1005DBD2 EAFD 4534 91B5 9420B61AA925-iglass-iphone-uvegfolia

Tényleg lerontotta az Apple a Face ID-t, hogy felgyorsítsa az iPhone X gyártását?

Eddig is azok közé tartoztál, akik nem hittek a Face ID-ban? Még az is lehet, hogy igazad volt – az iGlass most elárulja, milyen fordulatot vettek az események!

F8FC5B60 C79D 4ABC 9445 AE0549183D29-iglass-iphone-uvegfolia

Az elmúlt hónapokban rengeteg aggodalom merült fel azzal kapcsolatosan, hogy az Apple-nek sikerül-e kellő mennyiségű iPhone X-et gyártania a novemberi megjelenésre. A “főbűnös” ebben a kérdésben a 3D szenzor, amelyet a telefon TrueDepth kamerája, valmint a Face ID technológia is használ. Ma egy meglepő jelentés látott napvilágot, miszerint a vállalat úgy jutott túl a nehézségeken, hogy egyszerűen megmondta a beszállítóknak: csökkentsék az arcfelismerő rendszer pontosságát a gyártás leegyszerűsítése érdekében.

653EB246 1A9C 4837 A590 0F7A266DD6BF-iglass-iphone-uvegfolia

A legnagyobb problémát az jelentette, hogy a Face ID – az eredeti terv szerint – annyira pontos rendszernek készült, hogy akár egy hajszálnyi eltérés is elég volt a meghibásodásához. Nem meglepő tehát, hogy ez nagyon lelassította a gyártási folyamatot – ennek érdekében hozhatta meg azt a döntést az Apple, hogy némiképp lazít az arcfelismerő egyes kritériumain.

B11E6822 72BB 43DC BD33 9A1A2F504D68-iglass-iphone-uvegfolia

Az, hogy az engedmények milyen mértékben befolyásolják majd a technológia pontosságát, egyelőre tisztázatlan. A jelentés bizakodó a kérdésben: a “lerontott” Face ID állítólag még mindig jóval pontosabb lesz a Touch ID-nál, ahol az esély arra, hogy egy illetéktelen is feloldja az iPhone-unkat 1 az 50 ezerhez volt. Azonban tekintve, hogy az Apple híresen óriási elvárásokat támaszt a gyártók és a beszállítók felé, hogy minden tökéletes legyen, ez a döntés számunkra még akkor is nagyon meglepő lenne, ha a valóságban semmit sem érzékelnénk majd a csökkent pontosságból. Nem is beszélve arról, hogy a Face ID-ban már így is meglehetősen sokan kételkednek…

D3B83786 E067 4E39 AEE1 E475606DDECB-iglass-iphone-uvegfolia

Mindenesetre minden jel arra utal, hogy sikerült áthidalni az akadályokat – Kuo, a KGI híres elemzője szerint a megjelenéskor 2-3 millió, míg az ünnepek alatt 25-30 millió iPhone X egység lesz elérhető. Ez egyébként még mindig kevesebb az eredetileg jósolt 40 milliónál, így az biztos, hogy a telefonhoz nem lesz egyszerű hozzájutni. Mikor Tim Cook-ot nemrégiben megkérdezték az iPhone X készletekről, röviden ennyit válaszolt: “Meglátjuk, mi lesz, de minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a lehető legtöbbet gyártsuk belőle.”

Nektek mi a véleményetek? Eltántorítana ez Titeket az iPhone X vásárlástól, vagy bíztok az Apple-ben?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük