magsafe-tolto

MagSafe töltő A-Z: Tutorial és tippek a legjobb teljesítmény eléréséhez

Ha épp új MagSafe töltő tulajdonosa lettél (vagy pont vásárlás előtt állsz), akkor biztosan nagyon izgatott vagy, hogy kipróbáld. Ne ijedj meg, ha elsőre nem sikerül a töltés, hiszen kezdők számára egy kicsit bonyolultnak tűnhet – de ne aggódj, itt vagyunk, hogy egy gyors útmutatóval és tippekkel segítsünk!

 

Mit is takar a kifejezés? A MagSafe töltő immár univerzális név, amelyet az Apple az iPhone és a Mac töltésére is használ. Az iPhone-hoz MagSafe töltőpakkok, az Apple Mac-jeihez pedig MagSafe 3 töltőportok és kábelek tartoznak. A két MagSafe képesség nem kapcsolódik egymáshoz, de az Apple ugyanazt a MagSafe megnevezést használja az összes legújabb töltési technológiájára.

Az iPhone-ok esetében az Apple a Qi-alapú vezeték nélküli töltőtekercsek köré egy mágnesgyűrűt tett, amely szoros illeszkedést és gyorsabb töltési sebességet tesz lehetővé. Az iPhone 12 – és későbbi modellek – a mágnesgyűrűt olyan kiegészítők csatlakoztatására használják, amelyekbe szintén mágneseket építettek, így nem csak a töltési technológiára korlátozódik.

A tokok ugyanígy működnek, azaz az iPhone-ba épített mágnesgyűrűre pattannak. A mágnesgyűrű kialakítása lehetővé teszi, hogy az iPhone 12 és újabb iPhone készülékek a mágnesekre épülő kiegészítők egész sorával kompatibilisek legyenek, a töltőktől kezdve a tartókon át a tokokig.

 

Hogyan használd?

 

magsafe töltő

 

Először is, a MagSafe töltőt csak akkor tudod használni, ha a készüléked támogatja, azaz iPhone 12 vagy újabb modellt használsz. Az iPhone 12, iPhone 13 és iPhone 14 modellek mindegyikében a vezeték nélküli töltőtekercs alatt található egy 18 négyszögletes mágnesből álló, kör alakú gyűrű, amely lehetővé teszi a MagSafe töltő varázslatot. A régebbi iPhone-ok bár ugyanilyen vezeték nélküli töltőspirállal rendelkeztek, de nem voltak alatta mágnesek, amelyek lehetővé tették volna a mágneses csatlakozást.

A töltő nagyjából úgy néz ki, mint egy nagyobb Apple Watch töltőpad, alumínium testtel és puha fehér anyaggal a töltő tetején. A töltő belülről mágnesekkel pattan az iPhone-ra, tökéletesen összehangolódva az iPhone töltőtekercsével.

Ha már tudod, hogy a készüléked támogatja a MagSafe töltést, akkor következzen néhány hasznos tipp a töltési teljesítmény növeléséhez:

Használj MagSafe-kompatibilis tokot. A MagSafe töltő csak akkor tudja a legjobb teljesítményt nyújtani, ha a készülékedet Magsafe-kompatibilis tokban töltöd.

 

Ajánlott MagSafe-kompatibilis tokok:

iGlass Case 2.0

iGlass Case 2.0 átlátszó

 

Töltsd a készülékedet MagSafe-kompatibilis asztalon vagy munkalapon. A MagSafe töltő általában jobban működik, ha nem érintkezik más tárgyakkal, így ha lehet, töltsd a készülékedet MagSafe-kompatibilis asztalon vagy munkalapon.

Távolítsd el a készüléked közeléből azokat a tárgyakat, amelyek zavarhatják a töltést. Például ha van egy mágneses tárgy a készüléked közelében, az zavarhatja a töltést.

 

Gyakori problémák és megoldások

 

magsafe töltő

 

Ha problémát tapasztalsz a MagSafe töltés során, a következőkre érdemes gyanakodnod: először is ellenőrizd, hogy a MagSafe töltő jól van-e csatlakoztatva az elektromos aljzathoz és hogy az elektromos aljzat is működik-e.

Általános jó tanács továbbá, hogy próbáld meg tisztítani a MagSafe töltőt és a készüléked töltőportját. Néha a portokban lerakódó szennyeződések zavarhatják a töltést. Tisztítsd meg a portokat egy puha, száraz törlőkendővel.

Ha még mindig nem működik a töltés, próbáld meg újratölteni a MagSafe töltőt. Csatlakoztasd a töltőt egy másik elektromos aljzathoz, és várd meg, amíg teljesen feltöltődik és próbáld meg újra a készüléked töltését.

 

MagSafe VS. Hagyományos töltés

 

A MagSafe töltővel körülbelül egy órát vesz igénybe egy iPhone 12 töltése nulláról 50 százalékra – ez csaknem kétszer annyi idő, mint egy USB-C-Lightning kábel és egy 20W+ USB-C hálózati adapter használatával. Ugyanakkor a MagSafe töltés gyorsabb, mint a Qi-alapú töltővel történő töltés, amely maximum 7,5 W-os, de a leggyorsabb töltéshez továbbra is vezetékes töltési kapcsolatot érdemes használni egy Lightning-USB-C kábellel.

Ha Lightning-alapú tartozékok, például EarPods csatlakoztatva vannak egy iPhone 12 vagy újabb iPhone 12 készülékhez, a MagSafe töltési teljesítménye 7,5 W-ra korlátozódik, amivel érdemes tisztában lenni.

A MagSafe használata régebbi iPhone-okkal is lehetséges, de nem ajánlott, mivel a töltés lassabb, mint a 7,5 W-os Qi-alapú töltőkkel. A megállapítások szerint, hogy a MagSafe töltővel a töltés 5 W körül van korlátozva, amikor régebbi készülékekkel párosítják, és a MacRumors tesztelése során a MagSafe töltő a régebbi iPhone-okon lassabbnak bizonyult, mint egy sima régi Qi töltő használata.

 

Ha gondolkozol egy MagSafe töltő beszerzésén, IDE kattintva beszerezheted a prémium iGlass MagSafe töltőt az iPhone-od szupergyors és megbízható töltéséhez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük