DF376668 CB98 4D74 9B3F CA211E833E73-iglass-iphone-uvegfolia

Milyen exluzív színben jön majd az iPhone 14 Pro? A lila és a narancssárga az esélyesek

Amióta az Apple úgy döntött, hogy a Midnight Green iPhone 11 Pro-val feldobja a felső kategóriás iPhone modelleket, minden új iPhone Pro generáció újabb és újabb találgatásokat indított el arról, hogy az Apple milyen elegáns színt választ legközelebb.

Amikor először jelentek meg a pletykák egy csendes-óceáni kék iPhone 12 Pro-ról, világossá vált, hogy az Apple minden évben változtatni fog a dolgokon. Mégis újra megleptek minket a Sierra Blue iPhone 13 Pro-val, amely egy világosabb árnyalatot vezetett be – erre kevesen számítottak a két évnyi elegánsan visszafogott kivitelezés után.

7AF17635 E31C 40C9 99E4 6BC3F7FDB8B0 large-iglass-iphone-uvegfolia

Ezúttal a pletykák szerint az Apple ezt a trendet követi majd az iPhone 14 Pro esetében is, és a Sierra Blue helyett egy hasonló pasztell lilára vált.

A felvetés Jon Prossertől származik a Front Page Tech oldalról, egy Ian Zelbo grafikus által készített koncepciókép mellett.

Bár a képek igencsak ígéretesek, azért mi még fenntartásokkal kezelnénk a pletykákat… Tavaly ugyanekkor a kiszivárogtatók bronzszínű-narancssárga változatot jósoltak, sőt egyesek arról is beszámoltak, hogy az Apple egy mélyfeketén dolgozik a grafit változat helyett. Nemcsak, hogy egyik sem valósult meg, de a Sierra Blue is előkerült a semmiből, amit senki sem jósolt meg.

Mégis, az Apple lassan kifogyóban van az iPhone Pro szín-lehetőségekből, és a lila elég kézenfekvőnek tűnik. Az Apple márciusban már feltámasztotta a zöldet az iPhone 13 Pro új, alpesi zöld kivitelével.

84B7674F 29B4 4585 A40B 862EFD71B8C2 large-iglass-iphone-uvegfolia

Na és mi a helyzet a narancssárgával? Még az Apple iPodjai is következetlenül használták. Lehet, hogy volt némi igazság a pletykákban, miszerint az Apple tavaly egy bronzszínű narancssárga színt fontolgatott, de mivel az Apple a tökéletességre összpontosít, talán a tervezők akkor még egyszerűen nem voltak elégedettek az eredménnyel?

Mégis, a “nanokromatikus” iPod-korszak ellenére az Apple csak jóval később kezdett el a színes iPhone-ok felé indulni. Éveken át a választási lehetőségek főleg semleges színekre korlátozódtak: sötét szürke/fekete/grafit, világos ezüst/fehér és arany. Az Apple egy ideig játszott a Rose gold színnel is, de csak a különleges kiadású (PRODUCT)RED iPhone 7 megjelenése után láthattunk igazi színfoltot.

Sokáig úgy tűnt, hogy az Apple fenntartja azt a koncepciót, hogy a prémium iPhone-oknak nem kellene színesnek lenniük. A rövid életű 2013-as iPhone 5c volt az Apple első kísérlete egy alacsonyabb árkategóriájú iPhone-nal, de miután ez megbukott, újabb öt évbe telt, mire a vállalat az iPhone XR-rel újra megpróbálkozott – és mondhatjuk, helyes döntésnek bizonyult bevezetni a “kétszintű” iPhone-családot.

Az iPhone 5c-vel ellentétben, amely egy műanyag iPhone volt az előtte lévő év specifikációival, az iPhone XR ugyanolyan erős volt, mint a prémium kategóriás iPhone XS; csupán az OLED-kijelző és a jobb kamerarendszer hiányzott belőle. Ez azt is lehetővé tette az Apple számára, hogy sokkal színesebbé tegye a dolgokat, de ha színesebb választékot keresünk, akkor még mindig az Apple nem profi termékcsaládjában találjuk meg őket. Ez azonban arra is inspirálta a vállalatot, hogy elkezdje feldobni az iPhone Pro családot minden évben egy új exkluzív színnel, minket pedig arra, hogy találgatni kezdjünk, hogy pontosan mi is lesz az.

Te milyen színre tippelsz és mit látnál szívesen?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, ITT megtalálod prémium iPhone üvegfólia és más iPhone kiegészítő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük