215DEF20 76E9 49D8 87DA E724B9EF7D6F-iglass-iphone-uvegfolia

A nagy akksi-összeesküvés – még mindig nincs vége az iPhone-lassítás körüli botránynak?!

Az Apple végre elfelejtheti az iPhone-ok szándékos lassításáról szóló vádakat, ám a megegyezés igen drága mulatságnak bizonyult. A The Washington Post értesülései szerint Apple a napokban 113 millió dollárt fizetett, hogy rendezze az ezzel kapcsolatos nézeteltérését 34 amerikai állammal és Columbia kerületével.

EA58222C F0B4 41F3 B647 6F8099166A2D-iglass-iphone-uvegfolia

Arizona főállamügyésze, Mark Brnovich újra megerősítette ezzel kapcsolatos nyilatkozatát:

“A Big Tech-nek le kell állítania a fogyasztók manipulálását, és a teljes igazat kell elmondania nekik gyakorlatukról és termékeikről. Elkötelezett vagyok amellett, hogy számon kérjem ezeket a góliát technológiai vállalatokat, ha eltitkolják az igazságot a felhasználók elől.”

A régebbi iPhone-ok lassítása körüli vita 2017-ben robbant ki, az iOS 10.2.1-ben pedig hivatalosan is debütált ez az akksik egészségét szolgáló funkció. Hivatalos funkciója az, hogy megelőzze a hirtelen összeomlásokat, melyeket a korábbi modellek tulajdonosai tapasztalhattak.

Az Apple visszautasította a vádat, miszerint ezt azért tették, hogy a vásárlókat az újabb iPhone-ok vásárlására “kényszerítsék”, és a 29 dolláros akkucsere-programmal igyekeztek kompenzálni a kellemetlenséget. Ennek keretében egy évig cseréltek akkumulátorokat, továbbá ekkor jelent meg a lassítás kikapcsolásának lehetősége is az iOS-ben.

Az Apple idén korábban már 500 milliót fizetett emiatt a probléma miatt, de úgy tűnik, mindezidáig nem tettek pontot az ügy végére.

Te mit gondolsz, tapasztaltad a régebbi iPhone-od lassulását?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük