01 1-iglass-iphone-uvegfolia

Megérkezett az iOS 11: 10 újdonság, amiért megéri frissíteni

Az iOS 11-et magyar idő szerint ma, szeptember 19. este 7 órától tölthetjük le hivatalosan az Apple eszközeinkre. Bár néhány szolgáltatás, mint például az Apple Pay-jel való készpénzes fizetés még nem lesz elérhető a megjelenés napján, a szoftverfrissítés így is rengeteg új funkciót tartogat az elődeihez képest. Nézzük az iGlass 10 kedvenc újdonságát, amit eddig biztosan nem tehettünk meg az iPhone és iPad készülékeinkkel!

  1. Automatikus Szinkronizálás

02-iglass-iphone-uvegfolia

Az iOS 11 segítségével sokkal gyorsabban kezdhetjük majd el használni az új iPhone-unkat vagy iPad-ünket: a szoftverfrissítés tartalmaz egy „Automatic Setup” (automatikus beüzemelés) funkciót, amely az új iOS készülékre váltást hivatott megkönnyíteni. Csak tartsd az új eszközt közel a régihez, az iOS 11 pedig automatikusan szinkronizálja a rendszerbeállításokat és más adatokat, preferenciákat.

  1. Egykezes gépelés

03 2-iglass-iphone-uvegfolia

Ahogy az iPhone-ok egyre nagyobbá váltak, úgy lett egyre nehezebb az egy kézzel való gépelés is. Az iOS 11 végre ezen is változtat egy új mód hozzáadásával, amellyel a billentyűzetet a készülék valamelyik szélére  csúsztathatjuk. Ehhez nincs más dolgod, mint kiválasztani az Emoji nyelvet és elhúzni a billentyűzetet a kívánt oldalra.

  1. Vezetés mód

04 1-iglass-iphone-uvegfolia

Vezetés közben semmi esetre sem szerencsés üzenetet küldeni, az iOS 11 újdonsága pedig segít majd, hogy könnyebb legyen ellenállni a kísértésnek. Ha engedélyezzük a Beállításoknál, a „Ne Zavarjanak Vezetés Közben” mód automatikusan lenémítja majd az értesítéseket az úton, sőt, válaszol is az ismerőseinknek, tudatva, hogy épp a volán mögött ülünk.

  1. Gépelés a Sirinek

05 1-iglass-iphone-uvegfolia

A Siri vitathatatlanul az iOS egyik leghasznosabb és legkényelmesebb része, de használata eddig csak a hangvezérlésre korlátozódott. Az iOS 11-ben azonban a Beállítások>Általános>Kisegítő lehetőségek>Siri menüpontban a „Type to Siri” engedélyezésével a felhasználók a billentyűzet segítségével is előhívhatják, illetve utasíthatják a virtuális asszisztenst – ez tökéletes megoldás, ha csendesebb környezetben szeretnék azt használni, vagy egyszerűen csak nincs kedvük beszélni a telefonukhoz, mégis kiélveznék a Siri előnyeit.

  1. Több kép és videó tárolása

06 1-iglass-iphone-uvegfolia

Bár nem ez a legfeltűnőbb újítás, az iOS 11 jelentősen – akár kétszeresére – megnöveli a készülékeinken tárolható fényképek és videók számát. Úgy tűnik, innentől kevesebb időt kell majd töltenünk régi képeik százainak szelektálásával és törlésével.

  1. Wi-Fi jelszó megosztása

07 1-iglass-iphone-uvegfolia

Végre elfelejthetjük a hosszú, megjegyezhetetlen Wi-Fi jelszavak után való kérdezősködést: a szoftverfrissítéssel együtt érkezik az instant, automatikus Wi-Fi jelszó megosztás, amelyhez nincs más dolgod, mint közel tartani az iPhone-od egy másik, már a hálózathoz csatlakoztatott iOS-készülékhez, a jelszó pedig automatikusan bevitelre kerül. Varázslat!

  1. Fordítás a Siri-vel

08 1-iglass-iphone-uvegfolia

Az iOS 11 egyik legnagyobb dobásaként már korábban beharangozásra került a Siri hatalmas fejlesztése, még intelligensebbé válása. Ennek legfőbb mutatója az új, fordító üzemmód. A megjelenéskor a digitális asszisztens angol, kínai, spanyol, francia, német és olasz nyelvekre fordítja majd le a mondatokat – Mi azért reméljük, hogy ezt egy későbbi frissítés során még tovább bővíti az Apple.

  1. Képernyő-videó

01 1-iglass-iphone-uvegfolia

Az egyik kedvenc újdonságunk, hogy a jól megszokott screenshot-ok mellett ezentúl videót is készíthetünk a telefonunk képernyőjéről. A funkció könnyen megtalálható az átalakított Vezérlőközpontba építve. Az összes mentett képernyőfelvétel, a képernyőfotókhoz hasonlóan automatikusan mentésre kerül a Filmtekercsbe a gyors, egyszerű hozzáférhetőség és megosztás érdekében.

  1. Egyszerű böngészés a fájlok között

09 1-iglass-iphone-uvegfolia

Az iOS történetében először az Apple létrehozott egy „Files” névre keresztelt, a számítógépekéhez hasonló Fájlkezelő alkalmazást. Az app lehetővé teszi majd a fájlok közötti gyors keresést és böngészést, akár a készüléken, akár az iCloud-ban vagy egy külső helyen, például a Dropbox-ban tároljuk azokat.

  1. Kiterjesztett valóság

10 1-iglass-iphone-uvegfolia

Bár a Pokémon Go-t szinte már meg is untuk, ha a kiterjesztett valóságról van szó, az iOS 11 új szintre helyezi a fogalmat. Az ARKit fejlesztői eszköztár hozzáadásával a felhasználók előtt megnyílik a kiterjesztett valósággal működő alkalmazások és szolgáltatások új generációja – ennek egyedül a fejlesztők képzelete szabhat határokat. A lehetőségek száma végtelen.

Forrás: iDropNews

Mi az iGlass-nál már alig várjuk az iOS 11-et és biztosan telepítjük majd a szoftverfrissítést. Ti tervezitek letölteni? Melyik újdonságot várjátok a legjobban?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük