iphone 13 szilikon tok

Tudtad? Ez a 2 iPhone funkciót akkor is használhatod, ha az iPhone-od teljesen lemerült

Ha Te is az egyik közönségkedvenc iPhone-t használod, mindenek előtt győződj meg arról, hogy megfelelően védelmezed is a befektetésedet például egy ilyen stílusos iPhone 13 szilikon tok beszerzésével:

 

Örök iPhone-os kérdés az akksi élettartama. Egyesek szerint egy nagyobb akkumulátor sokat segítene a problémán (már ha probléma), míg mások szerint az Apple annyira energiatakarékossá tette szoftverét és hardverét, hogy az iPhone teljesen jól működik a jelenlegi akkumulátorral. De egy biztos: a legtöbbünknek minden bizonnyal elég idegesítő, ha lemerül az iPhone-unk, és töltő vagy powerbank nélkül vagyunk valahol, főleg, ha még szükségünk is lenne rá… akkor itt a “világ vége”! De tudtad, hogy még ha az iPhone-od le is merül, mert nincs akkor is van néhány dolog, amit még megtehetsz vele? Mutatjuk is, mik ezek (és még a tökéletes kiegészítő, például az iPhone 13 szilikon tok megtalálásában is segítünk)!

Így igaz: az iPhone akkor is félig-meddig működőképes, ha az akkumulátor lemerül. Persze nem sokat tudsz vele csinálni, de van néhány funkció, amit akkor is használhatsz, ha az iPhone akkumulátora teljesen meghalt.

 

Használd a Find My appot, hogy elhelyezd az iPhone-odat

 

A Find My alkalmazás hihetetlenül hatékony eszközzé vált az évek során az iPhone-od és az AirPods-od megtalálásához – sőt, az AirTag segítségével még a kulcsaid vagy egyéb tárgyaid is megtalálhatók.

És akár hiszed, akár nem, a Find My alkalmazás olyan erős, hogy akkor is megkeresheted vele az iPhone-odat, ha az ki van kapcsolva, vagy ha már nincs rajta töltöttség. Így van, még ha valaki el is lopja az iPhone-odat, és kikapcsolja, a Find My alkalmazással akkor is nyomon követheted. Sőt, az Apple megerősíti, hogy még akkor is van esélyed megtalálni az iPhone-t a Find My alkalmazással, ha már nincs benne akkumulátor, még több órán keresztül.

Egy másik klassz dolog, amit érdemes megemlíteni, hogy ha az Activation Lock be van kapcsolva, akkor is használhatod a Find My-t, még akkor is, ha valaki visszaállítja az iPhone beállításait gyárilag.

 

Expressz kártyatranzakciók

 

Ha lemerült az akkumulátor, akkor is használhatod az iPhone-t néhány kártyatranzakció elvégzésére, ha bekapcsolod az Expressz módot.

Ez azt jelenti, hogy ha a nap végére lemerül az akkumulátor, akkor is használhatod az iPhone-odat a kocsikulcsodhoz, lakáskulcsodhoz, egy fizetéshez vagy egy közlekedési kártyához való hozzáférésre. A támogatott iPhone készülékek ezt a funkciót használhatják az alábbiakkal:

 

 • Express Transit kártyaként megjelölt fizetési vagy közlekedési kártya
 • Bekapcsolt Expressz móddal rendelkező diákigazolványok
 • Kocsikulcsok bekapcsolt Express móddal
 • Lakáskulcsok bekapcsolt Express Mode üzemmóddal
 • Vendéglátóipari vagy vállalati belépőkártyák Express Mode bekapcsolt üzemmóddal

 

Hogyan működik? Az Apple vezeték nélküli technológiát használ a kártyatranzakciók végrehajtásához a támogatott iPhone-okon. Megnyomhatod az oldalsó gombot (vagy a Home gombot az iPhone SE 2. generációjánál), és egy szövegnek jeleznie kell, hogy az Express kártyák használhatóak.

Az Expressz módnak alapértelmezés szerint engedélyezve kell lennie a készüléken, de ha nem, akkor a következőképpen kapcsolhatod be:

 

 • Nyisd meg az iPhone-on a Wallet alkalmazást.
 • Koppints a használni kívánt belépőkártyára vagy kulcsra.
 • Koppints a Bővebben gombra.
 • Kapcsold be vagy kapcsold ki az Expressz módot, ha látod a lehetőséget.
 • Ha nem látod ezt a lehetőséget, koppints az Expressz módra.
 • A menüben az Expressz mód bekapcsolásához koppints egy igazolványra vagy kulcsra, az Expressz mód kikapcsolásához pedig kattints a Nincs elemre.
 • A készülék hitelesítéséhez használd az Face ID-t, a Touch ID-t vagy a jelszavadat.

 

Hogyan működhet az iPhone akkumulátor nélkül?

Ezeknek a funkcióknak a használata, amikor az iPhone akkumulátora teljesen lemerült, varázslatosnak tűnhet, de valójában ez egy okos taktika az Apple részéről, hogy az iPhone “elérhető” maradjon ezekben a helyzetekben. Kiderült, hogy az iPhone nem kapcsol ki teljesen, amikor lemerül az akkumulátor, csak egy energiatartaléknak nevezett állapotba lép. Ez azt jelenti, hogy az iPhone-odban még van akkumulátor, de már nem elég ahhoz, hogy teljesen bekapcsolható és működőképes legyen. Ehelyett a korábban felsorolt helyzetekben működik.

Fontos: legalább iOS 15-öt kell futtatnod ahhoz, hogy mindkét funkció működjön. A Find My minden olyan iPhone-on működik, amely iOS 15-tel rendelkezik, vagyis a régebbi iPhone 6S készülékedet is megtalálhatod vele.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva körülnézhetsz a webshopon, hogy beszerezd népszerű iPhone kiegészítőinket, mint például az iPhone 13 szilikon tok vagy üvegfólia és sok más!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük