megjelent az ios 130-iglass-iphone-uvegfolia

Megjelent az iOS 13 – Ezért a 9 izgalmas újdonságért éri meg frissíteni!

Három hónapon át tartó béta-tesztelés után tegnap végre hivatalosan is megjelent az iOS 13, mely iPhone 6S-re és minden azóta megjelent iPhone-ra letölthető. Az első verzió nem tartalmazza az összes, még júniusban bejelentett újítást, ráadásul idén különvált az iOS és az iPadOS, így utóbbi felhasználóinak még szeptember 30-ig várniuk kell.

Az iOS 13 azonban bőven tartogat meglepetéseket, amiért érdemes frissíteni – az iGlass most el is hozta a legfontosabbakat!

Dark Mode

megjelent az ios 1301-iglass-iphone-uvegfolia

Sokan évek óta vártunk a hivatalos Sötét Módra, amely az iOS 13-mal végre megérkezett.

Az iOS 13-ban nemcsak ki- és bekapcsolhatjuk az egész rendszerre kiterjedő sötét üzemmódot, hanem saját rendszerünk szerint időzíthetjük azt – például napfelkelte és napnyugta váltakozásával. A Vezérlőközpontban elérhető új gomb segítségével gyorsan bekapcsolható, ráadásul a számos új háttérkép automatikusan alkalmazkodik is hozzá.

QuickPath Billentyűzet

megjelent az ios 1302-iglass-iphone-uvegfolia

A csúsztatható billentyűzetek igencsak elterjedtek, így az Apple-nek is ideje volt beszállnia a játékba – persze eddig is hozzáadhattunk ilyesmit harmadik féltől származó billentyűzetként, azonban kevesen szeretik ezt a megoldást.

Az új QuickPath billentyűzettel a csúsztatás minden előnye a rendszerbe építve található meg, ráadásul alapbeállításként, így minden további teendő nélkül azonnal használatba is vehetjük.

Új Emlékeztetők app

megjelent az ios 1303-iglass-iphone-uvegfolia

Az Emlékeztetők alkalmazás most először esett át komolyabb átalakításon. Az iOS 13-ban az Apple célja, hogy teljes körű feladatkezelőt varázsoljon a beépített alkalmazásból, határidők, megjelölt feladatok és alfeladatok megadásának lehetőségével.

Négy “okos-listán” nézhetjük meg a napi teendőinket, a zászlóval megjelölt feladatainkat, valamint a teendőinket a jövőre nézve. Az emlékeztetőket immár a kontaktjainkkal is összeköthetjük.

Új élmény a Fotókban

megjelent az ios 1304-iglass-iphone-uvegfolia

“Felnőtt” a Fotók app is az iOS 13-ban – ezentúl sokkal összetettebb és intelligensebb módon böngészhetünk saját fotókönyvtárunkban.

Az ötszintű zoom és a három idő-alapú (Évek, Hónapok, Napok) nézet mellett az iPhone-unk kiemeli a legfontosabb fotóinkat, így könnyen hozzáférhetünk legkedvesebb emlékeinkhez. Az új alkalmazás annyira intelligens, hogy felismeri, mely ismerősünknek közeleg a szülinapja, és az ő fotóit mutatja majd a kulcsfontosságú képek között.

Effektek Portré Módban

megjelent az ios 1305-iglass-iphone-uvegfolia

Az iOS 13-ban még jobban irányíthatjuk a Portré Mód megvilágítását, ugyanis ezentúl változtathatunk a fény intenzitásán is.

Az új “High Key Mono” effekt segítségével pedig lenyűgöző, művészi hatású fekete-fehér fotókat készíthetünk.

Videószerkesztés

megjelent az ios 1306-iglass-iphone-uvegfolia

Néhány alap videószerkesztési műveletet már a Fotók appon belül is végrehajthatunk. Sokunkat zavart, hogy még a legegyszerűbb változtatásokhoz – mint például egy videó elforgatása – is külön alkalmazást kellett letöltenünk, ennek azonban most vége. A videókat továbbá körül- és meg is vághatjuk a Fotók alkalmazáson belül.

Szinte minden, a fotókon működő eszköz használhatóvá vált videókon is: állíthatjuk a fényerőt, az expozíciót és automatikus javítást kérvényezhetünk.

Memoji Matricák

megjelent az ios 1307-iglass-iphone-uvegfolia

Ha létrehozol egy Memojit, az iOS 13 automatikusan egy egész szettnyi matricát generál belőle a legtipikusabb “emoji-pózokban.” Ezentúl ráadásul még több lehetőségünk nyílik, hogy dekoráljuk Memoji-énünket: testreszabott sminket, sőt, még AirPods-t is adhatunk rá.

E-mailek formázása

megjelent az ios 1308-iglass-iphone-uvegfolia

A Mail app az iOS 13-ban teljes szövegszerkesztői élményt nyújt. Nemcsak félkövér, dőlt és aláhúzott, színes szövegeket hozhatunk létre, hanem a telefonunkra telepített bármilyen betűtípussal is feldobhatjuk e-mailjeinket. A Mail alkalmazás színes zászlókkal is segít majd a levelek kategorizálásában.

Jelentkezz be Apple-lel

megjelent az ios 1309-iglass-iphone-uvegfolia

Az iOS 13 egyik nagyágyújának ígérkezik az Apple-vel való belépés, mely az Apple válasza a Facebook és a Google hírhedt adatvédelmi botrányaira. A Face ID vagy a Touch ID segítségével úgy jelentkezhetünk majd be különböző oldalakra, hogy semmilyen felesleges információt nem kell megosztanunk magunkról – egyelőre nagyon kevés oldal támogatja a funkciót, ám ha a fejlesztők ringbe szállnak, néhány hónapon belül egy nagyon izgalmas változásnak nézünk elébe.

A fő pontokon kívül természetesen sok apróbb változást is hozott magával az iOS 13. A Térképek alkalmazás nagy dobása lesz például a “Nézz körül” funkció, mely a kiterjesztett valóság (AR) lehetőségeit használja ki, ám egyelőre csak néhány térségben érhető el.

Te frissítettél már iOS 13-ra? Mik az első tapasztalataid? Oszd meg velünk kommentben!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük