hardverszivárgás az Apple hatalmas beszállítói láncából származik, nem pedig magától az Apple-től. A vállalat azért tudja minimálisra csökkenteni a szoftverszivárgásokat, mert az Apple-n belül is csak kevés embernek van tényleges tudomása a vállalat terveiről.

Ezzel együtt az iOS 17 idei “nagy képe” úgy tűnik, hogy az új funkciókat tekintve viszonylag szerény frissítés lesz, de a hangsúly a “jó-ha-van” változásokon van.

A Bloomberg arról számolt be, hogy az iOS 17 (és az Apple más szoftverplatformjai) háttérbe szorulnak, mivel a vállalat az AR/VR headset fejlesztésére koncentrál. A headsetet szintén a WWDC-n jelenthetik be, és az Apple első jelentős új hardver- és szoftverplatformját jelenti az Apple Watch óta. Az Apple vélhetően az egész vállalaton belülről vonja el a hardver- és szoftvermérnöki erőforrásokat, hogy a headset fejlesztésére összpontosítson.

Az iOS 17 a hírek szerint a “Dawn” kódnevet viseli, és a WWDC előtt folyamatos fejlesztés és tesztelés alatt áll az Apple-n belül. A Bloomberg szerint a frissítés “az eredetileg tervezettnél kevesebb nagy változást tartalmazhat” a Reality Pro headsetre való összpontosítás miatt “az iOS 16 gubancai mellett”.

 

Új Vezérlőközpont?

Ezt szem előtt tartva azonban a Bloomberg arról is beszámol, hogy az iOS 17-nek lesznek olyan hasznos funkciói, amelyek a felhasználók által leginkább igényelt kéréseknek igyekeznek eleget tenni. Legalábbis egy pletyka szerint az Apple egyik fókusza az iOS 17-ben a Vezérlőközpontra fog összpontosítani.

Az iOS Vezérlőközpontja nem kapott semmilyen említésre méltó változást az iOS 11 és az iPhone X megjelenése óta. Ez a pletyka azt állítja, hogy az Apple most “jelentős változásokat” készít elő az iPhone Vezérlőközpontjában az iOS 17-ben.

 

Naplózó alkalmazás

A Wall Street Journal szerint az iOS 17 egy vadonatúj napló alkalmazást fog tartalmazni, amely integrálja az adatokat más Apple alkalmazásokból, köztük a Find My-ból. Ez állítólag tartalmazni fog egy olyan funkciót, amely érzékeli a felhasználó fizikai közelségét más emberekhez, hogy különbséget tegyen a munkahelyen kívüli barátok és a kollégák között.

A Bloomberg szerint a naplózó alkalmazás helyalapú képességeket is tartalmazni fog, leírva, hogy az a “cég Find My szolgáltatásának és más helymeghatározó funkcióinak kiterjesztéseként” fog szolgálni.

 

A Find My és a Wallet alkalmazás frissítései

A Find My apropóján Mark Gurman arról számolt be, hogy a Find My és a Wallet alkalmazás is frissítéseket kap idén. Sok részletet nem árulnak el, de különösen a Wallet alkalmazás állítólag “néhány felhasználói felület finomítással és fejlesztéssel” fog rendelkezni.

 

Új funkciók az Egészség alkalmazásban

 

iphone 14 plus átlátszó tok

 

Az iOS 17 Egészség alkalmazásban az Apple állítólag tervezi a hangulat- és érzelemkövetési funkciók támogatását. Ezek a funkciók a Bloomberg szerint lehetővé teszik majd a felhasználók számára, hogy naplózzák a hangulatukat, válaszoljanak különböző kérdésekre a napjukról, és lássák, hogyan változnak a válaszaik az idő múlásával.

Az Apple-nek a jövőben ambiciózusabb tervei vannak ezzel a funkcióval kapcsolatban, többek között “algoritmusokat használnak a felhasználó hangulatának meghatározására a beszédén, azon, hogy milyen szavakat gépelt be, és az eszközein lévő egyéb adatokon keresztül”. Az Egészség alkalmazás a hírek szerint idén a látásállapotok kezelésének támogatását is hozzáadja majd. Ezzel a funkcióval kapcsolatos pontosabb információk azonban egyelőre nem ismertek.

Ezekre az új funkciókra építve az Apple a hírek szerint először az iPadre is elhozza a Health alkalmazást, ami eddig csak az iPhone-on volt elérhető.

 

Harmadik féltől származó alkalmazásboltok

Végül, de nem utolsósorban az Apple a hírek szerint az iOS 17 részeként idén ősszel az Európai Unióban megnyitja az iPhone-t a harmadik féltől származó alkalmazásboltok előtt. Ez válasz a digitális piacokról szóló törvényre, amely számos új követelményt vezet be a platformüzemeltetőkkel, így az Apple-lel szemben is.

Ezek a funkciók állítólag lehetővé teszik majd a felhasználók számára, hogy harmadik féltől származó alkalmazásboltokhoz férjenek hozzá az iPhone-jukon, de az Apple nem úgy tervezi, hogy megkönnyíti ezt: a spekulációk szerint az Apple valószínűleg díjat fog kérni a fejlesztőktől azért, hogy részt vehessenek a programban, és valamilyen konfigurációs profilon alapuló eljárást fognak használni.

Az új harmadik féltől származó alkalmazásbolt funkciók csak az Európai Unióban lesznek elérhetőek, ahol a digitális piacokról szóló törvényt kell alkalmazni. Az Apple nem tervezi, hogy a funkciókat az Egyesült Államokba vagy más országokba is elhozza.

 

Ahogy közeledünk a júniusi WWDC-hez, lehetséges, hogy az új kiszivárgások és pletykák további fényt derítenek az iOS 17 idei megjelenésére. Általában azonban az Apple sok mindent képes titokban tartani magáig a WWDC-ig.

 

Te mit remélsz az iOS 17-ben idén?

 

Köszönjük a figyelmed! KATT ide, és csapj le a legújabb modellek legstílusosabb kiegészítőjére, az iPhone 14 Plus átlátszó tok termékünkre MagSafe kompatibilitással és kameravédő funkcióval, nehogy ne érje meg az iOS 17-et a telefonod.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük