4736F843 7DB4 48ED 924B C9F208979322-iglass-iphone-uvegfolia

Bukás lett az iPhone 12 mini – Lesz még valaha kicsi iPhone?

Az Apple a decemberi terveihez képest mintegy 20%-kal csökkenti az iPhone-ok gyártásat – a Nikkei Asia szerint a csökkentés túlnyomó részét az iPhone 12 mini teszi ki. A korábbi jelentésekkel összhangban azt írták, hogy az iPhone 12 mini iránti kereslet “jóval alacsonyabb volt, mint azt az Apple eredetileg várta”. Vajon tényleg ekkora “bukás” az iPhone 12 mini? Az iGlass most utánajárt!

A jelentés szerint az Apple eredetileg akár 96 millió iPhone-hoz való alkatrészek bebiztosítását tűzte ki célul 2021 első felére, beleértve a teljes iPhone 12 sorozatot és az olyan régebbi modelleket, mint az iPhone 11 és az iPhone SE. Ezzel szemben most körülbelül 75 milliónál tartanak – igaz, ez a szám még mindig valamivel magasabb, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában volt.

0A5F8EDB 9102 4D7B BEC7 2038D534A0AA-iglass-iphone-uvegfolia

Az iPhone 12 mini kereslete annyira gyenge volt, hogy az Apple néhány beszállítót még arra is megért, hogy ideiglenesen állítsák le az alkatrészek gyártását az 5,4 hüvelykes iPhone-hoz. Az iPhone 12 mini alkatrészeit pedig inkább átcsoportosították az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max készülékekre.

A 12 minivel szemben a másik három, csúcskategóriás 12-es modell iránti keresletre nem lehet panasz: ezt mutatja az Apple decemberi negyedévben elért rekord nagyságú 111,4 milliárd dolláros bevétele is.

Minek is köszönhető, hogy ennyire népszerűtlen a 12 mini? Részben az olcsóbb, szintén a kis telefonokat kedvelőknek kedvező SE-nek – az azonban megfigyelhető, hogy a kicsi telefonokra mostanában általánosságban is csökkent a kereslet.

Ez sem meglepő: egyrészt egyre több multimédiás tartalmat fogyasztunk: sokan annyi sorozatot és filmet nézünk a telefonunkon, mint régebben a tévénken, néhány népszerű közösségi média platform pedig – például a TikTok, a YouTube és a Snapchat – élvezetesebbek lehetnek egy nagyobb kijelzőn.

De ne csüggedjetek, mini-iPhone fanok: hiába az iPhone 12 mini “bukása”, a vállalat várhatóan idén kiad egy iPhone 13 minit, ráadásul jön az SE széria folytatása is. Szerinted nagyobb sikerük lesz?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük