2B2EBAC8 E856 44C3 AFD1 D9D1270C60D3-iglass-iphone-uvegfolia

Drasztikusan meríti az iPhone-ok akksiját az iOS 14.2?! Utánajártunk!

Bár az új iOS-szel számos új emojit kaptunk, úgy tűnik, van némi hátulütője is: több felhasználó is drasztikus merülést tapasztalt a frissítés óta. Először az iPhone 12 tulajdonosok lettek erre figyelmesek, azonban kiderült, hogy a régebbi iPhone-okat még jobban megviseli – erről számoltak be legalábbis az Apple fejlesztői fórumán.

CEFD4A06 68F6 42EF A204 8806DA552E8C-iglass-iphone-uvegfolia

Bár fejlesztőkről van szó, nem a béta, hanem a publikus verzióról beszélnek, ráadásul már több mint 40 komment született a kérdés alatt.

Az aggodalomra okot adó példák:

  • Egy 6S például egy 5 perces videóhívás után 40%-ra merült le, majd 1 óra használat után teljesen
  • Hirtelen esések 50-ről 20%-ra percek alatt
  • A régebbi iPhone-ok teljesen “meghaltak” 20-60%-os töltöttséggel
  • Hosszabb töltési idők
  • Túlfűtöttség töltés közben
  • 80%-os merülés 1 órás telefonhívás alatt

Fontos szem előtt tartani, hogy egy újratölthető lítium-ion akkumulátor teljes lemerülése megsemmisíti azt, ezért minden modern elektronikus eszközt, például az iPhone-t és az iPad-et úgy tervezték, hogy leálljon, amikor az akkumulátor kritikusan alacsony szintet ér el – ezt pedig teljes egészében a szoftver határozza meg. Ezért, ha az iOS 14.2 nem jelzi megfelelően az akkumulátor töltöttségi szintjét, idő előtt leállíthatja az iPhone-unkat, még akkor is, ha az akkumulátor még mindig majdnem teljes kapacitással rendelkezik.

Úgy tűnik, hogy itt erről van szó a legtöbb esetben, és bár nem világos, hogy miért inkább a régebbi iPhone-okat érinti, köze lehet az akkuk életkorához. Bár úgy tűnik, hogy a legújabb iPhone-modell sem kivételek a problémák alól, a legaggasztóbb jelentések 6s és 7 felhasználóktól érkeztek.

Ha még nem frissítettél iOS 14.2-re, érdemes lehet még várnod az új emojikra és funkciókra egy következő frissítésig – ha pedig igen, Te tapasztaltad a problémát?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük