iphone 11 tok

Az iPhone 11, mint az újabb modellek pénztárcabarát alternatívája – Megéri még 2023-ban is? Az iPhone 11 tok eladásaink szerint igen

Az Apple 2019 szeptemberében mutatta be az iPhone 11-et, amely az iPhone 11 Pro és az iPhone 11 Pro Max oldalán érkezett. Bár már nem ez a legújabb és legfényesebb modell, amit az Apple kínál, egy használt iPhone 11 még 2023-ban is remek telefon. Sőt, az iPhone 11 tok még most is a legkelendőbb termékeink közé tartozik, hiszen sokan nem váltották le ezt a modellt vagy épp nemrég szerezték be, ami azért egy árulkodó jel. Nem lenne kérdés, hogy az iPhone 11 a legjobb vétel, ha még 2019-ben élnénk. A technológia azonban gyors ütemben fejlődik.

Nézzük, érdemes-e még 2023-ban is használni vagy megvenni az iPhone 11-et!

 

Kérdések, amiket fel kell tenned magadnak

 

Nem bánod, ha egy kicsit elavultnak tűnő iPhone-t használsz? Vagy úgy gondolod, hogy a száz ezres nagyságrendű megtakarítás fontosabb, mint a legmodernebb telefont használni? Mi a helyzet az 5G-vel – mennyire fontos ez Neked? Ha kis költségvetésből vásárolsz, az iPhone 11 még mindig remek választás. Bár néhány újabb funkcióról lemaradsz, az iPhone 11 minden alapot megad, amit egy iPhone-tól elvárhatsz, például az iPhone 12-vel megegyező akkumulátor-üzemidőt, egy nagyszerű, éjszakai üzemmódot is tartalmazó kétlencsés kamerát és egy olyan processzort, amely még mindig elég gyors a mindennapi feladatokhoz.

Ha jelenleg is iPhone 11 felhasználó vagy és nem tapasztaltál még jelentős csökkenést a telefonod teljesítményében, valamint nem érzed eget rengető hiányát a legújabb funkcióknak, akkor valószínűleg még ma is egy tökéletesen funkcionáló készülék van a kezedben.

Ha azonban van némi mozgástér a költségvetésedben, akkor itt van néhány további kérdés, amit érdemes feltenned magadnak.

 

Tartósság és ellenállóság

 

Ha maradsz iPhone 11 mellett, akkor lemaradsz néhány olyan tartóssági funkcióról, amely az újabb iPhone-modellekben elérhető, ezért – bár mi minden iPhone mellé javasoljuk – az iPhone 11 tok kötelező kellék emellé a modell mellé. Az iPhone 12 egyik nagy újítása a kijelző anyaga. Az Apple “kerámia-pajzs” üvegnek nevezi. A Corning által gyártott, a telefon kijelzőjét borító kerámiapajzs-üveg a jelek szerint keményebb, mint a legtöbb fém. Az iPhone 12 eséstesztek szerint megvédte a hardvert a 3 méter magasból való leejtéstől. (A CNET iPhone 12 Mini eséstesztjei hasonló eredményeket hoztak.) Az iPhone 13 kijelzője is ugyanilyen kerámiapajzs üveggel van ellátva.

Ha tehát kissé ügyetlen vagy, és hajlamos vagy a csúszásokra és esésekre, bölcsebb döntés az iPhone 13 vagy az iPhone 12 megvásárlása (vagy csak szerezz be egy igazán ellenálló iPhone 11 tok változatot).

 

Szoftverfrissítések támogatása

 

iphone 11 tok

 

Meddig kapja még meg az iPhone 11 az iOS frissítéseket? Az eddigiek alapján arra következtethetünk, hogy az Apple az iPhone-támogatást a megjelenéstől számított hat évig tervezi biztosítani. Ennek eredményeképpen a 2019-ben bemutatott iPhone 11 esetében nyugodt lehetsz abban, hogy 2025-ig számíthatsz frissítésekre.

 

5G – Mennyire fontos?

 

Az iPhone 11 egyik legnagyobb hiányzó funkciója az iPhone 14, 13 és 12 készülékhez képest az 5G kapcsolat. Az iPhone 11 kizárólag LTE/4G-készülék, és ha egyelőre nem érdekel a következő generációs vezeték nélküli, akkor az iPhone 11 is még tökéletesen megfelel neked. Ne feledd, hogy az 5G az iPhone 12 termékcsaládban debütált, és az 5G gyorsabb sávjaihoz való hozzáférés attól függ, hogy hol élsz, de ha most vásárolsz új készüléket, az iPhone 12 választása jövőbiztosabbá teszi a választást.

 

Néhány lehetséges ellenvetés

 

Felmerülhet még néhány apróság, például hogy az iPhone 11 csak 2 méterig bírja a víz alá merülést, míg a frissített iPhone 12 és 13 akár 6 méterig is kibírja.

De tegyük fel a kérdést: milyen gyakran búvárkodsz az iPhone-oddal?

Ha sok videót nézel az iPhone-odon, érdemes tudnod még, hogy az iPhone 11 egy éles LCD-képernyőt használ, amely másodpercenként 60 képkocka, azaz 60 Hz sebességgel frissül. Az Apple az iPhone 12-ben már váltott egyet, és OLED-képernyővel szerelte fel, bár a kijelzőt a legtöbb telefonhoz hasonlóan 60 Hz-en tartotta. Az OLED-képernyők általában élénkebbek, mint LCD társaik, kontrasztosabbak és tintásabbak a feketék. Ha sok videót nézel az iPhone-odon, és jobb megjelenítési élményre vágysz, akkor az iPhone 13-tól elérhető OLED-képernyőnek lehet több értelme számodra.

 

Összefoglalva, ha nem szeretnél túl sokat költeni egy új telefonra, de mégis szeretnél valami megbízhatót és jó teljesítményűt, esetleg céges telefont keresel vagy diák vagy, akkor az iPhone 11 nagyon jó választás lehet. Ha pedig gondolkozol az iPhone 11-ed cseréjén, érdemes lehet még várni egy kicsit, hisz még mindig nagyon jó teljesítményt nyújt, és az ára is jóval alacsonyabb, mint a megjelenéskor. Tartsd viszont észben, hogy a kijelző üvege körülbelül négyszer gyengébb a Ceramic Shield változatokhoz képest, ezért az üvegfólia és az iPhone 11 tok használata elengedhetetlen, ha igazi tartósságra vágysz.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone 11-et használsz, IDE kattintva válogathatsz prémium iPhone 11 tok és más modellekre való iGlass Case kínálatunkból.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük