iphone kameralencsevedo

iPhone kameralencsevédő: van rá szükséged, hogy használd az iPhone-odon? Magyarázat

Először is mutatjuk, milyen lehetőségekből választhatsz, ha már eldöntötted, hogy egy iPhone kameralencsevédő segítségével adnál extra védelmet készüléked ezen értékes elemének:

  • IDE kattintva beszerezheted iPhone kameralencsevédő fóliáinkat vagy
  • KATTINTS IDE az iPhone kameralencsevédő funkcióval felszerelt iGlass Case 2.0-hoz

 

Mi a legdrágább dolog a zsebedben? Igen, valószínűleg, az okostelefonod. De jó eséllyel az iPhone-oddal a tényleges “telefonos dolgokra” fordított időd minimális ahhoz képest, amennyit kiváló minőségű fényképezőgépként használod. Ez azt jelenti, hogy miközben általában véve is különös gondot kell fordítanod telefonodra, főként a telefon kamerájának lencséit kell védened. S mi a legjobb módja ennek? Hát az iPhone kameralencsevédő fólia!

Borítókép: Digital Camera World

Miért van rá szükséged?

 

Abban, hogy iPhone-osok vagyunk, az egyik legnagyobb öröm, hogy a kamera használatakor akár nappal, akár éjszaka, mindig a legjobb minőségű fényképezés élményét kapjuk. Ez az Apple egyik legfontosabb értékesítési pontja is az iPhone esetében. A számítási képminőség és a használt objektívek terén is történtek fejlesztések, hogy megőrizzék ezt az erősséget.

Az iPhone újabb modelljei tükrözik ezeket a fejlesztéseket, a legszembetűnőbb változás a telefonok mérete és súlya. Ha a 12-es, 13-as vagy 14-es iPhone-t a 11-es mellé helyezzük, látható, hogy vékonyabbak lettek, miközben a kamera lencséi nagyobbak lettek. Egyesek állítják is, hogy ez az esztétikai trend növeli annak valószínűségét, hogy az iPhone 12, 13 vagy 14 lencséi megsérülnek, mivel a kameramodulok kidudorodnak a hátlapból. Ez a kiemelkedés több port vagy részecskét, vagy ami még rosszabb, karcolásokat eredményezhet, ami a több fókuszpont kialakulása miatt rossz képminőséget eredményez. Na, hát, nem éppen emiatt nyúltál a zsebedbe…

 

Mi az az iPhone kameralencsevédő fólia?

 

Egyszerűen fogalmazva, az iPhone kameravédő a telefon kamerájának lencséihez szabott védőfólia. Bár az iPhone kameraburkolatok anyagának pontos összetétele változhat (többek között vannak fém, zafír, kompozit és átlátszó műanyag kameralencsevédők), alapvetően mind ugyanúgy működnek: az okostelefon kamerájának lencséjére pattannak. Az ilyen lencsevédőknek köszönhetően a fényképezőgép lencséi megmenekülnek a karcolásoktól és a horpadásoktól.

Hogyan illeszkedik egy iPhone kameravédő a készülékre? Mint már említettük, általában közvetlenül a lencsék fölé pattannak be. Egyes lencsevédők szélein enyhe ragasztóanyag található, így biztosítva, hogy a lehető legjobban rögzüljenek a telefonhoz és a lencsékhez. Ha bármilyen okból kifolyólag el kell távolítanod a lencsevédőt, nem kell aggódnod: könnyen eltávolíthatóak és gyakran cserélhetőek. Ez a szempont nagyon jól működik azok számára, akik szeretik a kiegészítőket és a lencsevédőket a tokokhoz illeszteni.

 

Az iPhone kameralencsevédő további előnyei

 

A karcolásoktól vagy egyéb sérülésektől való védelmen túl vannak más előnyök is, amelyek sokak számára vonzóvá teszik a kamera objektívvédőjét. A por például a telefon kamerájának lencséi másik ellensége, és a lencsevédők szilárd gátként hatnak ellene. Ráadásul az anyagok, amelyekből készülnek, gyakran szűrőként is működnek. Ez, valamint az a mód, ahogyan sok fényképezőgépvédő az okostelefonok lencséire illeszkedik, ténylegesen még akár javíthatja a telefonoddal készíthető fényképek minőségét és tisztaságát.

 

Ennek ellenére sokan ódzkodnak a kameralencse védő beszerzésétől attól félve, hogy az rontja majd az elkészült képek minőségét. Nos, bizonyos gyenge minőségből készült vagy túl vastag kiegészítő esetében valóban észlelhetsz némi változást a fotók minőségében, de ha megfelelő, 9H keménységű változatot szerzel be, akkor csak a fentebb említett előnnyel fogsz találkozni.

 

Mindent összevetve egy ilyen kiegészítő igazán okos választás azok számára, akik hosszú távú befektetésnek tekintik okoseszközeiket. Kiadni több százezret egy telefonra, majd aggódni a karcok miatti rossz képminőségen, igencsak aggasztó. Bár az iPhone-ok zafírból készült kamera lencsékkel vannak felszerelve, amelyeket nehéz megkarcolni, egy extra védelmi szint hozzáadása extra biztonságérzetet nyújt – különösen, ha hajlamos vagy arra, hogy a dolgok kicsússzanak a kezeid közül.

 

Mivel nagyon sokan elsősorban szórakoztató és fényképező eszközként használják a telefonjukat, a kameravédő beszerzésének csak akkor van értelme, ha a telefonodat sokáig tervezed birtokolni. És mi a legjobb döntés, ha Te pont így látod? Az kameravédő beszerzése az iGlass-tól, mely könnyen a helyére pattan, sokféle tokhoz jól illik, és biztosítja a telefonodnak azt a védelmet, amit megérdemel.

 

IDE kattintva beszerezheted iPhone kameralencsevédő fóliáinkat, vagy KATTINTS IDE az iPhone kameralencsevédő funkcióval felszerelt iGlass Case 2.0-hoz!

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük