C366B42A 0805 47A6 890A C2630A3ECCF2-iglass-iphone-uvegfolia

Ez a technológia lehet az iPhone jövője

Az Apple a TrueDepth kamerával felszerelt iPhone X kezdeti sikerei után sem tétlenkedik: a vállalat állítólag már a következő generációs 3D szenzorokon alapuló kamerarendszer kidolgozására fordítja a figyelmét. Hogy mit is jelentene ez a jövőre nézve? Az iGlass csapata kiderítette!

4B1D9874 7697 4094 B60D 53FA815F8E22-iglass-iphone-uvegfolia

Az új technológia nemcsak jóval fejlettebb lesz az iPhone X-énél, de sokkal több lehetőséget nyit meg az AR, azaz kiterjesztett valóság előtt is. Ezt pedig főleg az biztosítja, hogy az új rendszert exkluzívan a hátsó-kamerára tervezik majd – legalábbis a pletykák szerint. Ha hihetünk a jelentéseknek, 2019-ben már az összes iPhone ezzel felszerelve érkezik.

A789BCA4 D6D3 4417 A45D 17DEA109097F-iglass-iphone-uvegfolia

“Az Apple egy másik technológiával kísérletezik, mint ami jelenleg megtalálható az iPhone X első kamerájában lévő TrueDepth érzékelő rendszerben” – állítják a források, hozzátéve, hogy a mostani rendszer, amely alapján a Face ID működik, 30.000 lézer pontot vetít a felhasználó arcára, hogy elkészítse a készülék feloldásához szükséges képet. A hátsó kamerában viszont természetesen más célt szolgálna a domborulatok beolvasása: az elsősorban a környezeti viszonyokat, adottságokat mérné fel.

Kuo, a KGI szinte tévedhetetlen Apple-jósa úgy gondolja, hogy az első kamerában az Apple megtartja a jelenlegi TrueDepth rendszert, legalábbis ami a belátható jövőt illeti. Ez nem is meglepő, hiszen a Face ID-t működtető technológia így is évekkel a versenytársai előtt jár. Az új, továbbfejlesztett 3D lézer rendszert tehát nevezhetjük a “következő nagy előrelépésnek” is abban a tekintetben, hogy az iPhone vezető AR eszközzé váljon.

99945BE8 CD85 4556 B4EF A96DF2E98C9D-iglass-iphone-uvegfolia

Szerintünk nem kizárt, hogy ez tényleg hihetetlen lehetőségeket hordoz magában, nem beszélve arról, hogy a vállalat egyébként is kiemelt figyelmet fordít a kiterjesztett valóságra. Tim Cook egyenesen rajong a témáért, sőt, egy interjúban azt is elárulta, hogy az Apple már külön AR eszközökön is dolgozik – például egy iGlass(!) névre keresztelt viselhető okosszemüvegen is. Azért reméljük, ezt a névválasztást még átgondolják…

Ti mit szóltok? Kíváncsiak vagytok a kiterjesztett valóságra vagy szerintetek inkább mást kellene fejleszteni az iPhone-okon?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük