-iglass-iphone-uvegfolia

Tényleg ez lesz az új iPhone-ok neve?!

Minden szempontból izgalmas lesz az év hátralevő része, legalábbis ami minket, Apple-rajongókat illet. Valószínűleg négy új iPhone is érkezik, ráadásul az elnevezésükben is lehet némi csavar. Az iGlass most összegyűjtötte Nektek a legfrissbb 2018-as iPhone-infókat!

A négy új iPhone

A KGI tévedhetetlen Apple “jósa”, Kuo (aki egyébként a napokban vonult vissza) és egyéb források is megerősítették, hogy idén összesen 4 új iPhone-t láthatunk majd. Elsőként az iPhone SE 2-t, amely már most, májusban bemutatkozhat, emellett pedig 3 másikat a szeptemberi bemutatón…

  • egy 5,8-hüvelykes OLED-iPhone-t a jelenlegi iPhone X helyett,
  • egy 6,5-ös OLED-modellt, az iPhone X Plus-t (?),
  • valamint a középkategóriás, 6,1-es edge-to-edge LCD-kijelzős, Face ID-s, de Home gomb nélküli “iPhone” névre keresztelt készüléket.

iPhone X Plus-iglass-iphone-uvegfolia

De mi is lesz a nevük?

Könnyen lehet, hogy az Apple idén kicsit felkavarja az állóvizet, már ami az iPhone-ok elnevezését illeti – állítja Robert Cihra elemző. Szerinte ugyanis szeptembertől az egyszerűbb és átláthatóbb névadás kora kezdődik el.

Ez számunkra sem lenne meglepő, hiszen a vállalat már tavaly is megbontotta a rendszert azzal, hogy a várt iPhone 7S helyett egyből a 8 és a 8 Plus következtek egy teljesen új, az iPhone tizedik évfordulója alkalmából iPhone X-re keresztelt készülék kíséretében (amelyet sokáig 8-asként emlegettünk).

„Azt gondoljuk, hogy az Apple kihasználja a következő ciklust arra, hogy formálisan megváltoztassa az iPhone elnevezési/eladási szokásait” – mondta Cihra, hozzátéve, hogy a közép árkategóriás LCD-kijelzős iPhone egyszerűen csak az „iPhone” nevet fogja kapni bármiféle számozás nélkül.

conc-iglass-iphone-uvegfolia

Megjegyezte továbbá azt is, hogy az exkluzív, OLED-modellek megtartják a jelenlegi X megjelölést – mindezt a prémium funkciók és minőség egyfajta jelzéseként. Az, hogy a tavalyi felhozatalból kimaradt a nagyméretű iPhone X Plus az OLED-kijelzők készlethiánya miatt, nem jelenti azt, hogy nem lett volna rá igény – így idén nagy valószínűséggel megérkezik ez a nem kevesebb mint 6,5 hüvelykes változat is.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy az Apple megváltoztatja az elnevezési mintát: például amikor Steve Jobs 2010 áprilisában bemutatta az iPad-et, az szimplán iPad névre hallgatott, melyet az iPad 2, az Új iPad, majd az iPad Air követtek, csak azért, hogy végül visszatérjenek a jelenleg is ismert iPad névhez. Az iPad Pro-król és minikről nem is beszélve…

2018 iPhones-iglass-iphone-uvegfolia

Az tehát valószínű, hogy a telefonokban várható jelentős változások a névadásban is nagy ugrást hoznak. Többekben, így bennünk is felmerült a kérdés: nem fogja-e megzavarni a vásárlókat, ha a nevet egyszerűen iPhone-ra egyszerűsítik, de a jövőbeli modellekre is átviszik az X megjelölést? Cihra szerint mindenki jobban járna, ha az “iPhone” is kapna valamilyen megkülönböztető nevet.

Ti mit gondoltok? Szerintetek jó ötlet, ha tényleg simán “iPhone” lesz az idei sztártelefon?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük