313992-iglass-iphone-uvegfolia

Mégis jön az iPhone SE 2?! Heteken belül bemutatkozhat!

SE-kedvelők figyelem! Az elmúlt napokban meglepő hírek láttak napvilágot: bár sokszor volt már szó az iPhone SE folytatásáról, végül mindig csalódnunk kellett, hiszen a várva-várt megjelenés elmaradt. Most azonban egy új jelentés szerint már akár heteken belül, májusban mégis láthatjuk az SE 2-t.

iPhone SE 2-iglass-iphone-uvegfolia

A pletykát egy külföldi tokgyártó cég árulta el a japán MacOtakara weboldalnak. Erre már csak azért is érdemes odafigyelnünk, mert a tokgyártók tavaly az iPhone X megjelenését is már jó előre, viszonylag pontosan megjósolták. Szerintük nem számíthatunk óriási, világmegváltó változtatásokra, – hiába esett szó korábban például edge-to-edge kijelzőről és X-re hajazó külsőről – a fejlődés sokkal inkább a processzorban, így a készülék sebességében lesz észlelhető.

Szinte biztos, hogy a telefonban megmarad a Touch ID-s feloldási lehetőség, ebből következik, hogy marad a Home gomb is. Megtartja továbbá az eredeti SE 4-hüvelykes méretét, és a klasszikus, „alul-felül” keretes dizájnt. Rossz hír ez mindazoknak, akik egy mini iPhone X-re számítottak, de jó azok számára, akik jobban kedvelik a régi, klasszikus iPhone dizájnt.

A források azt is jelezték, hogy az SE 2-ből kimarad majd a 3,5 mm-es Jack-csatlakozó. Ha ez igaznak bizonyul, az azt is jelenti, hogy az Apple szeptemberben végleg leszámol a Jack-dugóval – ekkor ugyanis valószínűleg beszünteti az iPhone 6 és 6S modellek árusítását.

Screen Shot 2018 04 21 at 4.35.57 PM-iglass-iphone-uvegfolia

Ami a fejlődést illeti: a telefon várhatóan az elsőként iPhone 7 szériában bemutatkozott A10 chippel érkezik. Ezalapján az iPhone SE 2 akár 40%-kal is gyorsabb lehet az A9 chippel felszerelt elődjénél.

A weboldal szerint nem elképzelhetetlen az sem, hogy az SE 2 üveg hátlapot, így vezeték nélküli töltési lehetőséget kapjon, ezt azonban egyelőre semmi sem bizonyítja – csak úgy, mint a szintén pletykaként felmerült Face ID-t, amely a Touch ID-val párhuzamosan lehetne jelen.

Frissítés: ma, április 25-én érkezett a hír, hogy az SE 2 tömeggyártása már meg is kezdődött, méghozzá a Qi vezeték nélküli töltésre utaló üveg hátlappal. ❗️

Természetesen minden iPhone-hír csak akkor válik biztossá, ha azt maga az Apple jelenti be, mi azonban nagyon szívesen látnánk a legkisebb „családtag” bemutatkozását. Ti is örülnétek neki?

Kíváncsi vagy a korábbi SE 2 pletykákra és koncepcióképekre? Olvasd el ITT!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük