IMG 7349-iglass-iphone-uvegfolia

Vajon mi történik a Home gomb funkcióival az iPhone Edition-ben?

A 6 nap múlva debütáló iPhone Edition-ről (amelyet korábban iPhone 8 néven emlegettünk) köztudott, hogy Home gomb nélkül érkezik – ráadásul a legfrissebb értesüléseink szerint az Apple annak még virtuális változatát is kihagyja a készülékből. Mivel eddig meglehetősen sok funkciót a Home gomb segítségével aktiválhattunk, adott a kérdés: mi történik majd ezekkel?

IMG 7352-iglass-iphone-uvegfolia

Az Apple teljesen újratervezett iPhone-jában a Home gomb egyes funkcióit állítólag szoftveralapú kéz- és egyéb mozdulatok, gesztusok váltják majd fel. Míg a Touch ID helyébe nagy valószínűséggel a továbbfejlesztett Face ID, azaz az arcfelismerő rendszer lép, az, hogy hová kerülnek a Home gomb egyéb funkciói, továbbra is kérdéses.

IMG 7350-iglass-iphone-uvegfolia

Egy szemfüles szakértő a HomePod árulkodó kódjában olyan jelekre bukkant, hogy a Siri a lezároló-gomb segítségével lesz előhívható. Ez érdekes kérdéseket vet fel: például ha most hosszan lenyomva tartjuk a Ki/Bekapcsoló gombot, azzal a telefon kikapcsolását tesszük lehetővé – ha ez a funkció nem költözik teljesen máshová, az Apple-nek valahogy módot kell találnia arra, hogy a gomb egyértelműen meg tudja különböztetni a két parancsot.

IMG 7351-iglass-iphone-uvegfolia

Azonban nem a Siri aktiválása az egyetlen lehetséges iOS-funkció, ami a lezáró-gombba kerülhet át. Az iGlass legújabb információi szerint a gombot akár az épp használt alkalmazások közötti váltogatásra, sőt, a Kamera elsötétítésére is használhatjuk majd. A sok újítás magyarázhatja azt is, miért tűnik a Lock gomb az eddigieknél sokkal nagyobbnak az iPhone Edition-ről készült koncepcióképeken.

Természetesen sok részlet még mindig nyitott kérdés az iPhone Edition-nel kapcsolatban, egyes újításokat még elképzelni sem könnyű, de már nem kell sokat várnunk, hiszen az már hivatalos, hogy szeptember 12-én mindenre fény derül.

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük