299899 640-iglass-iphone-uvegfolia

A végleges iOS 11 mindent elárult az új iPhone-ról

Már csak 2 napra vagyunk a Steve Jobs Színházban megrendezésre kerülő nagy eseménytől, ahol az Apple állítólag történelmet készül írni, a bemutató napjához közeledve pedig egyre több információ és pletyka szivárog ki az idei év iPhone-készülékeiről. Az iGlass-nál dolgozunk azon, hogy kedden is elsőként értesülhessetek a fejleményekről – addig is nézzük, milyen érdekességekre derült fény a hétvége során!

Az elnevezések

iphone8dummy1-iglass-iphone-uvegfolia

Egy fejlesztő, Steve Troughton-Smith szinte biztosan állítja, hogy a bemutatott telefonok az

  • iPhone 8,
  • a 8 Plus és az
  • iPhone X

nevet kapják majd. Nem ő az első, aki szerint elfelejthetjük a 7S és a 7S Plus elnevezést, hiszen azok helyett egyből a 8 érkezik, így Mi is ezt a megoldást tartjuk a legvalószínűbbnek. A szakértő iPhone X nevet – amely helyett legutóbb az iPhone Edition merült fel – pedig egyszerűen az iPhone 10. évfordulójával magyarázza.

Animoji

iphone 8 animoji leak-iglass-iphone-uvegfolia

Mi lehet még az Emoji-nál is kifejezőbb? Az iPhone X egyik exkluzivitásaként érkezik az Animoji, azaz a mozgó Emoji, amelyeket ráadásul a saját arckifejezésünkkel szabhatunk testre, köszönhetően a telefon régóta várt 3D-s érzékelőinek. Egy egész lista jelent meg arról, milyen grimaszokat használhatunk majd a mozgóképek elkészítéséhez: az iPhone képes lesz az arcunk szinte minden részletét beazonosítani és eldönteni, hogy arról boldogság, vagy épp szomorúság árulkodik.

screen shot 2017 09 09 at 08 03 43-iglass-iphone-uvegfolia

A képernyő

iphone x status bar 2-iglass-iphone-uvegfolia

Az iPhone X formája eddig sem volt rejtély, de a képernyő elrendezéséről eddig nem lehetett igazán pontos elképzelésünk. Egészen mostanáig, ugyanis a végleges iOS 11 megjelenése ezt is elárulta: a fotón látszik, hogy az érzékelő sáv foglalja el a kijelző közepét, az ikonok pedig ennek két oldalán helyezkednek el – bal oldalt az óra, jobb oldalt pedig a térerőt, a Wi-Fi-t és a töltöttséget jelző ábrák. A képen látható az is, hogy a kis “fül” animált lesz: például amikor töltőhöz csatlakoztatjuk az iPhone-t, az akkumulátor ikonja egy pillanatra megnő.

Face ID

face id set up ios 11-iglass-iphone-uvegfolia

Egy ideje fennáll a feltételezés, hogy a Touch ID-t teljes egészében a 3D-s arcfelismerés, vagyis a Face ID fogja helyettesíteni az új OLED iPhone-ban. Most ennek működésébe is több betekintést kaptunk: a Face ID bekapcsolása előtt a telefon arra kér majd, hogy finoman mozgassuk a fejünket különböző irányokban, miközben az egy kört rajzol az arcunk köré és részletesen beszkenneli azt (ez a részletesség gondoskodik arról is, hogy más telefonokéval ellentétben az arcfelismerő ne legyen megtéveszhető egy fotó segítségével.) Ha ez kész, az arcunk bekerül a rendszerbe és annak segítségével oldhatjuk fel a telefont, tölthetünk le alkalmazást, és végezhetünk el minden mást, amihez eddig az ujjlenyomatunkra volt szükség.

Természetesen a fentieken kívül még sok-sok apró részlet szivárgott ki, és valószínűleg legalább ennyi az olyan újdonság, amelyet csak kedden tudunk meg, egy viszont biztos: Mi izgatottabban várjuk az új iPhone-t, mint valaha. Nektek hogy tetszenek ezek az újítások?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük