Fotózd le az ételed és az iPhone-od megmondja, hány kalóriát vittél be! – Új iOS 15 funkció jöhet

Bár már csak néhány hét és bemutatkozik az iOS 15 (pontosabban a június 7-i WWDC-n), eddig meglepően keveset hallottunk a potenciális újdonságokról. A szóba került funkciók között felmerült a multitasking/osztott képernyős mód, a szelektíven csoportosítható értesítések, még több biztonsági lehetőség, az újratervezett “Üzenetek” app és felhasználói felület, valamint az interaktív widgetek (hasonlóan az Androidhoz).

Most egy Conor Jewiss nevű író szivárogtatott ki néhány lehetséges újítást, melyek közül az egyik legfigyelemreméltóbb az új “Étkezési nyomonkövetés” funkció. Mit is jelenthet ez?

A jelentésből nem sok derült ki azon kívül, hogy a lehetőség az Egészség app része lesz, tehát nem kap külön alkalmazást. Nem tudjuk így azt sem, hogy az Apple egy kalóriabázison dolgozik-e, mely alapján a felhasználóknak manuálisan kell bevinniük az elfogyasztott ételeket és azok mennyiségét, az pedig így kiszámolná a bevitt és a napra fennmaradó kalóriákat és makrotápanyagokat.

Ennél – a már külső appokban régóta elérhető módszernél – felmerült azonban egy sokkal újszerűbbnek, izgalmasabbnak ígérkező megoldás is: tudván, milyen messzeségekbe képes már most eljutni az Apple a fotó-azonosítással, nem lenne teljesen meglepő, ha ez lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy egy képet készítve az ételek fizikai valójáról a telefon beazonosítsa azokat és tápértéküket. Érdemes megjegyezni, hogy már az iOS 14 is képes felismerni különböző étel elemeket egy-egy fotón és leírni őket a Siri segítségével.

Az Apple WWDC meghívói is nagy dobásra engednek következtetni e téren, ugyanis a szemfülesek kiszúrhatták, hogy azon a kés-villa emoji unicode-ja is megtalálható.

A hamarosan debütáló iOS 15-öt az iPhone 7 és újabb készülékkel rendelkezők tölthetik majd le – a 6S és az SE számára tehát itt lesz az út vége.

Szerinted mi valósul majd meg a fent leírtakból? Milyen újításnak örülnél még?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük