AD91639B 52F5 4F45 B7BE B50D7D4240EB-iglass-iphone-uvegfolia

Ezt érdemes tudni az iPhone 14 széria csúcs elülső kamerarendszeréről

Az idei iPhone-felhozatal végre tartalmazhat egy említésre méltó frissítést a szelfi-kamera terén is. Egy új jelentés, amelyből kiderült, hogy az Apple egy új, jobb minőségű beszállítóra váltott, tovább erősíti a múlt havi pletykákat a közelgő előlapi kamera fejlesztésekről.

Áprilisban az igencsak megbízható Ming-Chi Kuo az iPhone 14 TrueDepth kamerarendszeréhez autofókusz és szélesebb rekesznyílás érkezését jósolta. A Korea IT News jelentése pedig látszólag alátámasztja ezt azzal a hírrel, hogy az Apple az előlapi kamerákat “high-end”, azaz magas minőségű komponensekké minősítette át.

46A412BB 4F80 419E 861C 5AECB1B8B4F3-iglass-iphone-uvegfolia

Az iPhone elülső kameramoduljait évek óta egy meg nem nevezett kínai gyártó és a japán Sharp szállítják, idén azonban az Apple az LG Innotek-et választja majd az előlapi kamera szállítására. A dél-koreai vállalat már egy ideje csúcskategóriás hátlapi kamerákat szállít az Apple-nek, de az utóbbi időben növelte az előlapi kameramodulok szállítását is.

Ezen szelfi-kamerák minősége állítólag hasonló a hátulsó változatokéhoz. (Ez azt is jelenti, hogy az Apple most körülbelül háromszor többet fizet az előlapi kamerarendszerért, azt egyelőre nem tudjuk, mennyire látszik majd ez meg a telefonok árán.)

A jelentés szerint az LG Innotek várhatóan csak a jövő évi “iPhone 15” termékcsaládba szállította volna az új kameramodulokat, az Apple azonban elégedetlen volt a korábbi kínai gyártóktól érkező alkatrészek minőségével, ezért felgyorsította az ütemtervet, hogy még idén átálljon az LG alkatrészeinek használatára.

Mi érkezik az iPhone 14 elülső kamerájához?

A Korea IT News megerősíti Kuo állítását, miszerint az iPhone 14 TrueDepth kamerája autofókuszt kap. Ez az egyik fő funkció, ami felfelé hajtja az alkatrészek árát.

Kuo azt is megemlítette, hogy az új kamera szélesebb f/1.9-es rekeszértéket kapna a jobb gyenge fényviszonyok között történő fotózás érdekében, és hogy az új kamera mind a négy új iPhone 14 modellhez érkezik, a Pro és a “sima” modellekhez egyaránt.

ED407B69 2A4A 45B4 BAFD F6DA996C6400 large-iglass-iphone-uvegfolia

Ha ez megvalósul, akkor 2019 óta ez lesz az első alkalom, hogy az iPhone előlapi kamerája frissítést kap: az évek során az iPhone szelfikamerái közel sem tartották a lépést a hátlapi kamerákkal. Miközben a hátsó kamerák évről évre fejlesztéseket kaptak, az előlapi kamerák általában 2-3 évig tartottak ki kevés vagy semmilyen jelentős változással.

Bár a TrueDepth kamera olyan fejlesztéseket hozott, mint a Portré mód és az Animoji, a 2017-es iPhone X még mindig ugyanazt a 7 megapixeles (MP) érzékelőt tartalmazta, amelyet az előző évben az iPhone 7-ben vezettek be. Ezt csak az iPhone 11 2019-es megjelenésekor emelték a jelenlegi 12 MP-es felbontásra.

Természetesen az iPhone 14-es termékcsalád várhatóan idén is elég jelentős hátsó kamerás fejlesztésekkel fog rendelkezni, a pletykák szerint legalább az iPhone 14 Pro modellek 48 megapixeles szenzorral érkeznek; az még nem világos, hogy az iPhone 14 és az iPhone 14 Max is megkapják-e ezt a nagyobb szenzort, mivel az Apple elkezdte növelni a pro és nem pro iPhone-ok közötti kamerakülönbséget. Az azonban elmondható, hogy a normál modellek is legalább némi kamerafejlesztést kapnak majd, még ha nem is olyan látványosat, mint az iPhone 14 Pro.

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, ITT megtalálod prémium iPhone üvegfólia és más iPhone kiegészítő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük