65E9C2E9 EA1A 491B 9785 FE7F0076D9AE-iglass-iphone-uvegfolia

A legjobb és leghasznosabb iGlass-tippek gyűjteménye minden iPhone-osnak – 2. rész

Az elmúlt években mi az iGlass-nél számos iGlass-tippel igyekeztünk megkönnyíteni a Ti, iPhone-osok életét, hogy minél jobban kihasználhassátok készüléketeket. Ezért most egy sorozat keretében összeszedtük Nektek a kedvenc iGlass-tippjeinket – íme a folytatás!

Gyorstipp elfoglaltaknak

Gépeléskor nyomd le duplán a Szóközt a mondat végén. Így az iPhone-od automatikusan befejezi a mondatod egy ponttal és elkezdi a következőt egy szóközzel (. ), Te pedig értékes időt nyersz a szokásos lépések kihagyásával.

Így legyen az iPhone-od a profi fényképeződ

Azt már biztosan tudtad, hogy a hangerő fel gombbal fotózhatsz, de az iPhone-od ennél sokkal többre képes: ha a halkító gombot hosszan lenyomva tartod fotózás közben, QuickTake videót készíthetsz.

Ha pedig egyszerűen készítenél sorozatképeket, menj a Beállítások>Kamera menübe és kapcsold be “A hangerő növelésének használata a képsorozathoz” opciót. Így minél hosszabb ideig tartod lenyomva a hangosító gombot, annál több képet lőhetsz egy sorozatban.

Hogy ne hagyd el (végleg) az iPhone-odat

FDC72EA9 03D0 470D B555 FA4BD1CA6A5E-iglass-iphone-uvegfolia

Szerencsére ezellen a jogos félelem ellen is van tippünk!

Az egyik legfontosabb lépés, ami segíthet elvesztett készüléked megtalálásában az “Utolsó helyzet küldése”.

Ez a legtöbb iPhone-on alapból kikapcsolt állapotban van, de könnyen engedélyezheted a Beállítások>Saját neved (Apple ID Card)>iCloud>Lokátor>iPhone keresése menüpontban. Ezzel láthatod, hol hagytad el utoljára lemerült/kikapcsolt iPhone-odat a Lokátor alkalmazásban.

Nem tudsz dönteni? Bízd a Sirire

2ED0F19C F1A3 48F6 9830 349E3EC1C303-iglass-iphone-uvegfolia

Tudtad, hogy a Siri segíthet a vitás kérdések eldöntésében?

Kérd meg őt a “Flip a coin” paranccsal, hogy feldobjon helyetted egy érmét. Ezenkívül arra is megkérheted, hogy dobókockával dobjon helyetted a “Roll dice” mondattal – ő pedig elárulja majd az eredményt.

Ha nehezen indul a reggel

Face ID-s iPhone-od van? Akkor ez a tipp megkönnyíti majd az életed!

Az arcfelismerő eddig egyetlen egy személyt engedett beállítani, az iOS 12 óta viszont egy “alternatív arcot” is megadhatunk.

Legyen szó a reggeli “most-keltem-fel” kinézetedről vagy akár egy más valakiről, a Beállítások>Face ID és Jelszó menüben beállíthatunk egy másodlagos megjelenést is, ami szintén feloldja a telefont.

Szelfi-tipp, hogy ne ijedj meg a saját fotóidtól

9636A798 C096 477D 8B23 AF448ED75155-iglass-iphone-uvegfolia

Neked is ismerős: jól nézel ki, amikor belenézel a kamerába, de az elkészült fotón kiborulsz? Ez azért van, mert a saját külsőnk tükrözött változatát szoktuk meg, így az megfordítva idegennek hat.

Az iOS 14-gyel végre elfelejtheted ezt a problémát! Menj a Beállításokba, keresd ki a Kamerát és görgess le a Kamera tükrözése opcióhoz! Így a szelfi-módban készült képek nem fordulnak el a kattintás után, megmaradnak “eredetiben”, csak úgy, mintha az Instagram kamerájával lőttél volna fotót.

Így (is) meghosszabbíthatod a telefonod üzemidejét

Csökkentsd a mozgást! A mozgás-effektek felelősek a telefonodon látható mélységeffektekért. Ezek teszik lehetővé az appok váltása közti animációkat, valamint az áttűnéseket, sőt, mozgatják a hátteredet és az értesítőidet, ha elforgatod a telefont.

Mondanunk sem kell, ezek az apró mozgások lassan leszívják az akkud a nap folyamán – ha küzdesz ilyesmi problémákkal, kapcsold be a Beállítások-Kisegítő lehetőségek-Mozgás menüpontban a Mozgás csökkentése opciót.

Hamarosan folytatjuk legjobb iGlass-tippjeinkből álló sorozatunkat a harmadik résszel! Ha nincs kedved várni, olvass el mindent az Instagramon az #iGlassTipp hashtagre kattintva! Neked melyik a kedvenced?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük