iphone 14 plus szilikon tok

Az iOS 16 másodpercek alatt eltávolítja a fotók hátterét – Itt van, hogyan (+ iPhone 14 Plus szilikon tok tipp az aggodalmaktól mentes képszerkesztéshez)

 

Ha iPhone tulajdonos vagy, akkor mindenek előtt számodra is elengedhetetlen egy készülékedhez való, például egy iPhone 14 Plus szilikon tok beszerzése, mely segít kiélvezni a lentebb bemutatott funkciót, miközben az iPhone-od is biztonságban lesz fotózás és utómunka közben:

 

Az iOS 16 tele van olyan szembetűnő újdonságokkal, mint a testreszabható zárolási képernyő, az Üzenetek alkalmazás frissítése, az értesítések frissített dizájnja vagy épp a korábban bemutatott csoportos fotószerkesztő funkció. Az iOS 16 kisebb változásokat is hozott – és néha ezek a kisebb változások még figyelemre méltóbbak és izgalmasabbak, mint a “nagy dolgok”. Olvasd el, hogyan is működik az iPhone háttér eltávolító eszköze az iOS 16-ban és görgess lejjebb egy iPhone 14 Plus szilikon tok tippért is, hogy iOS 16-kompatibilis iPhone-od külső biztonságát is megteremthesd a fotózáshoz.

Idén az iOS 16 egyik kedvenc funkciója az a lehetőség, hogy könnyedén kiemelhetjük a központi témát egy kép hátteréből. A következőképpen működik, ha még nem ismernéd:

 

Hogyan lehet eltávolítani egy fénykép hátterét az iOS 16-ban?

 

iphone 14 plus szilikon tok

Az iOS 16 új háttér eltávolítása funkciójának egyik legjobb tulajdonsága, hogy milyen mélyen és zökkenőmentesen integrálódott az operációs rendszerbe. A funkciót többek között a Fotók, a Képernyőkép, a Gyorsnézet, a Safari és a Fájlok alkalmazásban érhetjük el.

A Fotók alkalmazásban például egyszerűen csak egy olyan képre van szükséged, amelynek témája (például a képen szereplő személy vagy tárgy) valamennyire egyértelműen kivehető. Ha ez adott, akkor a fotón csak nyomd meg hosszan az adott témát, és az azonnal kiemelkedik a háttérből. Ugyanígy működik a funkció a képernyőkép, a Gyorsnézet, a Safari és a Fájlok alkalmazásban is.

A valóságban a háttér eltávolítása eszköz szinte bárhol működik, ahol van kép az iOS-ben. Ha valaki üzenetekben küld Neked egy képet, hosszan megnyomhatod a témára, és azonnal eltávolíthatod a háttérből. Ugyanez igaz a Mail alkalmazásban is. Mint mindig, az Apple most is kiválóan integrálta ezt a funkciót az egész iOS-be. Sőt, a funkció még közvetlenül a Google Images találatokon keresztül is működik a Safariban. Így rákereshetünk valamire, majd zökkenőmentesen kiemelhetjük a témát a képből, és máshol felhasználhatjuk.

A következő kézenfekvő kérdés: oké, de mit csinálsz egy kép tárgyával, miután leválasztottad a háttérről? Bárhová áthúzhatod az iOS egész területén, ugyanúgy, mint bármely más képet. Ez magában foglalja az iMessage-be való behúzást is, ahol úgy néz ki, mint egy iMessage matrica. Még olyan alkalmazásokba is átmásolhatod, mint az iMovie, hogy új háttérrel állítsd be.

A funkció legnagyobb korlátja, amit eddig észrevettünk, hogy az új képet nem lehet egyszerűen saját fájlként elmenteni a Fotók alkalmazásban vagy a Fájlok között. Persze erre vannak azért megoldások, például a kép elküldése valakinek az Üzenetekben, majd a kép elmentése a Fotók könyvtárba. A képet átmásolhatjuk a Jegyzetek alkalmazásba is, majd onnan mentheti el.

Mindent egybevetve, ennek az új háttéreltávolítási funkciónak a megvalósítása az iOS 16-ban hihetetlenül lenyűgöző. A téma háttérből való kiemelésének eredménye egészen kielégítő, és úgy tűnik, az iOS 16 elég jó munkát végez a téma felismerésében. Vannak még fejlesztési lehetőségek, többek között az új kép könnyebb mentésének módja a Fotók és a Fájlok között.

Egy kép hátterének eltávolítása sok esetben javíthatja a kép általános vonzerejét és professzionalizmusát, vagy simán szórakozásnak is szuper. Az iOS 16 új funkciójával ez a folyamat minden eddiginél egyszerűbbé vált. Fontos azonban, hogy a képek szerkesztése közben biztosítsd a készüléked védelmét, különösen, ha például a legújabb iPhone 14 Plus modellel rendelkezel. A legjobb módja ennek, ha befektetsz egy kiváló minőségű iPhone 14 szilikon tok termékbe, amely egyszerre biztosít stílust és védelmet. Az iPhone 14 Plus szilikon tok kiegészítőt úgy terveztük, hogy tökéletesen illeszkedjen a készülékhez, és teljes hozzáférést biztosítson az összes gombhoz és porthoz, miközben megóvja azt a karcolásoktól, leejtésektől és egyéb lehetséges sérülésektől. Használatával nyugodt szívvel szerkesztheted képeidet, tudva, hogy készüléked tökéletes védelemben van.

Mit gondolsz erről a funkcióról? Van valamilyen extra felhasználási ötleted rá? Írd meg nekünk lent a hozzászólásokban!

 

Borítókép: TapSmart

 

Köszönjük a figyelmed! Ha egy iOS 16-ot használó készülék, iPhone 14 Plus tulajdonosa vagy, IDE kattintva beszerezheted iGlass Case 2.0 iPhone 14 Plus szilikon tok, ITT pedig ugyanezt az iPhone 14 Plus szilikon tok kiegészítőnket átlátszó változatban készüléked tökéletes védelméhez és a gyors MagSafe töltéshez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük