bt03-iglass-iphone-uvegfolia

Így működik a Back Tap az iOS 14-ben: Koppints az iPhone-od hátlapjára és fedezd fel az új funkciókat!

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a WWDC-n bemutatkozott az iOS 14, és bár számos, iPhone-on eddig még sosem látott újítás bejelentésre került, akad még néhány olyan funkció, mely nem kapott nagy figyelmet a bemutatón, mégis minden bizonnyal nagyon hasznos lesz. Az egyik ilyen az ún. “Back Tap”, vagyis a hátulsó érintés – egy új, kisegítő lehetőség, mellyel duplán vagy triplán érinthetjük meg a telefonunk hátoldalát bizonyos feladatok elvégzéséhez.

bt01-iglass-iphone-uvegfolia

A Back Tap extrém hasznosnak ígérkezik: úgy tűnik, a dupla és a tripla érintéseket különböző rendszerfeladatokhoz köthetjük majd hozzá. Ilyenek a képernyőfotózás, a telefon lezárása vagy némítása, a hangerő szabályzása, sőt, egyes alkalmazások betöltése is.

A Back Tapet a Shortcuts (Parancsok) aktiválására is használhatjuk, így az számos új, automatizációs lehetőséget tár elénk. Az Apple HomeKit használatával például létrehozhatunk egy olyan parancsot, mely fel-vagy lekapcsolja a házban található összes villanyt, majd felkeléskor/lefekvéskor megváltoztatja azt – ehhez pedig elég kétszer az iPhone-unk hátuljára koppintanunk. A Shortcuts segítségével megnyithatunk egyes alkalmazásokat is, például WhatsApp üzenetet küldhetünk vagy posztolhatunk a Facebookra.

bt02-iglass-iphone-uvegfolia

A funkció a Beállítások > Kisegítő lehetőségek menüben jelenik majd meg, illetve jelent meg már most azoknál, akik letöltötték az iOS 14 béta verzióját. Azok szerint, akik már kipróbálták, a Back Tap meglepően jól működik, még tokkal a hátoldalon is (jó hír az iGlass-eseknek!). Persze a valós hasznosság csak az iOS 14 hivatalos megjelenése után derül ki, hiszen gondoljunk csak bele: ha az iPhone-unkat hirtelen elejtjük, akkor jobb, ha a Back Tap-hez semmilyen fontos funkciót nem kapcsoltunk…

Ha már letöltötted az iOS 14 bétát, próbáld ki és írd meg, miket tapasztaltál!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más prémium iGlass termékeinket!

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük