Ha jót akarsz magadnak, ennyi időközönként indítod újra az iPhone-odat! – Tipp és magyarázat

Az okostelefonoknak nincs szükségük sok pihenésre, azonban a bizonyos időközönkénti ki- és bekapcsolás a javukra válhat.

Legtöbben valószínűleg csak akkor indítjuk újra a telefonunkat, ha valamilyen problémába – például lefagyott, vagy összeomló alkalmazások – ütközünk. Ezt pedig idáig jól is tesszük, hiszen egy reboot már önmagában sok kisebb hibát képes elhárítani. Azonban tudtad, hogy ha időnként újraindítod, ezeket akár meg is előzheted?

Sok iPhone-os számolt be arról, hogy a telefonjuk gyorsabb és gördülékenyebb egy újraindítás után, mind általános teljesítményben, mint az animációk és az appok betöltési idejének tekintetében. Ez annak köszönhető, hogy egy ilyen alkalommal frissül a készülék memóriája, még akkor is, ha az iOS ebben magától is elég jó. Nem utolsósorban pedig a digitális jóléted miatt sem árt, ha legalább néhány percre leteszed a telefont.

Ha azonban hosszabb akksi üzemidőben reménykedsz, akkor nem itt lesz a kulcs: ez inkább attól függ, milyen alkalmazásokat használsz és hogy bekapcsolva hagyod-e a háttérben történő alkalmazásfrissítést.

És hogy mennyi is az annyi? Erről nincs egyértelmű álláspont, de a tapasztalatok szerint heti egy ki-bekapcsolás ideálisnak bizonyul. Összességében, ha úgy érzed, hogy az iPhone-od “lehetne egy kicsit gyorsabb”, akkor eljött az újraindítás ideje.

Az iPhone-t már egy nagyon egyszerű módon is kikapcsolhatod: menj a Beállítások>Általános menübe és görgess le a Kikapcsolás opcióhoz, majd húzd el a csúszkát.

Te milyen gyakran indítod újra az iPhone-od?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük