viszlat touch id01-iglass-iphone-uvegfolia

Viszlát, Touch ID! – soha többé nem lesz ujjlenyomatolvasó iPhone-ban

Az idei iPhone 8 és a 8 Plus lehetnek az utolsó Apple készülékek, amelyeket a Touch ID segítségével oldhatunk fel – legalábbis az általában tévedhetetlen elemző, Kuo legfrissebb jelentése szerint. Mivel a Face ID jelentős versenyelőnyt biztosít az Apple-nek a konkurenciával szemben, az iGlass csapata sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a vállalat végleg elkötelezze magát az új technológia mellett.

viszlat touch id01-iglass-iphone-uvegfolia

Kuo előrejelzései már sokat elárultak arról, hogyan is nézhet majd ki a következő év iPhone lineup-ja. A legújabb pletykák szerint 2018-ban az Apple egy újabb iPhone X-et és egy X Plust tervez megjelentetni. Felreppent továbbá az a hír is, hogy a vállalat felhagy a számozott elnevezésekkel, és minden modellt egyszerűen iPhone-nak vagy iPhone X-nek nevez majd.

viszlat touch id07-iglass-iphone-uvegfolia

A Touch ID elhagyásával könnyen lehet, hogy az Apple az iPhone X keret nélküli, teljes képernyős dizájnját fogja alkalmazni az összes jövőbeli telefonon, így az iPhone 8-féle “hagyományos”, Home gombbal felszerelt iPhone hamarosan a múlté lesz. Ez persze azt is jelentené, hogy a vállalat végleg felhagy a kijelzőbe integrált ujjlenyomatolvasó ötletével.

Arról, hogy az Apple mit kezdene a Touch ID-val a Mac és az iPad eszközökön, egyelőre nincs túl sok információnk – Kuo szerint a legvalószínűbb, hogy a 2018-as iPad Pro modellek is Face ID-ra váltanak majd. Legyen azonban akármennyire is megbízható, Kuo előrejelzése is csak egy vélemény a vállalat jövőbeli terveiről. Szerinte a Touch ID sorsa nagyban függ attól is, hogy mennyire részesül majd jó fogadtatásban az új, 3D-s arcfelismerő rendszer. Ha tényleg beigazolódnak az Apple ígéretei, Mi is egyetértünk vele abban, hogy a felhasználók nagyrészt kedvelni fogják ezt a fajta megoldást.

viszlat touch id03-iglass-iphone-uvegfolia

Érdemes hozzátenni azt is, hogy az Apple termékekre és újításokra jellemző módon a Face ID is nagy eséllyel megváltoztatja majd az egész iparágat. Nem lenne meglepő, ha hamarosan az Android-os készülékek is egy Face ID-n alapuló megoldással helyettesítenék az ujjlenyomatolvasót.

viszlat touch id04-iglass-iphone-uvegfolia

Persze mint minden pletykát és jóslatot, ezt is érdemes fenntartásokkal kezelni, de az Apple történelmét tekintve – már ami a merész, újszerű, és elsőre talán nem is annyira népszerű változtatásokat illeti – számunkra nagyon úgy tűnik, hogy a Face ID teljesen átveszi majd az uralmat. A többi pedig már a jövő zenéje…

Szerintetek jó döntés arcfelismerésre cserélni a jól bevált ujjlenyomatolvasó rendszert, vagy hiányozni fog a Touch ID?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük