iphone 13 pro védőfólia

Még maguk az Apple dolgozói sem szeretik a Sirit? Ez lehet a virtuális asszisztens jövője

Ha például a 13-es iPhone széria valamely tagjának tulajdonosa vagy, akkor először is mindenképp gondoskodj egy iPhone 13 Pro védőfólia beszerzéséről, hogy a telefonod jövője legalább biztos legyen:

 

A The Information új jelentése részletesen foglalkozik az Apple-nél a Sirin és a mesterséges intelligencián dolgozó csapatokon belüli nyilvánvaló káosszal. A cikk szerint “szervezeti működési zavarok és az ambíció hiánya” sújtotta az Apple erőfeszítéseit a Siri és az azt működtető háttértechnológia fejlesztésére. Ez a rendezetlenség odáig vezetett, hogy az Apple egyre jobban lemaradt az olyan versenytársakkal szemben, mint az OpenAI, a Microsoft és a Google, ami miatt egyes Apple-alkalmazottak megkérdőjelezték a jövőt. Nézd meg, mit gondolnak minderről az Apple dolgozói és mi, valamint lentebb iPhone 13 Pro védőfólia ajánlásainkat is, hogy a Te iPhone-odon semmiképp se uralkodjon el a káosz.

A jelentés “több mint három tucat volt Apple-alkalmazottal készített interjúkon alapul, akik az Apple AI és gépi tanulási csoportjaiban dolgoztak”. A jelentés a The New York Times hasonló történetét követi a hónap elején, amely kifejtette, hogy a Siri egy “nehézkes” adatbázisra épül, ami végül ahhoz vezet, hogy “hetekbe” telik, mire a Siri akár csak “alapvető funkciókkal” is frissüljön.

A Siri csapat egyik legnagyobb problémája, amelyet a Google korábbi vezetője, John Giannandrea vezet, az alkalmazottak megtartása. A The Information szerint az Apple három Siri mérnökét is elvesztette a Google miatt: Srinivasan Venkatachary, Steven Baker és Anand Shukla. Ezek az alkalmazottak eredetileg 2019-ben csatlakoztak az Apple-hez, amikor az Apple felvásárolta a Laserlike nevű startupjukat. Ez a három mérnök a Siri keresési funkcióin dolgozott, de a Google megingatta őket, mivel úgy gondolták, hogy a vállalat jobb hely a nagy nyelvi modelleken, vagyis az LLM-eken való munkához. Ez a technológia áll az olyan platformok mögött, mint például a Google Bard és a ChatGPT.

A mai jelentés kifejti, hogy a Google “eléggé akarta ezt a három mérnököt ahhoz, hogy a vezérigazgató, Sundar Pichai személyesen udvaroljon a csoportnak”. Az Apple részéről Tim Cook vezérigazgató szintén “megpróbálta meggyőzni őket a maradásról”, de végül nem járt sikerrel.

Az Apple-n belül a jelentés szerint “a Siri továbbra is széles körben gúnyolódás tárgya” az alkalmazottak körében. Egy ponton az Apple Reality Pro headsetjén dolgozó csapat állítólag annyira frusztrált lett a Siri miatt, hogy fontolóra vették “alternatív módszerek kidolgozását” a headset hangtechnológiával történő vezérlésére.

 

Az Apple-n belül a Siri továbbra is széles körben támadások középpontja a funkcionalitás és a fejlesztések hiánya miatt, mióta Giannandrea átvette az irányítást – állítja több korábbi Siri-alkalmazott. Az Apple vegyes valóságot használó headsetjét építő csapat, köztük annak vezetője, Mike Rockwell például csalódottságát fejezte ki azokkal a bemutatókkal kapcsolatban, amelyeket a Siri csapat készített annak bemutatására, hogy a hangalapú asszisztens hogyan tudja vezérelni a headsetet – állítja két, az ügyet ismerő személy. Egy ponton Rockwell csapata fontolóra vette, hogy alternatív módszereket építsen az eszköz hangutasításokkal történő vezérlésére.

 

A Siri egyik szűk keresztmetszete az, hogy az Apple “felsővezetői” óvakodnak attól, hogy a Siri komoly bakikat kövessen el a válaszaiban. Ez, ahogy azt a ChatGPT kapcsán láthattuk, kínos címlapokhoz és összességében rossz sajtóhoz vezethet egy platform számára.

Az Apple mesterséges intelligenciával és gépi tanulással foglalkozó csapatának vezetői egy megbeszélésen foglalkoztak a feszültségekkel, és egyetértettek abban, hogy a hibák elkerülhetetlenül előfordulnak, és hogy az ő feladatuk az Apple felsővezetőinek oktatása arról, hogy a gépi tanulási modellek hogyan fejlődnek. Az egyik példában Giannandrea és a Venkatachary által vezetett keresőcsapat végül kompromisszumot tudott kötni a Siri tervezőcsapatával, amikor létrehoztak egy olyan gombot, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy jelentsék a Siri válaszának tartalmával kapcsolatos aggályaikat vagy problémáikat – mondta egy korábbi Siri alkalmazott.

Te mit gondolsz a Siriről? Használod (még) valamire, mióta megvan a ChatGPT vagy feleslegesnek tartod?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone tulajdonos vagy és a cyber biztonságot már tökéletesre fejlesztetted, IDE kattintva beszerezheted az egyik legprofibb iPhone 13 Pro védőfólia kiegészítőnket, ITT pedig ugyanezt az iPhone 13 Pro védőfólia kiegészítőt betekintésgátló változatban készüléked és a magánszférád tökéletes és tartós védelméhez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük