88DE4164 157E 4B3A B1D3 1356E8DA013F-iglass-iphone-uvegfolia

Ezeket az emojikat használtuk a legtöbbet 2021-ben

Az emojik használatának jóváhagyásáért és szabványosításáért felelős Unicode egy új, szórakoztató áttekintést osztott meg arról, hogy a legnépszerűbb emojikat milyen gyakran használtuk az elmúlt év során. Az iGlass most el is árulja!

Jennifer Daniel, az Unicode Emoji albizottság elnöke szerint a világ online lakosságának 92 százaléka rendszeresen használja az emojikat. Daniel és csapata azonban elhatározták, hogy kiderítik, mely emojikat használták az emberek idén a legtöbbet, az eredmények pedig némileg meglepőek lehetnek, de pozitív értelemben – különösen egy ilyen év után.

Kiderült, hogy a leggyakrabban használt emojik túlnyomó többsége a boldog és örömteli hangulatot kifejező kategóriába tartozott. Ezek az eredmények nem különböznek jelentősen azoktól, amikor az Unicode legutóbb két évvel ezelőtt vizsgálta ezeket az adatokat: ugyanazok a karakterek maradtak az élmezőnyben.

Hiába nyilvánította a Z-generáció idejétmúltnak, a lista élén továbbra is az Arc örömkönnyekkel (😂) állt, amely a világszerte használt összes emoji 5 százalékát tette ki idén.

“Úgy tűnik, hogy a Tears of Joy haláláról szóló hírek erősen eltúlzottak.” – zárta le a vitát Daniel.

A piros szív (❤️) közeli második helyen végzett – szintén változatlanul 2019-hez képest -, és az elnök megjegyezte, hogy ezt “egy naaagyon meredek szakadék követi”, mielőtt elérnénk a harmadik helyet.

CA9A318F 9C6B 473B 92BC E1D2C66B9087 large-iglass-iphone-uvegfolia

A TOP 10 Emoji 2021-ben

A tíz abszolút kedvenc emoji teljes listája talán nem is fog nagy meglepetést okozni, hiszen nagy az esélye, hogy az elmúlt évben több mint néhányat használtál ezek közül – mi biztosan. Íme a lista:

😂 – Sírva nevető arc

❤️ – Vörös szív

🤣 – “LOL” arc

👍 – Lájk jel

😭 – Hangosan síró arc

🙏 – Összekulcsolt kezű személy

😘 – Puszit dobó arc

🥰 – Mosolygó arc mosolygó szemekkel és három szívvel

😍 – Mosolygó arc szív alakú szemekkel

😊 – Mosolygó arc mosolygó szemekkel

 

Egyéb érdekességek az Emoji használattal kapcsolatosan

  • A korona (👑) a leggyakrabban használt emoji a ruházati kollekcióból, míg a lista alján találhatóak a tisztán szó szerinti vett emojik, mint például a kistáska (👝), a laborköpeny (🥼) és a ballerina cipő (🥿). Be kell látnunk, hogy nem is lenne túl sok alkalom az ilyen emojik használatára.

 

  • A tendencia más kategóriákban is megfigyelhető, ahol a legnépszerűbbek azok az emojik, amelyek átvittebb értelemben is használhatók. Például a Közlekedés kategórián belül a Rakétát (🚀) gyakrabban használjuk a gyors haladás hangsúlyozására, mint a tényleges űrutazásra vonatkozóan (kivéve persze, ha a NASA-nak dolgozol).

 

  • A három legnépszerűbb emoji kategória: 1. Mosolygós arcok és kezek 2. Virágok és növények 3. Érzelmek (pl. szivecskék).

 

  • A legkevésbé népszerű kategória a zászlóké volt.

Neked melyik a kedvenc emojid?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, ITT megtalálod prémium iPhone üvegfólia és más iPhone kiegészítő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük