iphone 13 pro átlátszó tok

A tudomány és a történelem a 9 perces szundi funkció mögött: miért tökéletes egy gyors szunyókáláshoz?

Ha iPhone tulajdonos vagy, akkor mindenek előtt számodra is elengedhetetlen egy készülékedhez való stíkusos, például egy iPhone 13 Pro átlátszó tok beszerzése, mely segít kiélvezni a lentebb bemutatott funkciókat, miközben az iPhone-od is biztonságban lesz:

 

Természetes, hogy az iPhone-ok többfunkciós eszközökké váltak az évek során. Az egyik legismertebb és leggyakrabban használt funkció az ébresztőóra. Az Apple azonban nem csak az ébresztőóra funkcióval rendelkezik, hanem egyedi szundi időt is kínál, amely évek óta változatlanul 9 perc. De vajon miért pont 9 perc a szundi idő az iPhone-okon? Olvass tovább, hogy megtudd mind a történelmi, mind az egészségügyi magyarázatot és görgess lejjebb egy iPhone 13 Pro átlátszó tok tippért is, hogy még akkor se kelljen aggódnod az iPhone-od miatt, ha reggel a nagy ijedtségben hajlamos vagy eldobni! :)

 

Egy kis történelem

 

Az első szundi gomb 1956-ban jelent meg, és a mérnökök abban az időben a meglévő órákhoz kellett hozzáadniuk. A tíz percet célozták meg, de a pontos fogaskerék beállítása szinte lehetetlen volt, így a mérnökök meg kellett elégedniük a kilenceshez közelebbi elhelyezéssel. Ez magyarázatot ad arra, miért éppen 9 perc a szundi idő.

Azonban a tudomány is támogatja a kilenc perces szundi időt. Alvással kapcsolatos kutatások szerint 9 perc éppen elegendő egy rövid pihenésre, de ha túllépjük a tíz perces határt, akkor a test újra mély álomba merülhet, ami nehezebbé és kellemetlenebbé teszi az ébredést. Ez azt jelenti, hogy a 9 perc a legmegfelelőbb idő egy kellemes és könnyű ébredéshez.

 

És egy kis tudomány…

 

Az Apple tehát úgy döntött, hogy 9 perc lesz a szundi idő az iPhone-okon, hogy megakadályozza a mély álomba merülést, ami nehezíti az ébredést. Azonban, ha gyakran használod a szundi gombot, akkor nehezebb lehet a belső órád szabályozása. A rendszeres szundizás megzavarja az alvási mintákat, és ahelyett, hogy kipihenten ébrednél fel, álmosan kezded a napot. Ezért azt javasoljuk, hogy próbálj meg rögtön felkelni, amikor az első ébresztő megszólal. Azonban ha ragaszkodsz a saját időpontodban történő szundihoz, akkor nincs más választásod, mint több ébresztőt beállítani a kívánt időközönként.

Míg azonban vannak, akik nem bírják a szundit, mások számára nélkülözhetetlen része az ébresztőórájuknak. Az iPhone 13 Pro tulajdonosok például szerencsések, mert a szundi funkció mellett számos más funkcióval is rendelkezik a készülék, ami segíthet nekik abban, hogy zökkenőmentesebbé tegyék az ébredést és a reggeli rutinjukat. Az iPhone 13 Pro átlátszó tok pedig például tökéletes kiegészítő az ébresztőórához, nemcsak azért, mert megvédi a készüléked a reggel igencsak gyakori esésektől, hanem azért is, mert ha az ébredés utáni kávézás a reggeli rutinod része, az iPhone 13 Pro kiváló kamerájának köszönhetően akár a legjobb kávéfotókat is készítheted. A készülék 12 megapixeles hátsó kamerával és 12 megapixeles előlapi TrueDepth kamerával rendelkezik, amelyekkel kiváló minőségű fotókat és videókat készíthetsz, és megoszthatod őket a barátaiddal és családoddal. Az iPhone 13 Pro és a további új iPhone-ok emellett számos más praktikus funkcióval is rendelkeznek, amelyek megkönnyítik az ébredést és a reggeli rutinodat. A Face ID funkció például lehetővé teszi, hogy az ébresztőóra feloldása nélkül is hozzáférj a telefonodhoz, így könnyedén elolvashatod az e-maileket vagy az üzeneteket anélkül, hogy fel kellene venned a telefont a tokból.

Bár a 9 perces szundi idő kétségtelenül kényelmes lehet, ha többet szeretnél kihozni a napból, érdemes inkább megpróbálni azonnal felkelni az ébresztőszóra, és kipattanni az ágyból, ahelyett, hogy a meleg takaróban tovább fetrengsz. Az ébredés kellemetlen lehet, de ha megtanulod megfelelően élvezni az ébredés utáni időszakot, akkor valószínűleg sokkal energikusabbnak fogod magad érezni a nap folyamán.

Összefoglalva, bár a 9 perces szundi időről szóló cikkünk megmutatta, hogy miért van az iPhone-on ilyen rövid időtartam a szundihoz, érdemes megfontolni, hogy inkább elhagyjuk ezt a funkciót, és azonnal felkelünk az ébredőhangra. Ha azonban ragaszkodunk a szundihoz, akkor is érdemes több ébresztőt beállítani különböző időpontokra, hogy ne terheljük túl a testünket és ne hagyjuk magunkat visszaaludni a mély álomba.

 

Te hogyan “szundizol”?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone 13 Pro tulajdonos vagy, IDE kattintva beszerezheted iGlass Case 2.0 iPhone 13 Pro átlátszó tok, ITT pedig ugyanezt az iPhone 13 Pro átlátszó tok kiegészítőnket a Max változathoz készüléked tökéletes védelméhez és a gyors MagSafe töltéshez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük