android01-iglass-iphone-uvegfolia

Ezt irigylik legjobban az Android-felhasználók az iPhone-osoktól

A két tábor rajongói minden bizonnyal a végtelenségig tudnának vitatkozni azon, hogy az iPhone vagy az Android-e a jobb, egy területen azonban az Apple folyamatosan maga mögé utasítja a konkurenciát. Ez a terület pedig nem más, mint az iPhone-ok tartóssága. A külsejére az iGlass vigyáz, belül pedig most eláruljuk, hogy is van ez!

Ha az androidosok igazán őszinték, erre biztosan irigyek lehetnek, hiszen még a nagy gyártóktól – mint például a Samsung – sem elvárható, hogy a készülékük néhány évnél tovább támogassa a legújabb Android verziókat. Ezzel szemben az iOS mindig legalább négy évre visszamenőleg támogatja a korábbi iPhone modelleket, sőt, gyakran még tovább is.

Vegyük például a tavalyi iOS 13-mat, mely még a 2015-ös iPhone 6S-t és 6S Plust is támogatta a 2016-os iPhone SE-vel karöltve, korábban pedig az iOS 12-t tölthettük le egészen a 2013-as iPhone 5S-ig visszamenőleg.

android03-iglass-iphone-uvegfolia

Az Apple idén sem hagyott hátra egyetlen iPhone-t sem, az iOS 14-et tehát minden iPhone-ra letölthetjük, melyen futott az iOS 13 is – még az eredeti iPhone SE-re is a kompakt készülékek kedvelőinek legnagyobb örömére.

A másik oldalt tekintve szinte elképzelhetetlen, hogy például a Samsung piacra dobjon egy olyan szoftvert, mely egy akár öt éves készüléken is fut. Az Android Authority portál szerint “az, hogy az iPhone 6S megkapja az iOS 14-et olyan, mintha a Galaxy S6 megkapná az Android 11-et, mely a felhasználók legvadabb álmain is túlmutat.”

Hogyan lehetséges ez?

android02-iglass-iphone-uvegfolia

Az, hogy az Android telefonok nem kapják meg ugyanolyan sűrűen a szoftverfrissítéseket, számos techológiai okra vezethető vissza. A fő ok pedig nem más, mint az, hogy az Apple élhet azzal a luxussal, hogy minden rész a sajátja, ezzel szemben a hardver-kereskedők (így a Samsung) kénytelenek a Google-tól származó operációs rendszerekre támaszkodni és azt a saját hardverükre szabni, majd tesztelni.

Az iPhone-osok számára tehát jó hír, hogy még ha nem is tartozunk a gyakori iPhone-csere hívei közé, kiélvezhetjük a legjobb újításokat is. Persze csak akkor, ha legalább 5 évig kívülről is vigyázunk szeretett készülékünkre!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük