Ezt a 6 újítást várjuk az iOS 15-től

Bár az iOS 14 újításokon is folyamatosan dolgozik az Apple, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy – mint minden évben – az idei WWDC-n már az iOS 15 is bemutatkozik. Az iGlass most összeszedett 6 újdonságot, amit várunk (vagy remélünk) az új iOS-ben!

Osztott képernyő a Max modelleken

Az iPad-ek és az Androidos készülékek már használhatók osztott képernyős módban – miért épp az iPhone maradna ki? Az iPhone 12 Pro Max például már elég nagy lenne ahhoz az igen hasznos funkcióhoz, hogy két alkalmazást is használhassunk párhuzamosan.

Always On kijelző

A “mindig a kijelzőn” névre fordítható funkció már megtalálható az Apple Watch-ban, ha pedig az iPhone is megkapná, akkor azt az asztalra fektetve is rápillanthatnánk az értesítésekre vagy az órára.

Persze ezt most is megteheted, ha sosem kapcsolod ki a kijelzőt, de ez elég gyorsan megölné az akksidat, míg az Always On technológia kimondottan lassú frissítési rátákkal kerüli ezt el.

Képernyő megosztása FaceTime-on

Ha az Apple komoly versenyző szeretne lenni az online kommunikáció terén, hozzá kell adnia a natív képernyőmegosztást a FaceTime-hoz.  Ez lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy a hang és videó mellett képernyőmegosztás segítségével kommunikáljanak.

Ha a Facebook Messenger már képes megosztani a képernyőt, akkor a FaceTime-nak is tudnia kell.

Widgetek a zárolt képernyőn

Bár a widgetek szuper kiegészítései az iOS-nek, jelenleg csak a “Ma képernyőre” korlátozottak, amihez jobbra kell swipeolnunk. Az igazi zárolt képernyős widgetekkel gyorsan férhetnénk hozzá a szükséges infókhoz az iPhone feloldása nélkül.

Több lehetőség alapértelmezett alkalmazásokra

Az iOS 14 óta leválthatjuk az alapértelmezett appokat az email és a böngésző esetében. Reméljük azonban, hogy az iOS 15-ben az Apple kiterjeszti ezt a funkciót például a Térképekre vagy a Jegyzetekre is.

Jobb Főképernyő elrendezés

A nagyobb, Max modelleknek még van hová fejlődniük Főképernyő-elrendezésben – a jelenlegi rácsos dizájn inkább a kisebb iPhone-okon praktikus. A nagyobb készülékeken rengeteg az elvesztegetett hely az alsó ikonok felett – ezt könnyen kiküszöbölhetné az Apple, ha lehetővé tenné a Főképernyő testreszabását, például új sorok hozzáadásával vagy az ikonok kicsinyítésével.

Te egyetértesz a listánkkal? Mit látnál még szívesen az iOS 15-ben?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük