airpods pro szilikon tok

Vízbe ejtetted az AirPods-odat? Tanácsok a baj elhárítására és az AirPods Pro szilikon tok fontossága a mindennapokban

 

Ha a víz mellett más hétköznapi balesetektől is félted szeretett AirPods-od és még stílusossá is tennéd egy AirPods / AirPods Pro szilikon tok beszerzésével, akkor itt tudod megtenni:

 

Hamarosan vége a télnek – jó hír. Nemsokára kisüt a Nap, és jól érezheted magad a vízben… amíg vízbe nem ejted szeretett AirPods-odat. Ha pánikba esel, és egy zacskó rizsbe teszed az AirPods-okat és a töltőtokot, akkor rosszul csinálod. Balesetek előfordulnak, és a vízkár katasztrofális lehet bármilyen elektronikus eszköz számára: ez alól az AirPods sem kivétel. Ebben az útmutatóban elmondjuk, mit kell tenned, ha vízbe ejted az AirPods-odat és eláruljuk azt is, miért extra fontos az AirPods vagy AirPods Pro szilikon tok beszerzése, ha félted a készüléked.

 

Mit is jelent a vízállóság?

 

Az Apple eddig hat AirPods modellt adott ki – az AirPods 1. és 2. generációja, valamint az AirPods Max nem rendelkezik IP-besorolással. Az AirPods Pro, a 2. generációs AirPods Pro és a 3. generációs AirPods esetében azonban IPX4-es víz- és izzadásállóságot láthatunk, de ne keverjük ezt össze a teljes vízállósággal.

Az IP-besorolás azt jelzi, hogy egy termék különböző szinteken ellenáll-e a pornak és a víznek. A vízhatlanság megakadályozhatja, hogy a víz a termék belsejébe jusson, míg a vízállóság azt jelzi, hogy a termék ellenáll a hosszabb ideig tartó vízbe merülésnek.

Az AirPods ellenáll a vízfröccsenéseknek, de nem tudja megakadályozni a víz bejutását a termékbe, mivel nem teljesen víz- és izzadságálló. Ráadásul a rendszeres használat során az ellenállás csökken, mivel a tömítések idővel gyengülnek.

Most, hogy megértetted, hogy a megadott vízállóság valójában nem igazi biztosíték, nézzük is mit tehetsz, ha megtörténik a baj…

 

Tisztítsd meg őket mikroszálas ruhával

 

Amint kiveszed az AirPods-okat a vízből, meg kell tisztítanod őket egy száraz ruhával; ez lehet egy száraz törülköző, egy mikroszálas kendő (ajánlott) vagy egy szalvéta. Használj kissé nedves ruhát, ha gyümölcslébe vagy valami hasonló ragacso lébe esik az AirPods. Ne feledd, hogy csak a felületüket tisztítsd, és ne nyomd be még jobban a vizet a belsejükbe; ellenkező esetben megnő a sérülés esélye.

Foghatsz egy vattapamacsot is, és kis nyomással vagy akár nyomás nélkül is megtisztíthatod az AirPods töltőtokot. Emellett ne dugj be semmi hegyes dolgot a töltőportba, mivel ott a töltéshez szükséges apró csatlakozók találhatók.

 

Tedd le fejjel lefelé

 

Ha az AirPods töltőtokot az AirPods készülékkel együtt leejtetted, a legjobb, ha nyitott fedéllel fejjel lefelé helyezed őket és néhány órán keresztül nem nyúlsz hozzájuk. Ezáltal a felesleges víz lecsöpög az AirPods tokról.

 

Ürítsd ki a vizet a Siri vagy más eszközök segítségével

 

Mielőtt kidobnád a vizet az AirPodsból, távolítsd el a szilikonhegyeket, ha AirPods Pród van, és változtass meg néhány AirPods-beállítást.

 

  • Csatlakoztasd az AirPods-t az iPhone készülékhez.
  • Nyisd meg a Beállításokat az iPhone-on.
  • Válaszd ki a Bluetooth-t a listából.
  • Koppints az AirPods mellett lévő “i” gombra.
  • Kapcsold ki az Automatikus fülérzékelés kapcsolót. Ha AirPods Prót használsz, állítsd át az Átlátszó módra.
  • Vedd ki az AirPodsot a füledből és keresd meg a Siri parancsikont.

(Vigyázat! Ne helyezd az AirPods-okat a füledbe, amikor vizet ürítesz ki. A nagyfrekvenciás hang ugyanis károsíthatja a füledet, és az AirPodsból kiürített víz fülgyulladást is okozhat.)

Menj erre az oldalra az iPhone-odon, és koppints a Get Shortcut gombra. A Shortcuts alkalmazás automatikusan megnyílik az iPhone-odon.

Érintsd meg a Shortcut hozzáadása gombot a Siri parancsikonok alkalmazáshoz való hozzáadáshoz. Menj a Shortcuts fülre, majd koppint a Víz kiürítése parancsikonra és válaszd ki a kiürítés megkezdését.

Körülbelül 12 másodpercig hangot fogsz hallani az AirPodsból, majd a víz kilökődik. Alternatív megoldásként előhívhatod Sirit és a „Water eject” parancsszóval elindíthatod ugyanezt a folyamatot.

 

Ne rizsbe tedd…

 

airpods pro szilikon tok

 

Többet ártasz, mint használsz, ha az AirPods-odat nyers rizsbe tervezed tenni, mert a por, a keményítő és még az apró rizsszemek is bejuthatnak az AirPodsba, és további problémákat okozhatnak. Ehelyett használhatsz szárítószert vagy szilikagél-csomagokat, hogy kiszárítsd a maradék nedvességet az AirPodokból. Ha nem találsz ilyen szilikagél csomagokat, akkor beszerezhetsz kristályalapú macskaalmot egy állatkereskedésben, amely ugyanazt az összetevőt tartalmazza, mint a szilikagél.

 

Szárítsd meg őket ventilátorral

 

Az AirPods-okat ventilátor alá vagy enyhén meleg szobába helyezheted, hogy gyorsabban megszáradjanak. Ahogy fentebb említettük, tedd őket fejjel lefelé, hogy elegendő levegő áramolhasson, de vigyázz, hogy ne melegítsd túl, különben az AirPods maradandóan károsodhat. Kerüld azt is, hogy közvetlen napfény alá vagy mikrohullámú sütőbe tedd őket.

 

Ellenőrizd az AirPods hangminőségét

 

Miután legalább 24 órán át szárítottad az AirPodsokat, ellenőrizd, hogy működnek-e vagy sem. Csatlakoztasd őket az Apple-eszközökhöz Bluetooth segítségével, és hallgass meg néhányat a kedvenc zeneszámaid közül.

Ha rendben van a hangjuk, akkor fellélegezhetsz, de azt javasoljuk, hogy még egy napig ne használd őket, hogy a maradék nedvességet eltávolítsd. A reményeid azonban elég korlátozottak, ha az AirPods nem működik még ezek után sem. Várhatsz még egy-két napot, hogy megnézd, jól működnek-e. Ha nem, itt az ideje a cserének…

 

Összegzés

 

A vízkár komoly problémát jelenthet az AirPods esetében, de a megfelelő lépésekkel kijavítható. Ha meg szeretnéd védeni AirPods készüléked a karcolásoktól és hétköznapi balesetektől, fontold meg egy AirPods Pro szilikon tok, például az iGlass AirPods Pro szilikon tok használatát. Vékony és könnyű kialakításának köszönhetően észre sem fogod venni, hogy viseled, így tökéletes megoldás mindazoknak, akik biztonságban és védve szeretnék tartani AirPods-ukat a mindennapi balesetektől. Fontos azonban megjegyezni, hogy az iGlass AirPods Pro szilikon tok sem nyújt maximális védelmet a vízkár ellen, ezért mindenképpen kövesd a cikkben leírt lépéseket, ha az AirPodsod mégis vizes lesz.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha AirPods tulajdonos vagy, akkor ITT beszerezheted prémium iGlass AirPods / AirPods Pro szilikon tok kiegészítőnket értékes fülhallgatód védelméhez.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük