iphone 12 üvegfólia

Íme az új iOS 17 emojik: főnixmadár, gomba és lime is érkeznek

Mielőtt megnéznéd az új emojikat, ne feledkezz meg a biztonságos iPhone-ozásról sem, melynek alapfeltétele egy olyan kiegészítő, mint például az iPhone 12 üvegfólia:

 

Ma van az Emoji világnapja! Igen, ma már szinte mindenre van egy nap, és most ünnepeljük az Emoji Világnapot, egy olyan napot, amikor “népszerűsítjük az emojik használatát és terjesztjük az örömöt, amit a körülöttünk élők számára nyújtanak”. Ebből az alkalomból Keith Broni, az Emojipedia főszerkesztője megosztott egy kis ízelítőt az Emoji 15.1 specifikációban várhatóan megjelenő új emojikról, amelyek között szerepelnek a lime, a barna gomba és a főnixmadár karakterek, valamint nemsemleges családi emojik és irányváltás – szó szerint – hat jelenlegi személy emoji esetében. Az új emojik többnyire a már meglévők bővítései: a lime gyakorlatilag a jelenlegi citrom zöld változata, a barna gomba pedig a Nintendo-jellegű változat realisztikusabb alternatívája. Nézzük is, mi jöhet még és nézd meg iPhone 12 üvegfólia választékunkat is a törött képernyő-mentes emojizáshoz.

Ahogy Broni elmagyarázza, az új emojik fejlesztéséhez a régieket vették alapul:

 

“A főnixmadár például azáltal fog létrejönni, hogy a madár és a tűz emojik egymás mellé lesznek helyezve, míg a lime a citrom emoji után elhelyezett zöld négyzetként fog megjelenni”.

 

Érkezik továbbá még egy törött lánc emoji is, amely ugyanígy kombinálja a link és az “ütközés” emojit.

 

iphone 12 üvegfólia

 

Természetesen az emojik nem így fognak ténylegesen megjelenni az iPhone-on, amint megérkeznek az iOS 17-ben: ez csupán a belső megjelenítésük módja, de ez számunkra érdekességként segít megmutatni, hogy az új emojikat hogyan fejlesztik ki a meglévő ötletek kiterjesztéseként és kombinációiként.

A nemsemleges családi emojik hasonlóan a Személy és a Gyermek különböző kombinációit fogják használni, hogy egy felnőtt és egy gyermek, két felnőtt és egy gyermek, egy felnőtt és két gyermek, egy felnőtt és két gyermek, valamint két felnőtt és két gyermek családcsoportokat hozzanak létre. Az Unicode-nak megvan ezekre a maga ábrázolási javaslata, de végső soron az Apple-re és más gyártókra van bízva, hogy hogyan rajzolják meg őket.

Emellett az Emoji 15.1 hat balra néző személy emoji fordított változatát is tervezi, köztük a futó személy, a sétáló személy, a térdelő személy, a fehér bottal rendelkező személy, a kézi kerekesszékes személy és a motorizált kerekesszékes személy emojikat. Ha a bőrszín és a nemek változatait is figyelembe vesszük, akkor összesen 108 új, jobbra néző emojit kapunk.

Bár a legtöbb emoji nem ad meg kifejezetten irányt, az olyan gyártók, mint például az Apple, hagyományosan a balról-jobbra irányultságot választják az illusztráláshoz, mivel a szándékukat így tudják a legjobban megjeleníteni. Nehéz is lenne például egy sétáló személyt ábrázoló karaktert úgy kifejezni, hogy ne utaljon oldalirányú mozgásra.

Az Emoji 15.1-ben várható új hat emoji csak a kezdet. Sok más is van még, amelyeket Broni szerint még érdemes lesz bevezetni:

 

“Ha ez a kezdeti adag irányt meghatározó embereket tartalmazó emoji nagy népszerűsgre talál az emoji felhasználók körében világszerte, akkor feltételezhető, hogy további irányt meghatározó szekvenciákat fognak javasolni további ember emojikhoz is (például az úszó- és a mászó ember) és más emojikhoz további kategóriákon keresztül.”

 

Mikor érkeznek ezek az új emojik?

Fontos megjegyezni, hogy az itt látható illusztrációk csak koncepcióképek, amelyeket az Emojipedia Emoji Design vezetője, Joshua Jones készített, de a végső verziók végső soron az Apple művészeitől függenek majd.

Van esély arra, hogy amit itt látunk, azok lesznek a végleges emojik, de a másik bökkenő, hogy szinte biztos, hogy nem fogják jóváhagyni őket időben az iOS 17.0-ra. Bár az Apple elméletileg egy novemberi vagy decemberi iOS 17.1-es vagy 17.2-es kiadásban hozzáadhatná őket, az elmúlt években a vállalat mérnökei mással voltak elfoglalva, és az új emojik csak a következő évben bukkantak fel olyan távolabbi frissítésekben, mint az iOS 14.5, az iOS 15.4 és az iOS 16.4.

 

Szerinted milyen emojira lenne még szükség – már ha kell még több?

 

Köszönjük a figyelmed. IDE kattintva beszerezheted iPhone 12 üvegfólia és más iPhone kiegészítőinket a biztonságos iPhone-ozáshoz.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük