0305A58D 721C 4AE1 A185 631859F3062A-iglass-iphone-uvegfolia

Ezeket az újdonságokat éri meg kipróbálni az iOS 14.5-ben

Ahogy azt az Apple az áprilisi eseményén be is jelentette, végre debütált az iOS 14.5 szoftverfrissítés. Az iGlass most elárulja, milyen újdonságokért éri meg frissíteni!

Oldd fel maszkban az iPhone-od

53621657 9CBA 4C3D B032 4C5247F6F374-iglass-iphone-uvegfolia

Ezt a menő lehetőséget már tavaly óta nagyon vártuk! A funkcióhoz egy iPhone X-re vagy újabb készülékre és egy Apple Watch Series 3 vagy újabb okosórára lesz szükséged.

Menj a Beállítások>Face ID és jelkód menübe, írd be a jelkódot. Görgess le és válaszd ki a “Feloldás Apple Watch-csal” opciót, majd nyomd be az Apple Watch melletti gombot. Kész is vagy: ha közel van az Apple Watch-od feloldott állapotban, feloldhatod majd az iPhone-odat is!

Új Siri hangok és funkciók

Nem, magyar Sirit sajnos továbbra sem kaptunk, de a standard angol hang helyett már két másik beszélőt is választhatsz.

A Siri továbbá képes bejelenteni a bejövő hívásokat és azt, hogy kitől jönnek, ha AirPods-ot vagy Beats fejhallgatót használsz. Mostmár a Vészhelyzetben értesítendő kontaktjaidat is felhívathatod a Sirivel vagy arra is megkérheted, hogy FaceTime-on hívjon fel valakit a kontaktlistádról.

Egy rakás új emoji

B5250E85 0DE9 484B BF6F 4CCA31C0D3FC-iglass-iphone-uvegfolia

Emojiból sosem elég: most több száz új változatból választhatsz! Új szíveket, arcokat, kifújó arcot, spirálos szemű arcot, bekötött szivet és szakállas nő emojikat is találunk az újdonságok listáján.

AirTags támogatás

Az Apple végre bemutatta a várva-várt nyomkövető eszközöket, a szoftver így természetesen kompatibilis ezekkel is. A “Precíziós keresés”, mely pontosan meghatározza az AirTags helyzetét, csak iPhone 11 és 12 modelleken érhető el.

Alkalmazáskövetési transzparencia – Új biztonsági beállítások

7AC2F274 EA02 4B29 AE5D E714624C45CF-iglass-iphone-uvegfolia

Korábban már meséltünk arról, hogy a Facebook nem fogadta kitörő örömmel az Apple azon törekvéseit, miszerint lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy eldöntsék, akarják-e, hogy kövesse őket egy adott app vagy webhely. Ezentúl erről mindig egy felugró üzenet figyelmeztet majd.

Megváltoztathatod az alapértelmezett zenelejátszót

7261770D 8099 4235 996D E59A392549E5-iglass-iphone-uvegfolia

Bár, ez nem olyan egyszerű, mint például a böngésző esetében. Akkor hogyan is taníthatod meg az iPhone-od a kedvencedre?

Mondd, hogy “Hey Siri”, majd kérd meg, hogy játssza le azt a számot, amit akarsz. A Siri felkínál majd egy listát a lehetséges appokból – válaszd ki azt, amit alapértelmezettnek szeretnél, majd válaszolj igennel arra a kérdésre, hogy hozzáférhet-e az adataihoz. Lehet, hogy néhányszor még meg kell ismételned a műveletet, de a Siri megtanulja majd, melyiket preferálod.

Te frissítettél már? Mik a tapasztalataid?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted prémium iPhone üvegfólia és más Apple kiegészítő termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük